Radenci: V čast Dneva upora proti okupatorju

Krajevnaorganizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnegaboja Radenci je v sodelovanju s podjetjem Erinox Radenci terSocialnimi demokrati v Radencih pripravila slovesnost v častnekdanjega Dneva Osvobodilne fronte slovenskega naroda, danes Danupora proti okupatorju. Dogajalo se je to v sredo, 26. aprilapopoldne.

sreda, 26. april 2017 ob 20:19

Ljutomerčanke iz obale prinesle kolajne

Članice Twirling kluba Ljutomer, so se ta vikend 22. in 23. aprila 2017 udeležile že 21. Državnega prvenstva, katero je tokrat potekalo na obali v Občini Piran v športni dvorani v Luciji. Tekmovanja se je udeležilo 17 klubov iz celotne Slovenije, kateri delujejo pod okriljem Twirling zveze Slovenije. Organizator tega državega prvenstva pa je bil TWIRLING KLUB PIRAN.

sreda, 26. april 2017 ob 18:231

V sr(e)čnem medgeneracijskem gaju sredi Ljutomera lipa zacvetela je

Čebelarska zveza Slovenije vsako leto ob Dnevu zemlje podari širom Slovenije sadike majhnih, pa vendar za slovenski narod in čebele še kako pomembnih drevesc. Lepa in plemenita gesta in seveda še bolj pohvalno, da jih kar nekaj teh sadik vsako leto sedanji aktualni podpredsednik ČZS Janez Vencelj z navdušenjem in ponosom prinese tudi v našo pokrajino ob Muri. Drevo lipa vsebuje izredno veliko simbolike za nas Slovence in našo samostojno slovensko državo, velja kot središče vsega druž ...

sreda, 26. april 2017 ob 10:29

Praznik dela ne gre brez golaža in špricarja!

Tako kot se spodobi, bo letošnji praznik dela, na območju Gornje Radgone, poleg številnih kresovanj in podobnih dogodkov, minil tudi v znamenju različnih kulinaričnih tekmovanj. Že ta konec tedna, v soboto in nedeljo, torej zadnja dva aprilska dneva, bosta v Gornji Radgoni in Radencih, med drugim tekmovanja v kuhanju golaža in izbiri najboljših špricarjev. Tako Gostilna Izvir iz Gornje Radgone in Društvo za ohranitev jedi naših babic "Kihača" iz Vogričevcev, v soboto, 29. aprila, ob ...

sreda, 26. april 2017 ob 08:222

Prleška gibanica tudi na sejmu Naturo

Minuli vikend se je v Gornji Radgoni odvil sejem NATURO, 4. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha. Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH je poskrbelo za uspešno promocijo nekaterih ponudnikov iz občine Križevci.

sreda, 26. april 2017 ob 08:10

Sejem v Gornji Radgoni popestrili z železniško dediščino

Na 4. sejmu starodobnikov z naslovom "Avto-moto klasika" v Gornji Radgoni, ki je potekal od petka 21. do nedelje, 23. aprila, se je predstavilo tudi Društvo za ohranjanje dediščine "Prleški železničar". Na stojnici – vozičku za prevoz prtljage do vlakov, si je bilo mogoče ogledati nekatere predmete železniške dediščine, promocijski material in multivizijsko predstavitev. Tako so člani društva predstavili tudi kraj in občino iz katere prihajajo ter sodelovanje, ki so ga vzpostavili ...

sreda, 26. april 2017 ob 07:57

Pohoda ob meji so se udeležili pohodniki treh držav

Okoli 90 pohodnikov iz Slovenije, Avstrije in Madžarske se je v nedeljo, 23. aprila, udeležilo spomladanskega pohoda Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség, ki ga že več let posvečamo svetovnemu dnevu zemlje. Stalnica pohoda je, da se vsako leto prične drugje in po drugi poti. Tokrat so se zbrali na Južnem Gradiščanskem, pri hotelu Das Eisenberg v kraju Eisenberg in v občini Sv. Martin.

sreda, 26. april 2017 ob 07:51

Medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu

V torek, 25. 4. 2017, je na OŠJanka Ribiča Cezanjevci potekalo medobčinsko tekmovanje Kajveš oprometu. Tekmovanja se je udeležilo 5 okoliškihšol (OŠ Mala Nedelja, OŠ Veržej, OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠIvana Cankarja Ljutomer in OŠ Cezanjevci). Mentorje in tekmovalceje na igrišču pozdravil podžupan g. Janko Špindler terpredsednik SPVCP g. Marjan Munda.

torek, 25. april 2017 ob 19:11

V Gostilni Zorko pripravili eko veganski kulinarični večer - s spoštovanjem do narave

V soboto, 22. aprila, se je v Gostilni Zorko v Borecih zgodil poseben večer. S svojimi kulinaričnimi kreacijam v šestih hodih se je gostom predstavila izjemna mojstrica veganske in presne kuhinje Mateja Ulaga.

torek, 25. april 2017 ob 17:392

V sklopu projekta Noč knjige na Razkrižju organizirali dva dogodka

V sklopu projekta Noč knjige, so v Občini Razkrižje organizirali dva dogodka. V nedeljo, 23. aprila, so se z izbranimi gosti pogovarjali o otrokovih pravicah. Izočnica za pogovor je bila slikanica Dreams of Freedom, v kateri so zapisane misli znanih osebnosti na temo otrokovih pravic. V pogovoru, ki ga je vodila Anja Ferlin so sodelovali: podpredsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Majda Struc, zagovornica - Glas otroka, ki deluje pod okriljem Varuha človekovih pravic RS, Martina Domajnko ...

torek, 25. april 2017 ob 17:22