V Veliki Nedelji uprizorili komedijo Ulica žalostnih obrazov

V nedeljo 9. julija, se je končala prva serija odigrane komedije, predstave Ulica žalostnih obrazov. Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja je tako že štiri zaporedne vikende poskrbelo za obilico smeha z več kot 20 člansko igralsko zasedbo, pri igri pa sodeluje več kot 60 oseb.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 15:344

Na Ormoškem ob koncu tedna obravnavali več sporov med partnerji

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, ob koncu tedna obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V noči na soboto so ob 1:15 uri v naselju Središče ob Dravi prijeli štiri državljane Afganistana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Opravljen je bil skupen ogled s hrvaškimi varnostnimi organi, zatem so bili tujci ob tekom dopoldneva vrnjeni nazaj v Republiko Hrvaško.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 14:207

Lutverčani obnovili in blagoslovili Vogrinčičev-Tretnjakov križ

Konec minulega tedna je v Lutvercih, ob regionalki Gornja Radgona – Šentilj, potekala verska slovesnost, na kateri je apaški župnik Janez Ferencek blagoslovil obnovljeni Vogrinčičev-Tretnjakov križ. Slovesnost so organizirali krajani Lutvercev, ki so tudi poskrbeli za obnovo križa. O zgodovini in obnovi križa je spregovorila Zdenka Šuman, ki je med drugim dejala, da so vaščani križ obnovili na pobudo župnika Janeza Ferenceka, ki jim je ob odprtju asfaltne ceste predlagal obnovo ...

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 13:20

Na GFML vseh 107 maturantov opravilo splošno maturo

Pred nami so tudi težko pričakovani rezultati splošne mature 2017. Tudi letošnja 51. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,00.

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 08:1111

Na prodaj je 100 let star voz s kripo

Kdorkoli se v teh dneh pelje po regionalni cesti Gornja Radgona-Šentilj, bo v Pogradu pri Gornji Radgoni, pri hiši nedavno preminule 91-letne Tončke Ferš, zagledal pravo zanimivost. Na ogled je namreč postavljen 100-letni kmečki voz, ki je bil opremljen s kripo. Gre za del voza, ki ima obliko »kište«, s katero so kmetje vozili pridelke iz njiv in sadovnjakov, kot so: krompir, pesa, repa, jabolka, hruške, koruzni lati ipd. Kripa je bila sestavljena iz štirih delov, njeno velikost ...

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 07:575

Ste iz UE Ljutomer in imate vsaj 100 kg? Prlekija vas potrebuje!

Iščejo se močni Prleki za ekipo, ki bo na 22. srečanju Prlekov in Prekmurcev, v nedeljo, 16. julija, vlekla vrv na desni strani reke Mure, torej v Prlekiji. Prireditev vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro. Z letošnjo prireditvijo se vračajo k tradiciji – vrv bodo namreč po dolgem času ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.

nedelja, 9. julij 2017 ob 20:4522

Voznik ostal ukleščen v vozilu, ki se je prevrnilo na bok

V nedeljo, 9. julija, ob 14.44 je v naselju Moškanjci, občina Gorišnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

nedelja, 9. julij 2017 ob 18:14

Helikopter iz Bodislavcev prepeljal obolelo osebo

V nedeljo, 9. julija, ob 13.08 sta iz naselja Bodislavci, v občini Ljutomer, posadka slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo v klinični center Maribor. Helikopter je pristal v bližini Bioterm.

nedelja, 9. julij 2017 ob 18:03

Ob Gajševskem jezeru se je zaključilo 16. srečanje MK Jezerski duhovi

Ob Gajševskem jezeru je konec tedna potekalo 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi, kjer so v soboto zvečer nastopili Pero Lovšin, Zaklonišče prepeva, Norton ter Julie & The Diamonds.

nedelja, 9. julij 2017 ob 14:531

Po trčenju motornega in osebnega vozila, motorist umrl v bolnišnici

V nedeljo, 9. julija, ob 9. uri so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Spodnjem Grušovju, na regionalni cesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Ker je bil motorist poškodovan, so na kraj takoj napotili reševalce in policiste.

nedelja, 9. julij 2017 ob 12:533