Eden pijan na mopedu, drug pijan padel s kolesom in se huje poškodoval

Patrulja policijske postaje Ormož je v torek, 20. junija, ob 15:53 uri na glavni cesti v okolici Ormoža zaustavila voznika mopeda, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

sreda, 21. junij 2017 ob 19:523

Spomin na krištanski zadružni dom

Med Grlavo na eni in Šalinci na drügi stroni je vesica, ki šteje celih 17 hišnih številk. Še dosta Prlekov nejč ne ve, ka je tan, dokič se ne pelajo skozi. Al to je Prlekija. Male vesi, lidje pa odprti, preprosti in veseli. In tak je tüdi v Krištancih. Čiglih nas je malo, smo krištančari velki lidje. Že starejši bi znali dosta povedati o ten, kak je treba sosidi pomogati, ka se lehko po oprovlenen deli potli tüdi z jin veseliš. Krištančari so z levimi in desnimi sosidi že negda ...

sreda, 21. junij 2017 ob 18:349

Na severovzhodu klestila toča

V sredo, 21. junija, okrog 15.15 je močno neurje s točo zajelo naselja v občini Kuzma. Ogled poškodb so opravile pristojne občinske službe in ugotovile, da je najhuje toča prizadela naselja Matjaševci, Dolič, Kuzma in Gornji Slaveči, kjer je bila tudi velikosti oreha.

sreda, 21. junij 2017 ob 17:432

Sprejem za dobitnike najvišjih državnih in mednarodnih priznanj

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba je v petek, 16. junija, pripravila sprejem za učence osnovnih šol in glasbene šole, ki so v šolskem letu 2016/17 prejeli zlata priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter prva mesta na športnih tekmovanjih.

sreda, 21. junij 2017 ob 13:40

Prleška potica za predsednika Boruta Pahorja

Kot skoraj vsako leto, smo bili tudi letos povabljeni v Brdo pri Kranju, na slavnostne podelitve nazivov naj prostovoljec- prostovoljka. Da smo Prleki dobri po srcu, se je izkazalo tudi tokrat, saj imamo kar dve naj - prostovoljki leta in enega naj - prostovoljca. Maša Rus v kategoriji do 29 let in Dunja Gorenc v kategoriji nad 29 let, ter edini moški predstavnik, Stanko Brunčič. Reportaže o tem lahko vidite tukaj.

sreda, 21. junij 2017 ob 13:272

Salon Jeruzalem znova navdušil ljubitelje prleških vin, kulinarike in krajin

Salon Jeruzalem 2017 se je zgodil v petek, 16. junija 2017, v Dvorcu Jeruzalem na Jeruzalemu. Kljub novi časovni umestitvi tradicionalne prireditve smo bili priča resnično bogatemu programu, ki je letos povezal še več inštitucij z območja cele Slovenije.

sreda, 21. junij 2017 ob 10:17

»Pozdravljene, počitnice!« - zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Kolumnistka Sonja Merljak, je v svoji kolumni o času, ko se otroci poslavljajo od vrtca in uživajo svoje zadnje, najbolj brezskrbne počitnice, preden prestopijo šolski prag, med drugim zapisala: »Takrat se namreč končuje najbolj brezskrbno obdobje v življenju. Nikoli več ne bo najpomembnejše vprašanje, ali se bomo igrali in najpomembnejša odločitev, s kom bomo to počeli. Kako krivično. Namesto, da bi življenje postajalo vse bolj brezskrbno, postaja najprej vse bolj skrbno ...

sreda, 21. junij 2017 ob 10:04

ŠNK Radgona in NK Slatina nova tretjeligaša

Peta seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije v mandatnem obdobju 2016-2020, ki je 20. junija 2017 potekala v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, bo gotovo ostala z zlatimi črkami zapisana tudi v ŠNK Radgona in NK Slatina. Omenjeni ekipi sta namreč prvič v svoji zgodovini uvrščeni v kakšno državno nogometno ligo, in sicer sta se uvrstili v III. SNL, vzhod. Potem, ko prvo in drugo uvrščeni ekipi, I. MNL Murska Sobota, NK Hodoš in NK Bakovci, nista izpolnjevala pogojev za napredovanje ...

sreda, 21. junij 2017 ob 09:26

Pomurski športni festival obeta športen in glasbeni skok v poletje

V Pomurju bomo tudi letos športno skočili v dolgo in vroče poletje. Pomurski športni festival tudi letos obeta odlične priložnosti za športno tekmovanje in koncertno zabavo. Letos bo največji pomurski športni dogodek potekal od 26. junija do 2. julija, odvijal pa se bo v športnem parku Melinci.

sreda, 21. junij 2017 ob 09:07

Iz Mure dvignili 120 steklenic Zlate penine Chardonnay

Podobno kot že minulo desetletje je tudi letošnji vikend pred dnevom državnosti, v Gornji Radgoni minil v znamenju tradicionalne prireditve. Na sporedu je namreč bil 11. dan odprtih kleti Radgonskih goric. Celodnevna prireditev je bila namenjena vsem starostnim skupinam, saj so organizatorji glasbeno-zabavnemu programu dodali še športno-rekreativni pridih, kolesarjenje, športni ples itd. Sploh pa je lepo in sončno vreme v okolico kleti na gornjem grisu v Gornji Radgoni pritegnil veliko gostov ...

sreda, 21. junij 2017 ob 08:37