Brez električne energije ostalo okoli štiri tisoč odjemalcev

Močan severni veter, ki je pihal v sredo in bo po napovedih vremenoslovcev pihal tudi danes, je povzročal motnje v oskrbi z električno energijo. Proti večeru je brez napajanja z električno energijo na srednjenapetostnih omrežjih ostalo 1.200 odjemalcev, zlasti na siršem območju Lenarta, Ljutomera in Lendave. Nekaj uporabnikov je bilo brez napajanja tudi na omrežjih nizke napetosti.

četrtek, 20. april 2017 ob 08:58

Pod odrskimi žarometi

NaOŠ Sv. Jurij ob Ščavnici smo v torek, 18. aprila 2017, pripraviliže tradicionalni dramski večer, ki je bil ob 250-letnici šole in50-letnici vrtca še posebej bogat. Le-ta je potekal pred številnimobčinstvom v Kocbekovi dvorani Kulturno-upravnega središča SvetiJurij ob Ščavnici in je trajal dobri dve uri.

četrtek, 20. april 2017 ob 07:56

OŠ Ivana Cankarja Ljutomer vabi odrasle vseh starosti na brezplačne računalniške delavnice

Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer vabi odrasle vseh starosti na brezplačne računalniške delavnice, pri katerih boste spoznali osnove računalništva. Delavnice bodo izvajali skupaj z učenci.

sreda, 19. april 2017 ob 23:25

Med dežjem snežilo, močan veter podira drevesa

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, saj se je v sredo precej ohladilo, piha hladen severni veter, katerega sunki dosegajo tudi 90 km/h, med dežjem pa je večkrat čez dan snežilo.

sreda, 19. april 2017 ob 20:03

Ob velikonočnih praznikih pokalo tudi v vaseh pri Sv. Tomažu in pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Tudi v tomaževski fari je že stara tradicija pokanja ob velikonočnih praznikih. Nekoč so večinoma pokali z možnarji in nabijači, kjer so uporabljali smodnik ali "punfer", danes pa se večinoma uporablja karbid.

sreda, 19. april 2017 ob 19:16

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola prekoračil hitrost ter ni ustavil policistom

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek, 18. aprila, ob 21.02 v naselju Gorišnica ustavljala kombinirano vozilo, ki je v naselju prekoračilo hitrosti za 15 km/h. Voznik tega vozila na znak policistov ni ustavil, temveč je zapeljal naprej v smeri Ptuja. Policisti so zapeljali za njim in 57-letnega voznika, doma iz okolice Ormoža, ustavili v naselju Borovci.

sreda, 19. april 2017 ob 13:201

Eden po avtocesti z 232 km/h, drug pijan skozi naselje s 122 km/h

V ponedeljek, 17. aprila, se je začela vseevropska akcija nadzora hitrosti, ki poteka vse do nedelje in v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti. V prvih dveh dneh poostrenega nadzora pa so policisti že obravnavali nekaj izjemno visokih prekoračitev hitrosti. Na avtocesti so vozniku osebnega vozila namerili kar 232,38 km/h, drugemu vozniku pa so v naselju izmerili 122,86 km/h. Slednji je vozil tudi pod vplivom alkohola saj je "napihal" 0,38 mg/l.

sreda, 19. april 2017 ob 11:121

Najvišji zakon ali Tai Chi

V Večgeneracijskem centru Pomurja – enoti Ljutomer smo nedavno pripravili brezplačno delavnico Tai Chi-ja. Pri izvedbi je pomagal g. Rihard Škorjanec iz RTRK Ljutomer, sekcija Taijiquan. Udeleženke so tekom srečanja ne le spoznale pozitivne učinke vadbe, temveč se tudi sprostile in posvetile sebi. Ob koncu srečanja je potekal prijeten pogovor.

sreda, 19. april 2017 ob 09:267

Kosmata gosenica lahko zaduši psa

V zadnjih letih tudi v Sloveniji beležimo porast števila gosenic sprevodnega prelca, ki so najštevilčnejše v aprilu in maju, živijo pa vse do avgusta, ko se iz njih izležejo metulji. Nevarnost predstavljajo tako za žival kot za človeka, saj v stiku s kožo ali sluznico povzročijo srbečico, pekoč občutek in vnetje, v hujših primerih pa tudi oteklino in težave z dihanjem. Gosenic se zato ne smemo dotikati, saj njihove dlačice delujejo kot nekakšne ožigalke (ob stiku s kožo je ob ...

sreda, 19. april 2017 ob 09:15

Starodobni hrošči zaznamovali velikonočni ponedeljek

Podobno kot že ducat minulih let je tudi letošnji praznični velikonočni ponedeljek na širšem radgonskem območju ter tudi v sosednji Avstriji, ter na Goričkem, minil v nadvse zanimivem "potepanju" ljubiteljev hroščev. Na vrsti je namreč bilo tradicionalno, 13. srečanje lastnikov znamenitih hroščev, v organizaciji VW – Keeeber kluba Murska Sobota. Lepo in sončno vreme je razveselilo udeležence tokratnega potepanja, ki je potekalo večinoma na območju Gornje Radgone, a tudi na ...

sreda, 19. april 2017 ob 08:42