Z osveženimi krajšimi progami do nove rekordne udeležbe

Pripravena najbolj srčni maraton v Sloveniji počasi tečejo proti ciljničrti, saj se bodo tekači na 37. Maratonu treh src na proge podaliže čez mesec dni. Organizatorji so po lanski prenovi daljših prog,ki so maraton ponovno ponesle preko meja, letos presenetili z novimispremembami: osvežili so progi na 5 in 10 km ter poskrbeli zaobilico vabljivega spremljevalnega programa. Na uvodni otvoritvi botako tekače spodbudila Petra Majdič, ob zaključku pa jih bozabavala legendarna skupina Psihomodo ...

sreda, 19. april 2017 ob 08:06

Nepridiprav jim je ponoči predčasno zakuril kres

Policisti policijske postaje Ormož so med prazničnimi dnevi obravnavali tudi dogodek, kjer je neznanec zakuril pripravljen kres. V soboto, 15. aprila, ob 3.45 so bili namreč obveščeni, da je v športnem parku Stras v občini Središče ob Dravi zagorel kres. Požar so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi. Policisti so ugotovili, da je pripravljeni kres prižgal neznanec. Kres so nameravali prižgati naslednji večer za tradicionalno velikonočno vuzmenko.

torek, 18. april 2017 ob 19:394

Radenci: Bilo je enkratno… omamno seveda

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih 12. aprila potekalo četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«, ki se ga je udeležilo osem ekip s sedmih srednjih šol. Gostitelji, SŠGT Radenci, so kot domačini prijavili dve ekipi.

torek, 18. april 2017 ob 17:26

Radgončani izgubili vrh lestvice

Velikonočni vikend leta bo gotovo s črnimi črkami zapisan v zgodovini ŠNK Radgona. Poleg izgube dolgoletnega odličnega nogometaša in v zadnjih letih aktivnega igralca in sekretarja veteranke ekipe Vikija Lipiča, je namreč prišlo tudi do bolečega poraza članske ekipe. Čeprav so bili domačini, so Radgončani tokrat igrali v Bakovcih, kjer so tesno 0:1 izgubili derbi dveh vodilnih ekip, ki sta se sedaj zamenjali na vrhu lestvice. Do "zapleta" je namreč prišlo prav zaradi omenjene tragi ...

torek, 18. april 2017 ob 16:53

Za več kot 100 km/h prekoračil dovoljeno hitrost

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v ponedeljek, 17. aprila, v okviru poostrenih aktivnosti s področja hitrosti, na avtocesti Draženci – Slivnica opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida. Okoli 23.10 so ugotovili, da je 37-letni državljan Avstrije, voznik osebnega avtomobila znamke Audi, tip A6, na razdalji 606 metrov vozil s povprečno hitrostjo 231,83 km/h.

torek, 18. april 2017 ob 15:441

Voznika ob trčenju odbilo z viadukta, kjer je mrtev obležal

Kot smo že pisali zjutraj, so bili ob 6.34 obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla.

torek, 18. april 2017 ob 13:43

Preverite, kje bo v sredo na vas čakal radar

V sredo, 19. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

torek, 18. april 2017 ob 13:1311

Sneži lahko tudi do nižin, obstaja velika nevarnost pozebe

Agencije RS za okolje (Arso) poroča, da je naše kraje prešla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem pa je nastalo plitvo ciklonsko območje, ki se pomika nad osrednji Balkan. Z okrepljenim severovzhodnim vetrom doteka nad naše kraje zelo hladen in občasno bolj vlažen zrak. Arso je izdal tudi opozorilo, da bo v sredo in četrtek v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri s sunki predvidoma med 70 in 90 km/h.

torek, 18. april 2017 ob 12:5810

Dejan Marič bo na konvenciji v Ljubljani tetoviral nekaj znanih Slovencev

Mednarodna tattoo konvencija je prireditev, na kateri tetoverji iz različnih držav predstavijo svojo delo. Že deseto zaporedno slovensko druženje ljubiteljev tatujev obeta najštevilčnejši dogodek te vrste doslej, z zavidljivo udeležbo tako domačih kot tujih tetoverjev. Na konvencijo je prijavljenih več kot 70 tattoo artistov iz 13 držav – Slovenije, Hrvaške, Srbije, Norveške, Italije, Madžarske, ZDA, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Francije, Danske, Švice in Nemčije. 10. mednarodna ...

torek, 18. april 2017 ob 09:42

Bralni klub Ljutomer pripravil delavnico za učence POŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Razdajati se, biti strpen, upoštevati druge in jim izkazovati priznanje,ohranja duhovno gibkost za zorenje in učenje – vse to pa poraja srečo, harmonijo,zadovoljstvo in ustvarjalnost.To so lastnosti bogatega življenja.Jack C. Jewell

torek, 18. april 2017 ob 09:27