Kuhali so lovski golaž in ribjo čorbo

Že pred leti, na 4. prireditvi, so na izjemno zanimivo idejo prišli organizatorji sejma Lov - mednarodnega sejma lova, ribolova in naturo, in sicer da bi v okviru njihove sejemske prireditve, med drugimi spremljevalnimi dogajanji, potekalo tudi tekmovanje v pripravi hrane povezane s tematiko samega sejma. In ker je popestritev sejemskih dogajanj bila uspešna že šestkrat do sedaj, ko je na razstavnih površinah Pomurskega sejma d.d. v Gornji Radgoni, potekalo mednarodno tekmovanje v kuhanju ...

torek, 25. april 2017 ob 14:451

Prlekija plesala in pela

Prleški folklorniki so v soboto, 22. aprila, v Domu kulture Ljutomer ponovno dokazali, da se nam ni treba bati, da bi prleška kulturna dediščina odšla v pozabo. S spletom plesov in pesmi se je na Območnem srečanju odraslih folklornih skupin občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje predstavilo deset folklornih skupin. Prireditev je strokovno ocenjevala Tanja Drašler Strajnar.

torek, 25. april 2017 ob 12:341

Pri Mali Nedelji so na Jurjevo blagoslavljali konje

Ob godu sv. Jurija, ki je zavetnik živali, predvsem konj, so po Sloveniji ta dan pri cerkvah blagoslavljali konje. Kot je že od nekdaj na kmetiji pomenil konj veliko, saj so z njim opravljali vsa težka kmečka dela, od oranja na polju in spravilo pridelkov. Konje pa so mnogokrat uporabljali za spravilo lesa iz gozda. Na območju Male Nedelje v Prlekiji so še pred nekaj desetletjih imeli konje pri skoraj vsaki kmečki domačiji. Ge za plemenito žival, ki se je skozi zgodovino na človeka zelo ...

torek, 25. april 2017 ob 11:06

Retro kaseta – gledališka premiera dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

V sredo, 19. aprila smo na ljutomerskem odru doživeli nekaj posebnega. Dijaki naše Gimnazije so premierno uprizorili za izven komedijo na besedilo Rowana Atkinsona. Bernard Rebernik je prevedel tekst znanega angleškega komika, ga priredil in komične prizore povezal z glasbo, ki jo v živo izvajajo dijaki, člani banda Crescendo. Predstava je tudi prijavljena na Vizije, festival mladinske kulture 2017 in je bila izbrana na regijski nivo, kjer si jo je ogledal državni selektor, Andrej Jus.

torek, 25. april 2017 ob 10:52

Zbor Prekmurske podružnice multiple skleroze

FrancGobar, domaiz Ljutomera, je kot dosedanji predsednik Prekmurske podružniceZdruženja multiple skleroze Slovenije, s sedežem v Murski Soboti,sklical članice in člane k občnemu zboru v soboto, 22. apriladopoldne. Gre za eno izmed 17-ih podružnic MS po Sloveniji. Zbraliso se v restavracijskih prostorih hotela Diana v Murski Soboti, kotgostji pa so med nje prišli: iz Združenja multiple sklerozeSlovenije Nada Tomanič ter MartinaCopot izObmočne enote Zavoda za zdravstveno in invalidsko ...

torek, 25. april 2017 ob 10:31

Miroslav Hunjadi prejel najvišje gasilsko odlikovanje - priznanje Matevža Haceta

V soboto, 22. aprila, je bila v Kulturno-poslovnem centru v Majšperku, potekala 4. seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije. Med drugim so bili prisotni delegati Plenuma in gosti Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, poveljnik Civilni zaščite RS, Jošt Jakša in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije (GZS), Matjaž Klarič, častni poveljnik GZS, Dragomir Murko in Zlatko Letonja, predsednik in poveljnik GZ Majšperk, dr. Darinka ...

torek, 25. april 2017 ob 08:175

Na Gibini prijetih devet mladoletnih oseb, državljanov Afganistana in Bangladeša

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, enajst kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in poskus samomora.

torek, 25. april 2017 ob 07:1313

Samo Budna in Manj je več v Mitri

V soboto, 22. aprila, je v Mitri v Ljutomeru, nastopil prleški kantavtor Samo Budna s projektom Manj je več. Ob tem sta ga spremljala še Davor Klarič na klaviaturah in Rajko Marjanovič na kitari.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 19:23

Jürjevo pričeli Modrijani in Nina Pušlar

Jürjevo se že tradicionalno organizira od leta 1996 in sicer v sklopu praznika Jürjevo, občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Veselica poteka v Sv. Juriju ob Ščavnici pod glavno avtobusno postajo v velikem prireditvenem šotoru. Prvi dan, v soboto, 22. aprila, so za zabavo številne množice skrbeli Recesija Band, Ansambel Modrijani in Nina Pušlar.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 19:09

Mladi kmetovalci so razpravljali o socialnem varstvu na kmetiji, participaciji kmetov in prevzemu kmetije

Društvo podeželske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici, je pred državnim kvizom Mladi in kmetijstvo, v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, izvedlo delavnice na teme socialnega varstva na kmetiji, participaciji kmetov in prevzema kmetije.

ponedeljek, 24. april 2017 ob 18:38