Na kasaških dirkah so se spomnili na Janka Makoterja in Mirka Hanžekoviča

V nedeljo, 18. junija, je Kasaški klub Ljutomer na ljutomerskem hipodromu pripravil kasaške dirke. V ospredju sta bili dve dirki, memorial Janka Makoterja in memorial Mirka Hanžekoviča, kjer so se spomnili njunih dobrih del za razvoj kasaškega športa v Sloveniji.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 20:08

Mira Petek, likovna pedagoginja in umetnica, ki za likovno umetnost izjemno uspešno navdušuje tudi svoje učence

Mira Petek.Profesorica likovne umetnosti z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Z njo ževrsto let navdušuje mlade in uspehi, tudi mednarodni, ki jih ssvojimi učenci dosega iz leta v leto, niso zgolj naključje. Tudisama likovno ustvarja. Je predvsem portretistka. Ki občuduje LucianaFreuda in ki je ne privlači zgolj predpisana lepota. Pritegnejo joobrazi. Izraznost. In ljudje izjemnega značaja. Kdor jo pozna, ve,da je duhovita, iskrena in direktna. A tudi preudarna in razumna. Darada in veliko govori ...

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 18:503

Pomagala bi vsakomur, ne le sodelavcu!

Med 34 izjemnih posameznikov, ki so ob letošnjem dnevu policije, na slovesnem sprejemu v Tacnu, iz rok generalnega direktorja Policije Marjana Fanka in državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjana Šefica, prejeli posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja, sta tudi policista PP Gornja Radgona Robertto Bevk in Miha Petek. Slednja sta namreč rešila sodelavca, ki ga je zadela srčna kap in mu je grozila smrt. Gre sicer za vrstnika (42), ki sta na policiji ž ...

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 18:28

Ormoški policisti pri nedovoljenem vstopu v državo prijeli sedem tujih državljanov

Policisti policijske postaje Ormož so ob koncu tedna obravnavali več nelegalnih prehodov meje. V petek, 16. junija, ob 23:40 so tako na območju Središča ob Dravi izsledili in prijeli štiri državljane Irana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Zoper njih so uvedli ustrezne prekrškovne postopke. Državljane so v soboto dopoldan predali hrvaškim varnostnim organom na PMP Središče ob Dravi.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 17:52

10. tekmovanje gasilcev za pokal PGD Koračice in za pokal GZ Sveti Tomaž

V soboto, 17 Junija, je pred gasilskim domom in na vadbenem prostoru v Koračicah potekalo 10. tekmovanje pionirk, pionirjev, mladink, mladincev, gasilk A, B in gasilcev A, B kategorije. Organizator tekmovanja je Gasilska Zveza (GZ) Sveti Tomaž v sodelovanju in v izvedbi Prostovoljnega Gasilskega Društva (PGD) Koračice.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 17:211

Panorganic išče sezonske delavce in upravljalca pakirne linije

Panorganic iz Ljutomera išče sezonske delavce, in sicer za pobiranje in čiščenje česna ter pobiranje in pakiranje ameriških borovnic.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 14:2411

V Lendavi odprli mednarodno fotografsko razstavo - Hommage au Surréalisme

Na Lendavskem Gradu so pripravili bogato muzejsko noč. Člani Foto video kluba Lendava pod vodstvom predsednika Ladislava Sobočana so svečano odprli mednarodno fotografsko razstavo Hommage au Surréalisme. Na natečaj je prispelo več kot 240 fotografij, izmed katerih so jih Attila Pisnjak, Dubravko Baumgartner in Eifert Jánosom izbrali štirideset, ki so se uvrstile na razstavo.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 14:14

Zavrtela se bo zopet DOSOR-jeva »Vetrnica«

Ssimpatičnimi »Veselimi Štajerkami« se bo v ponedeljek, 19. junijaob 18.30, pričela plejada letošnjih poletnih prireditev na terasiDOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Gre za bogat program zdobro glasbo, zanimivimi gosti, pa tudi zabavo. Ker je DOSOR postalne samo dom starejših, pač pa tudi neke vrste kulturno in zabavnosredišče kraja, so seveda na poletno teraso vabljeni vsi, ki sižele poletne osvežitve in popestritve večerov.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 11:18

Promenadni koncert križevskih lovskih rogistov pred cerkvijo v Križevcih pri Ljutomeru

Na dvorišču pred župnijsko cerkvijo sv. Križa v Križevcih pri Ljutomeru v hladni senci so križevski lovski rogisti pripravili promenadni koncert s katerim so popestrili kulturno dogajanje v občini Križevci. To dopoldne je bilo za vsakega obiskovalca nekaj posebnega in sam dogodek je v kraju prinesel novo svežino in glas rogov, ki se je slišal daleč naokrog. Sicer pa poleg območnih srečanj lovskih rogistov katere organizirajo v Križevcih, so tudi promenadni koncerti postali tradicionalni ...

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 11:02

Na Dnevu Pomurske odbojke sodelovalo čez 400 odbojkarjev

V soboto, 17. junija, se je v Lendavi odvijal Dan Pomurske odbojke 2017. Organizator dogodka je bil Odbojkarski klub Lendava v soorganizaciji ostali pomurskih odbojkarskih klubov in društva odbojkarskih sodnikov Pomurja (DOS Pomurje).

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 10:55