Ditka in Feri Lainšček navdušila polno grajsko dvorišče v Ormožu

V petek, 7. julija, je v Ormožu v sklopu Festivala Ormoško poletje, potekal koncert Ne bodi kot drugi: Ditka in Feri Lainšček. V celovitem pesniško-glasbenem projektu s prepoznavno avtorsko govorico, je uglasbenih deset pesmi Ferija Lainščka.

sobota, 8. julij 2017 ob 10:06

Osrednje župnijsko praznovanje v farni cerkvi Svetega Tomaža

V nedeljo, 2. julija, je v farni cerkvi Svetega Tomaža potekala slavnostna sveta maža, ki sta jo opravila domači župnik Tomislav Roškarič in pater Boštjan Kotar iz Velike Nedelje.​ Dopoldne je bila v Meškovem domu odprta tudi razstava domačih dobrot, ki so jo pripravile članic Društva gospodinj Sveti Tomaž.​

sobota, 8. julij 2017 ob 09:43

Dan odprtih vrat zdravstvene ambulante Sveti Tomaž

V nedeljo, 2. julija, so Zdravstveni dom Ormož in občinska odbora Rdečega Križa Sveti Tomaž in Rakovci organizirali dan odprtih vrat zdravstvene in zobozdravstvene ambulante. Občani so si lahko ogledali obe ambulanti in opravili krajši pregled, kjer so jim izmerili krvni tlak, holesterol, indeks telesne mase in gostoto kosti.

sobota, 8. julij 2017 ob 09:30

Slovesnost ob 19. občinskem prazniku Občine Razkrižje

V soboto, 1. julija, so v Centru Zavirje Razkrižje pripravili osrednjo slovesnost ob 19. občinskem prazniku Občine Razkrižje in dnevu državnosti, saj je občinski praznik povezan tudi s praznovanjem dneva državnosti, ki temelji na spominu uspešne obrambe slovenske samostojnosti in neodvisnosti leta 1991. Za uspešno zoperstavitev napadalcem na našo komaj rojeno državo, je prvi občinski svet nove občine 28. junij razglasil za naš občinski praznik.

sobota, 8. julij 2017 ob 09:09

Farmtech pripravil družinski piknik

Farmtech d.o.o. je v petek, 7. julija, na obratu 2 v Ljutomeru, pripravil družinski piknik za vse zaposlene in njihove najbližje. Na pikniku so bili prisotni tudi vodje podjetij Farmtech in Komptech, ing. Gerhard Schuster, dr. Christian Oberwinkler, ing. Franz Jantscher, dr. Heinz Leitner, Christoph Schroeder in drugi ter županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Tokrat so se odločili, da poletno družinsko srečanje izvedejo v Ljutomeru še za tesnejšo povezavo posameznih obratov v prihodnosti ...

petek, 7. julij 2017 ob 19:423

Mehiška hrana in mehiška glasba v beltinskem parku

Da bi ljudje v deželi ob Muri spoznali druge narodne jedi, se je Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci tudi letos, tokrat že četrtič odločilo in v beltinskem parku ob gradu pripravilo četrto Chilijado, oziroma kuhanje mehiške jedi z dodatkom čilija. Sicer pa mehiška hrana vsebuje različne sestavine, saj jo Mehičani uživajo kot glavno jed. Za deželo ob Muri je bilo letošnje kuhanje mehiške jedi nekaj novega, kar se je v zadnjih štirih letih zelo dobro prijelo in obiskovalci ...

petek, 7. julij 2017 ob 17:38

Vroče poletje v vrtcu Stročja vas

Saj ni res, pa je. Poletno vzdušje, da mu ni para. Doživetja, ki se otrokom vtisnejo globoko v spomin. Besede »to ni dovoljeno« vzgojiteljice skoraj ne uporabljamo. Saj ne, da bi bilo vse dovoljeno, le zanimivih aktivnosti in dogodivščin je toliko, da na vragolije še pomisliti ne utegnemo.

petek, 7. julij 2017 ob 14:30

Nastop skupine Me tri do polnoči v Domu starejših občanov Ljutomer

V sredo, 5. julija, je Dom starejših občanov Ljutomer pripravil sproščen poletni večer na terasi, kjer so nastopila dekleta narodno zabavne skupine Me tri do polnoči.

petek, 7. julij 2017 ob 14:05

Še vedno je preveč nevarnih in divjih kopališč…

Veliko sonca in prava poletna vročina sta tudi v Pomurju, nekoliko hitreje kot običajno, na namakanje zvabila mlade in manj mlade. Tako se je letošnja kopalna sezona tudi uradno začela, to pa tudi pomeni, da je veliko tudi tistih, ki se hladijo z namakanjem v takšnih in drugačnih mlakah, rekah, jezerih..., torej tudi divjih, črnih in neurejenih kopališčih. Zato s preventivnimi aktivnostmi nadaljujejo tudi policisti, ki z različnimi akcijami skušajo preprečiti morebitne nesreče z utopitvami ...

petek, 7. julij 2017 ob 13:30

Požar uničil kombajn

V četrtek, 7. julija, ob 19.32 je na polju v Tešanovcih, občina Moravske Toplice, zagorel kombajn. Požar, ki je uničil kombajn in strnišče okoli kombajna, so pogasili gasilci PGD Tešanovci in Moravske Toplice. Tuja krivda je izključena, škode pa je za okoli 30.000 evrov.

petek, 7. julij 2017 ob 08:49