Jürjovški likovniki so občini za praznik podarili posebno darilo

Pred slovesno proslavo v počastitev 23. praznika Občine Sv. Jurij, so svečano predali namenu »Galerijo na prostem«, o kateri smo v našem mediju že poročali v začetku njenega nastajanja. Člani Ljubiteljskega likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici so poslikali podporni zid v začetku kraja in tako pusto, petdeset metrov dolgo in dva metra visoko betonsko steno, odeli v pisane barve.

nedelja, 23. april 2017 ob 16:53

V prometni nesreči umrli 18 in 19 let stari ženski

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj po polnoči in v kateri sta umrli dve osebi. Iz PU Maribor so poslali več podrobnosti o prometni nesreči.

nedelja, 23. april 2017 ob 11:411

Občina Sv. Jurij ob Ščavnici praznuje 23. praznik

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, se v teh dneh odvijajo številne prireditve v počastitev 23. občinskega praznika. Osrednja prireditev praznovanja je bila slovesna proslava, v petek, 21. aprila v Kocbekovi dvorani KUS, katere se je, poleg številnih domačinov, delavcev OU, članov občinskega sveta, predstavnikov zavodov in društev ter županov sosednjih občin, udeležil minister za kulturo v vladi Republike Slovenije Tone Peršak.

nedelja, 23. april 2017 ob 10:57

Ljutomer zmagal po preobratu

Avto Rajh Ljutomer se je v soboto, 22. aprila, v 20. krogu 3. SNL - vzhod, doma pomeril z ekipo Turnišča ter zmagal z 2:1. Ljutomer je po prvem polčasu zaostajal, nato pa v drugem uprizoril preobrat za zmago.

nedelja, 23. april 2017 ob 08:53

V trčenju dve osebi umrli, tri so bile še poškodovane

Iz PU Maribor so sporočili, da sta malo po polnoči na relaciji Šentilj - Sladki vrh, v križišču za Ceršak, trčili dve vozili. Po trčenju se je eno vozilo prevrnilo na streho in zagorelo. Na kraj so takoj napotili policiste, gasilce in reševalce.

nedelja, 23. april 2017 ob 08:13

V Ljutomeru priredili badmintonski turnir

Ker se sezona dvoranskih športov bliža koncu so tudi v badminton klubu Ljutomer v soboto, 22. aprila, v športni dvorani ŠIC Ljutomer priredili badmintonski turnir. Turnirja se je udeležilo 18 tekmovalcev.

nedelja, 23. april 2017 ob 07:59

Dan Zemlje na Razkrižju obeležili z zasaditvijo lipe ČZS

Ob svetovnem dnevu Zemlje, so v Centru Zavirje Razkrižje, ob znamenitem Ivanovem izviru, posadili lipo, ki jo je Občini Razkrižje podarila Čebelarska zveza Slovenije.

nedelja, 23. april 2017 ob 07:51

Otvoritev čutne poti v Vrtcu Radenci – Radenski mehurčki

Danes smo veseli vsi, saj naša Zemlja se vrti…se glasi začetek ekohimne našega vrtca. Dan Zemlje je dogodek, ki ga vsako leto praznujemo 22. aprila. To je dan, ki je namenjen ozaveščanju o varovanju okolja na Zemlji. V Vrtcu Radenci - Radenski mehurčki smo dan Zemlje praznovali na prav poseben način, saj smo skupaj z županom g. Rihtaričem in koordinatorjem Ekošole Danetom Kataliničem posadili lipo, ki nam bo v prihodnosti delala senco na našem travnatem igrišču.

sobota, 22. april 2017 ob 18:27

Bik padel v tri metre globok vodnjak

V soboto, 22. aprila, nekaj čez 9. uro je v naselju Sladki Vrh, v občini Šentilj, bik padel v tri metre globok zapuščen vodnjak. Posredovali so gasilci PGD Paloma in Šentilj, ki so bika s pomočjo delovnega stroja in jermenov rešili iz vodnjaka.

sobota, 22. april 2017 ob 18:092

Mladi na Grabah tudi letos poskrbeli za kres in velikonočno pokanje

Mladinsko društvo Obrež so mladi iz občine Središče ob Dravi in okolice, ki skrbijo za ohranjanje tradicij in starih običajev. Organizacijo že tradicionalnega pokanja na Grabah so prevzeli lani, zaradi velike udeležbe in zanimanja pa so ga organizirali tudi letos.

sobota, 22. april 2017 ob 17:371