Mladi kmetovalci so razpravljali o socialnem varstvu na kmetiji, participaciji kmetov in prevzemu kmetije

Društvo podeželske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici, je pred državnim kvizom Mladi in kmetijstvo, v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, izvedlo delavnice na teme socialnega varstva na kmetiji, participaciji kmetov in prevzema kmetije.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 18:38

V diskoteki Oxygen prvi uradni Forestland Festival pre-party v regiji

UNITED EVENTS v sodelovanju z Forestland Festivalom pripravlja prvi uradni pre-party v regiji, natančno v znanem klubu OXYGEN Ljutomer. Dogodek bo dodobra tresel DJ AVADOX, ki je eden najuspešnejših international DJev v Sloveniji. Velike odre si je delil že z mnogimi največjimi glasbenimi imeni kot so Hardwell, Martin Garrix, Steve Aoki, Afrojack, Zedd, Fedde Le Grand, Nicky Romero, VINAI in mnogimi drugimi, ter si tako prislužil njihovo neizmerno podporo in spoštovanje tako na odru, kot ...

ponedeljek, 24. april 2017 ob 16:53

Županja v Enoteki Ljutomer sprejela romunski zbor Alla Breve

Ljutomer te dni gosti romunski zbor Alla Breve, ki bo v ponedeljek zvečer ob 20. uri nastopil v ljutomerski župnijski cerkvi. Pri nas se je ustavil v okviru svoje madžarsko-slovenske turneje, v prleško prestolnico pa so prišli na povabilo Komornega zbora Orfej, ki je v Romuniji gostoval oktobra 2014.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 13:25

Indijski veleposlanik na obisku v Prekmurju

Predzadnjoaprilsko nedeljo je bil na obisku v Prekmurju indijski veleposlanik vRepubliki Sloveniji nj. eksc. g. SarvajitChakravarti.S svojim obiskom v dneh, ko končuje formalno in dejansko svoj mandatv Republiki Sloveniji, je SarvajitChakravarti potrdil svoje veliko prijateljstvo s slovenskim pisateljem EvaldomFlisarjem,kateremu je še pred iztekom svojega mandata obljubil obisk vPrekmurju.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 12:25

Dvojno slavje ob 27. aprilu – Dnevu upora proti okupatorju

Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote NOB Radenci, podjetje Erinox Radenci ter Socialni demokrati Radenci skupaj pripravljajo prireditev v čast 27. aprila, Dan ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda, ki ga sedaj praznujemo kot Dan upora proti okupatorju. Dan prej, 26. aprila ob 15.45, bo zbor udeležencev pred Vrtcem Radenski mehurčki v Radencih, kjer se bo formirala kolona ter krenila do podjetja Erinox ob Titovi cesti.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 09:261

Karisfera je motivirala in opremila mlade z uporabnimi znanji za vstop na trg dela

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov je v soboto v RIS Dvorec Rakičan potekala 4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca, Karisfera. Čez dan so se zvrstila tri predavanja, ki so mladim ponudila koristne vsebine pri vstopu na trgu dela. Letošnjo konferenco so zaokrožili hitri zmenki s pomurskimi delodajalci, s katerimi Klub prekmurskih študentov vzpostavlja mrežo študent-delodajalec.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 09:12

ŠNK Radgona spet na čelu lestvice

Le teden dni so nogometaši ŠNK Radgona, v I. MNL Murska Sobota, gledali kakšno ekipo v hrbet, saj so po minulem tesnem porazu v Bakovcih, tokrat v sosednjem Dokležovju premagali gostitelje in se vrnili na vodilno pozicijo. Varovancem trenerja Borisa Lazića so tokrat pomagali tudi nogometaši Hodoša, ki so nekoliko presenetljivo slavili na derbiju prvo in tretje uvrščenih ekip v Bakovcih. Radgončani so v Dokležovju bili odločni zmagati in so že po 1. polčasu vodili 3:1, na koncu pa je ...

ponedeljek, 24. april 2017 ob 08:23

Aprilsko seniorsko veselje v DOSOR-ju

Seniorskegavečera z glasbo, petjem in plesom 21. aprila med 18. in 21. uro vDOSOR-jevi kavarnici »Traminček« so se udeležili tudi varovanci bivalne enote Zavoda Hrastovec vRadencih. Zelo radi se teh večerov udeležijo, a jim zdravstvenetežave to večkrat tudi onemogočijo. Tokrat teh težav ni bilo in zvelikim veseljem so vse tri ure bili izredno aktivni na plesišču.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 08:07

Zmagovalci 45. državnega kviza Mladi in kmetijstvo so mladi domačini iz Sv. Jurija ob Ščavnici

Med prireditve v počastitev 23. praznika Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, je bilo uvrščeno tudi državno tekmovanje – kviz Mladi in kmetijstvo. Čast in obveznost izvedbe kviza so Sv. Juriju z zmago na lanskem kvizu priborile Nastja Gregorec, Sanja Petek in Klementina Vrbnjak, članice Društva podeželske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici.

nedelja, 23. april 2017 ob 20:264

Na Cankovi je potekal šesti hišni sejem podjetja Niros

Kako pomembni so hišni sejmi dokazuje zadnji hišni sejem podjetja Niros kovinarstvo Janeza Tišlerja iz Cankove, ki so letos spet združili moči in skupaj s slovenskimi in avstrijskimi razstavljalci pripravili med 21. in 23. aprilom šesti hišni sejem. Na sejmu se je predstavilo več kot 50 razstavljalcev, ki so ponujali svoje izdelke za gradnjo in obnovo stanovanjskih hiš in drugih objektov.

nedelja, 23. april 2017 ob 19:56