Za policisti pester petek

Pretekli petek so pomurski policisti obravnavali osem prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, zasegli štiri osebne avtomobile, pridržali eno osebo, nesrečo pri delu, manjši požar in štiri primere povoženja divjadi.

sobota, 13. maj 2017 ob 08:01

Na Gornji Bistrici je dišalo po svinjskem paprikašu

V okviru osmega občinskega praznika občine Črenšovci so v Športno - rekreacijskem centru na Jamah na Gornji Bistrici pripravili kuhanje v kotlih in sicer so kuharji kuhali »bistriški lunec«. Organizacijo kulinarične prireditve je prevzelo gasilsko društvo Gornja Bistrica in vaški odbor Gornja Bistrica. Namen kuhanja je bil, da se vse vasi občine Črenšovci preizkusijo v kuhanju bistriškega lonca, oziroma so kuharji tokrat kuhali na odprtem ognju svinjski paprikaš.

petek, 12. maj 2017 ob 22:35

Lainščkov »Demon ljubezni« bo zavihtel čopiče

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je 12. maja pričelaže 9.mednarodna likovna kolonija. Na njej je letos osem sodelujočih:KeikoMiyazaki Vahčič iz Ehime na Japonskem, ki živi in ustvarja v Sloveniji; SeyounAdel izBagdada v Iraku, živi in ustvarja v kraju Rodež pri Desklah naPrimorskem; AlbertMesner izBistrice pri Pliberku v Avstriji;DraženPavlović izVaraždina; AnaCajnko izLjubljane; JernejaSmolnikar,živi v Mislinji, ustvarja pa v svojem ateljeju v Doliču; SaraKager,fotografinja ...

petek, 12. maj 2017 ob 22:20

V Ormožu so šestnajstič zbrani motoristi

Ta konec tedna v Ormožu oz. Hardeku poteka 16. moto srečanje, ki ga prireja MK Cest Bon Ormož. V petek so se številni motoristi zbrali na dvorišču avtocentra na Hardeku ter se odpravili na panoramsko vožnjo. Zvečer so nato za glasbo in zabavo skrbeli Franz Josef I. in Petar Grašo.

petek, 12. maj 2017 ob 21:592

V naši okolici za sezonska dela iščejo okoli 500 delavcev

Tudi v letošnjem letu so od spomladi do jeseni sezonska dela v kmetijstvu pomemben del ponudbe prostih delovnih mest. Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so lahko priložnost za dodatni zaslužek in pridobivanje delovnih izkušenj.

petek, 12. maj 2017 ob 21:232

Regijska živila v gastronomiji: jabolka, mleko in med

NaSrednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci so dijakinje in dijakitretjih letnikov poklicne usmeritve (3. a in 3. b razred) opravljali12. maja svoj zaključni izpit na temo »Regijska živila vgastronomiji: jabolka, mleko in med«.

petek, 12. maj 2017 ob 16:132

V juniju se obeta prvi in edini tek na stolp v Sloveniji, tek na razgledni stolp Vinarium

Podjetje VIGUOR, Meggy Ferencek, s. p., organizira mednarodno športno prireditev 1. VINARIUM TEK, ki bo premierno potekala v soboto, 10. junija 2017, z uradnim pričetkom ob 9:00, na razglednem stolpu Vinarium v Lendavi. Osrednje tekmovanje, teke na stolp, bo spremljalo bogato stransko dogajanje s številnimi brezplačnimi aktivnostmi TROPINE. Prireditev bo potekala v vsakršnem vremenu.

petek, 12. maj 2017 ob 12:07

Fotoreportaža: Finale Tuševe kuharske zvezde

Na spletnih straneh »Prlekije« smo že poročali, da je v hotelu Ramada Resort v Kranjski gori na prvi dan Mednarodnega kulinaričnega festivala, 8. maja, potekalo finalno tekmovanje za laskavi naslov »Tuševa kuharska zvezda 2017«, ki se ga je udeležilo osem srednješolskih ekip. Med temi ekipami so bili tudi dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ki si vsekakor zaslužijo, kakor tudi ostale sodelujoče ekipe, da jih podrobno predstavimo v obliki ...

petek, 12. maj 2017 ob 11:17

Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnima organizacijama

V prostorih poslovne stavbe družbe Elektro Maribor, Območna enota Gornja Radgona, je potekala posebna tiskovna konferenca na kateri so predstavili lansko poslovanje ter investicije in oskrbo z električno energijo na področju OE Gornja Radgona v preteklem letu 2016. Predsednik uprave Elektra Maribor, mag. Boris Sovič, in vodja OE Gornja Radgona, Andrej Roškar, sta ugotovila, da je radgonska enota lani bila najuspešnejša izmed vseh enot Elektro Maribor. OE Gornja Radgona pokriva območje 13 ...

petek, 12. maj 2017 ob 08:37

Na Razkrižju je bilo mednarodno Florjanovo praznovanje

V župniji Razkrižje, ki je sicer obmejna župnija pod okriljem murskosoboške škofije že več desetletij zelo uspešno deluje gasilsko društvo Razkrižje, ki v tej obmejni občini skrbi za požarno varnost vseh krajev s sosednjo državo Hrvaško. Razkriški gasilci že nekaj let krepijo in negujejo prijateljske vezi med gasilci iz gasilskega društva Štrigova v Međimurju v sosednji državi Hrvaški. Tokratni Florjanov shod s sveto mašo ob godu svetega Florjana, ki je zavetnik gasilcev, je ...

petek, 12. maj 2017 ob 08:19