Cirkus Soluna iz Ljutomera odpotoval v Ormož

Potujoči cirkuški teater »Soluna« je konec preteklega tedna gostoval v Ljutomeru. Svoje zanimive predstave so imeli od četrtka do nedelje, ko nas je sicer večino "zaposloval" katastrofalen požar, ki je v Ljutomeru izbruhnil v četrtek zvečer. Še prej so bili v Banovcih, nato pa so v ponedeljek odpotovali v Ivanjkovce, kjer so imeli predstave v torek in sredo, ta konec tedna pa so že v Ormožu. Tam imajo predstave od petka do nedelje.

petek, 16. junij 2017 ob 19:111

Mladi ribiči na državnem prvenstvu

V organizaciji Ribiške družine Celje je na Šmartinskem jezeru pri Vojniku potekalo državno prvenstvo za mlade ribiče (U-15, U-20), v lovu rib s plovcem, kjer so nastopili mladi tekmovalci iz cele Slovenije, med njimi tudi trije člani RD Radgona. Na zanimivem dvodnevnem tekmovanju, kjer so se mladi ribiči pomerili po sektorjih, so se na trnek prijele predvsem v Šmartinskem jezeru naseljene vrste rib, kot so: krap, babuška, ploščič, rdečeoka, zelenka ipd. Po končanem dvodnevnem tekmovanju ...

petek, 16. junij 2017 ob 17:37

MePZ Štefana Kovača izvedel dva koncerta s sakralnim izborom pesmi

MePZ Štefana Kovača letos praznuje 50 let neprekinjena delovanja in nastopanja in v sklopu te obletnice organizira različne prireditve in nastope. Tako je bilo tudi prejšnji tedna, ko sta se zvrstila kar dva koncerta. V petek, 9. junija v rotundi v Selu na Goričkem in v soboto, 10. junija v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti.

petek, 16. junij 2017 ob 17:27

V ljutomerski župniji zakrament svete birme prejelo 55 birmancev in birmank

V soboto, 27. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme. Na birmo so se veroučenci pripravljali z redno katehezo pri verouku, obiskom svetih maš, zadnje leto pa z udeležbo na duhovnih vajah in birmanski devetdnevnici. Vsak veroučenec je pred birmansko slovesnostjo potrdil svojo pripravljenost s preizkusom znanja o poznavanju krščanskega nauka, Svetega pisma in desetih zapovedi.

petek, 16. junij 2017 ob 17:15

Sprejem najuspešnejših osnovnošolcev v občini Gornja Radgona v šolskem letu 2016/2017

Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je v četrtek, 15. junija, sprejel najuspešnejše učence vseh šol v občini Gornja Radgona, ki so v šolskem letu nadvse uspešno zaključili devetletno osnovno šolanje in so dosegali posebne uspehe. Poleg učencev so se sprejema udeležili njihovi starši, učitelji ter ravnatelji osnovnih šol in glasbene šole v občini.

petek, 16. junij 2017 ob 16:28

19-letnik iz okolice Ormoža podlegel poškodbam

29. maja se je na Koroški cesti v Mariboru pripetila huda prometna nesreča. Kot je znano, je malo po 23. uri 20-letni Polzelan vozil osebni avtomobil po Koroški cesti v Mariboru, iz smeri Turnerjeve ulice, v smeri Gosposvetske ceste. Ko je pripeljal v iztek levega preglednega ovinka, hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim vozniškim sposobnostim, zaradi česar ga je bočno zaneslo v levo, preko nasprotnega smernega vozišča, preko levega pločnika in nato z vozišča, kjer ...

petek, 16. junij 2017 ob 14:216

Pet kosovskih državljanov v Slovenijo vstopilo brez ustreznih listin

V torek, 13. junija, ob približno 20. uri, so policisti PP Gorišnica pri varovanju državne meje z Republiko Hrvaško, v naselju Goričak, ustavili osebni avtomobil, v katerem je bilo pet kosovskih državljanov.

petek, 16. junij 2017 ob 12:46

Županja sprejela gasilce ter ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni

V petek, 16. junija, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v Ljutomeru sprejela predstavnike gasilskih zvez, civilne zaščite, policije, nujne medicinske pomoči in vse ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni v Ljutomeru.

petek, 16. junij 2017 ob 11:50

Na državnem tekmovanju člani društva psoriatikov Pomurja zasedli prvo mesto

Člani Društva psoriatikov Pomurja (psoriaza ali luskavica) se je v soboto, 3. junija udeležili 17. Psoriade, ki je potekala v Podborštu pri Komendi pri Planinskem domu, katere organizator je bilo Društvo psoriatikov podružnice Ljubljana.

petek, 16. junij 2017 ob 08:16

Seniorski večer z Markom Tivadarjem

Tradicionalniseniorski večer, ki je na programu vsak tretji četrtek v mesecu, sov DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prvič v letošnjemletu pripravili kar na domski terasi. »Zunanja prostovoljka« MarijaErveš in»notranja prostovoljka« AndrejaLenartič sta v goste uspela privabiti mladega glasbenika MarkaTivadarja.

petek, 16. junij 2017 ob 07:57