Zaključna prireditev vrtca Cezanjevci – migamo, gibamo in mišice pridobivamo!

Še eno vrtčevsko  leto se preveša v poletne mesece. V vrtcu Cezanjevci smo v torek, 20.6.2017 izvedli zaključno prireditev. Lahko rečemo, da je vsako neponovljivo, polno novih znanj in življenjskih spoznanj. Skratka, leto, ki ga zaključujemo je bilo pestro, dejavno in predvsem polno sprememb. V tem letu smo se preselili v nov vrtec – kar je bila dolga leta naša srčna želja.

četrtek, 22. junij 2017 ob 18:27

PGD Koračice prireja veliko vrtno veselico s Tanjo Žagar

Kot vsako leto, tudi letos v okviru občinskega praznika občine Sveti Tomaž gasilci PGD Koračice prirejajo veliko gasilsko veselico, ki bo v soboto, 24. junija. Za dobro voljo in zabavo bo poskrbela Tanja Žagar z njeno skupino Avantura.

četrtek, 22. junij 2017 ob 10:181

Destination X napolnil grajsko dvorišče

V petek, 16. junija, se je na grajskem dvorišču v Murski Soboti odvijal največji elektronski glasbeni dogodek v Pomurju - Destination X. Množica mladih se je ob melodijah treh DJ-ev, velikem laser showu ter raznih svetlobnih efektih zabavala dolgo v noč.

četrtek, 22. junij 2017 ob 09:51

Zaključna prireditev vrtca Stročja vas

V četrtek, 15. 6. 2017 smo v telovadnici OŠ Stročja vas pripravili zaključno prireditev vrtca. »Sprehodili« smo se skozi zgodbo Mesto cvetja, ki je povezovala vse skupine kot rdeča nit. Sledila je predstavitvena točka najstarejše skupine, An ban to smo mi, v nadaljnje pa je ravnateljica Mateja Leskovar Polanič otrokom podelila priznanja, ki so jih prejeli tekom leta.

četrtek, 22. junij 2017 ob 09:00

Arbitražni sporazum bo mejo določil tudi v Prlekiji

Od odločitve arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško nas loči še dober teden, saj bo razsodba javno objavljena v četrtek, 29. junija, ko jo bo med 14. in 16. uro predstavil predsednik arbitražnega sodišča Gilbert Guillaume.

četrtek, 22. junij 2017 ob 08:395

Eden pijan na mopedu, drug pijan padel s kolesom in se huje poškodoval

Patrulja policijske postaje Ormož je v torek, 20. junija, ob 15:53 uri na glavni cesti v okolici Ormoža zaustavila voznika mopeda, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

sreda, 21. junij 2017 ob 19:523

Spomin na krištanski zadružni dom

Med Grlavo na eni in Šalinci na drügi stroni je vesica, ki šteje celih 17 hišnih številk. Še dosta Prlekov nejč ne ve, ka je tan, dokič se ne pelajo skozi. Al to je Prlekija. Male vesi, lidje pa odprti, preprosti in veseli. In tak je tüdi v Krištancih. Čiglih nas je malo, smo krištančari velki lidje. Že starejši bi znali dosta povedati o ten, kak je treba sosidi pomogati, ka se lehko po oprovlenen deli potli tüdi z jin veseliš. Krištančari so z levimi in desnimi sosidi že negda ...

sreda, 21. junij 2017 ob 18:349

Na severovzhodu klestila toča

V sredo, 21. junija, okrog 15.15 je močno neurje s točo zajelo naselja v občini Kuzma. Ogled poškodb so opravile pristojne občinske službe in ugotovile, da je najhuje toča prizadela naselja Matjaševci, Dolič, Kuzma in Gornji Slaveči, kjer je bila tudi velikosti oreha.

sreda, 21. junij 2017 ob 17:432

Sprejem za dobitnike najvišjih državnih in mednarodnih priznanj

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba je v petek, 16. junija, pripravila sprejem za učence osnovnih šol in glasbene šole, ki so v šolskem letu 2016/17 prejeli zlata priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter prva mesta na športnih tekmovanjih.

sreda, 21. junij 2017 ob 13:40

Prleška potica za predsednika Boruta Pahorja

Kot skoraj vsako leto, smo bili tudi letos povabljeni v Brdo pri Kranju, na slavnostne podelitve nazivov naj prostovoljec- prostovoljka. Da smo Prleki dobri po srcu, se je izkazalo tudi tokrat, saj imamo kar dve naj - prostovoljki leta in enega naj - prostovoljca. Maša Rus v kategoriji do 29 let in Dunja Gorenc v kategoriji nad 29 let, ter edini moški predstavnik, Stanko Brunčič. Reportaže o tem lahko vidite tukaj.

sreda, 21. junij 2017 ob 13:272