Vuzem v Šalincih

Starodavna poganska slavja soncu je s krščansko podobo prekril veliki krščanski praznik VELIKA NOČ - VUZEM. In krajani so se množično udeležili žegna dobrot v vaški kapeli. Gospodinje so v lične košare naložile jedi, kjer pa ni smel manjkati hren, pirhi, šunka, potica, kruh in še kaj in vse to se je položilo v kapelo. Po svetovljanski pridigi križevskega župnika g. Štefana Vinkoviča in ob molitvah, so bila jedila v košarah žegnana. Ob koncu je prijazni župnik ob hudomušni ...

nedelja, 16. april 2017 ob 10:2225

OŠ Sv. Tomaž v regiji zasedla drugo mesto v programu Varno na kolesu

Osnovna šola, ki je na področju Podravja in Pomurja zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu in prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Drugouvrščena šola v regiji z donacijo 200 € je OŠ Sv. Tomaž, tretje mesto pa je zasedla gostiteljica prireditve, OŠ Gorišnica, ki si je prislužila donacijo v višini 100 €. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica in OŠ Sv. Tomaž se z »vstopnico« za zaključno prireditev, ...

nedelja, 16. april 2017 ob 08:482

Podružnična OŠ Cvetka Golarja Ljutomer gostila ravnatelje in pomočnike ravnateljev vrtcev in šol UE Ljutomer

12. 4. 2017 smo na Podružnični osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer v povezavi z Aktivom ravnateljev UE Ljutomer gostili ravnatelje in pomočnike ravnateljev vrtcev in šol UE Ljutomer.

nedelja, 16. april 2017 ob 08:33

Pri pokanju s karbidom se je huje poškodoval 52-letnik

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota med drugim obravnavali tudi poškodbo pri pokanju s karbidom, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v naselju Kokolajnščak poškodoval 52-letni domačin.

nedelja, 16. april 2017 ob 08:186

Blagoslov velikonočnih jedil na Sp. Kamenščaku in v Banovcih

Na veliko soboto potekajo še zadnje priprave vernikov na veliko noč, ko je Jezus po verovanju vstal od mrtvih, verniki pa pripravijo velikonočne jedi in jih nosijo k blagoslovu, kar je poseben velikonočni obred.

sobota, 15. april 2017 ob 20:53

Voznica trčila v betonski steber ter umrla na kraju nesreče

V petek, 14. aprila, ob 14.03 uri, so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni, da je na lokalni cesti Gorišnica - Zagojiči, izven naselja Gorišnica, prišlo do prometne nesreče, v kateri je udeleženo eno vozilo, v njem pa je bila ukleščena voznica.

sobota, 15. april 2017 ob 19:37

Eci, peci, pec … 160 – krat

Območni izpostavi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni in Ljutomeru sta v sredo, 12. aprila popoldne, pripravili v prostorih Osnovne šole Gornja Radgona letošnje območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin. Nastopilo je osem plesnih skupin najmlajših, skupaj kar 160 najmlajših plesalk in plesalcev, s področja Upravne enote Gornja Radgona in Upravne enote Ljutomer, pod delovnim naslovom »Eci, peci, pec…«.

sobota, 15. april 2017 ob 19:222

Po vaških kapelicah, križih in v župnijski cerkvi v Gornji Radgoni so opravili blagoslov velikonočnih jedil

Tudi v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni ohranjajo tradicijo blagoslova velikonočnih jedi. Blagoslov, žegnanje ali žegen velikonočnih jedi, je potekal na praznično veliko soboto pri 14. verskih znamenjih (križi in kapelice) po vaseh in v župnijski cerkvi v Gornji Radgoni.

sobota, 15. april 2017 ob 19:10

V diskoteki Oxygen žurali z LED robotom

V petek, 14. aprila, je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru potekal LED Robot Party, prva Impulse zabava v seriji letošnjih tematskih zabav, kjer je bil prostor opremljen z LED tehnologijo, za obiskovalce so bili pripravljeni LED dodatki, za glavno popestritev dogajanja pa je poskrbel LED robot.

sobota, 15. april 2017 ob 08:59

Velikonočni zbornik opisuje križeve pote v Sloveniji in v tujini

V sklopu letošnje devete razstave pirhov slovenskih pokrajin in križevega pota v Veržeju v Rokodelskem centru je izšel tudi deveti velikonočni zbornik, ki na 50 straneh zaposleni iz slovenskih muzejev, institucij in iz zamejstva med drugim raziskujejo ter opisujejo križeve pote s poudarkom njihovega pomena za vernike, pa tudi kot simbolni pomen našega življenja. Vsak nosi svoj križ, bi rekli v vsakdanjem izrazoslovju. Tudi slovenski narod nosi svoj križ v prenesenem pomenu, ne samo v umetnostnem ...

sobota, 15. april 2017 ob 08:32