Helikopter iz Bodislavcev prepeljal obolelo osebo

V nedeljo, 9. julija, ob 13.08 sta iz naselja Bodislavci, v občini Ljutomer, posadka slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo v klinični center Maribor. Helikopter je pristal v bližini Bioterm.

nedelja, 9. julij 2017 ob 18:03

Ob Gajševskem jezeru se je zaključilo 16. srečanje MK Jezerski duhovi

Ob Gajševskem jezeru je konec tedna potekalo 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi, kjer so v soboto zvečer nastopili Pero Lovšin, Zaklonišče prepeva, Norton ter Julie & The Diamonds.

nedelja, 9. julij 2017 ob 14:531

Po trčenju motornega in osebnega vozila, motorist umrl v bolnišnici

V nedeljo, 9. julija, ob 9. uri so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Spodnjem Grušovju, na regionalni cesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Ker je bil motorist poškodovan, so na kraj takoj napotili reševalce in policiste.

nedelja, 9. julij 2017 ob 12:533

Energična Prlečka Ksenija Filipič, živi svoje sanje

Ksenija Filipič, energična Prlečka nam je po vrnitvi iz prestižnega Dubaja, kamor je kot direktorica WBC prvič v zgodovini lepotnih tekmovanj popeljala predstavnike Slovenije, dejala, da živi svoje sanje, odkar se ji odpirajo vrata v svetu podjetništva, mode in lepote. Ko smo jo povprašali, kaj pomeni živeti svoje sanje, nam doda, da za razliko od večine ljudi, ki mislijo, da takrat ne počneš ničesar več, sama meni, da je ključ uspeha nenehna aktivnost, veliko truda, vzponov in padcev ...

nedelja, 9. julij 2017 ob 11:58

Dišeče petunije pri Černelovih v Bogojini

Poletje je kot nalašč primerno za razkošne okrasne rože, kajti v teh vročih poletnih dneh gospodinje veliko časa namenijo za vzgojo in zalivanje okrasnih rož na svojem domu. Različne vrste rož so namreč okras vsakega doma ali domačije, saj so nameščene na oknih ali pred vhodom v dom. Tudi družina Černela iz Bogojina ima rada rože in ostale okrasne rastline. Prava paša za oči pa so petunije, ki v teh dneh bujno cvetijo in sicer pri okrepčevalnici Monika v Bogojini.

nedelja, 9. julij 2017 ob 10:442

Dan športa pri Svetem Tomažu

V sobota, 1. julija, je pri Svetem Tomažu potekal dan športa za vse občane. Najprej so se tekmovalci pomerili na turnirju v košarki, potem je nekaj igralcev odigralo tenis, na koncu pa so pripravili še turnir med ekipami v nogometu.

nedelja, 9. julij 2017 ob 10:12

Na panoramsko vožnjo po Prlekiji se je podalo okoli tristo motoristov

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi. V soboto se je na prizorišču, kot vsa leta, zbrala velika množica motoristov, ki so se popoldan podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji. Izpred Gajševskega jezera se jih je na vožnjo zapeljalo okoli tristo, kar nekaj pa jih je ostalo še na prizorišču.

sobota, 8. julij 2017 ob 18:366

Petkov večer na 16. srečanju MK Jezerski duhovi

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi. Zvečer so na prizorišču nastopili Eklips, Samo Budna & Band ter Ritam SEX-I-JA (Red Hot Chilli Peppers Tribute), panoramska vožnja pa je odpadla zaradi slabega vremena.

sobota, 8. julij 2017 ob 17:314

15. memorialno srečanje Ludvika Bratuša pri Svetem Tomažu

V soboto, 1. julija, je bilo 15. tradicionalno srečanje članov Društva ljubiteljev starodobnih vozil Janez Puh iz Ljutomera. Srečanje je v celoti posvečeno spominu na preminulega predsednika kluba in nekdanjega župana občine Ljutomer Ludvika Bratuša. V ta namen se zbrani udeleženci memoriala udeležijo skupne svete maše, srečanje pa zaključijo s prijetnim druženjem med člani in ostalimi obiskovalci.

sobota, 8. julij 2017 ob 13:37

Pufkači s starodobnimi traktorji na Otoku ljubezni v Ižakovcih

Društvo ljubiteljev starodobne kmetijske tehnike Pufkači Ižakovci se po svojih močeh trudijo in ohranjajo starodobno kmetijsko tehniko, kamor sodijo stari zgodovinski traktorji in traktorski priključki s katerimi so kmetje še pred desetletji obdelovali polja, z njimi kosili na travnikih, iz gozda spravljali les za kurjavo. Da stara kmetijska tehnika ne bi bila povsem pozabljena in zamrla, se je društvo odločili v pravo smer in njeni člani so danes ponosni, da so ohranili in restavrirali ...

sobota, 8. julij 2017 ob 13:191