Ljutomer premagal Hotizo

Avto Rajh Ljutomer se je v soboto, 13. maja, v 24. krogu 3. SNL - vzhod, doma pomeril s Hotizo ter jo premagal s 3:1. Vsi goli so padli v drugem polčasu. Za Ljutomer sta zadela Nino Novak v 68. in 81. minuti, ki je v igro vstopil v drugem polčasu ter Alen Brumen v 89. minuti, za goste pa je zadel Nikolaj Biro v 84. minuti.

nedelja, 14. maj 2017 ob 18:47

Na razglednem stolpu Vinarium dočakali prvo poroko

Na razglednem stolpu Vinarium v Dolgovaških Ggoricah v Lendavi, so v soboto, 13. maja, dočakali prvo poroko. Mlad par je svoj usodni DA dahnil v najvišjem zastekljenem nadstropju, na višini 38 metrov nad tlemi.

nedelja, 14. maj 2017 ob 18:311

Pripravili tretje srečanje motorjev z bočno prikolico

Tretje srečanje motorjev z bočno prikolico je potekalo v soboto 13. maja. Člani društva Johann Janez Puch, so se zbrali pred društvom in pognali svoje edinstvene motorje na pot. Po okoliških krajih so zahrumeli in se pokazali v vsej svoji veličini. Obiskali so domače muzeje in zanimive kraje. Kljub dežju, ki je močil ceste v okolici, so motoristi prispeli suhi na cilj. Ob dobri glasbi, hrani in družbi se je prireditev zaključila pozno popoldan.

nedelja, 14. maj 2017 ob 18:191

Prvo sveto obhajilo v Cerkvi Svete Trojice v Veliki Nedelji

V nedeljo, 14. maja, je v župniji Velika Nedelja potekala sveta maša, ki bo vsem zbranim predvsem pa prvoobhajancem ostala v lepem spominu, saj je potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila.

nedelja, 14. maj 2017 ob 17:42

Kako ohraniti zdravo živčevje in možgane ?

Naši predniki so poznali koristi rastlinskih moči v boju proti različnim vrstam tegob, sodobna znanost pa njihovim ugotovitvam pritrjuje in celo razkriva mehanizme, s katerimi rastlinam uspeva pomagati tudi na tem področju.

nedelja, 14. maj 2017 ob 10:52

Dan so namenili druženju in športu

Čeprav je narava v polnem teku rasti in življenja je s tem seveda tudi povezano delo pridnih in marljivih ljudi, ki opravljajo delo na poljih, travnikih, gozdovih in vinogradih. Tudi v družbi Radgonske gorice, imajo ta čas veliko za postoriti v svojih vinogradih, vsa dela pa se morajo narediti na rok in tempo, ki ga narekuje sama narava.

nedelja, 14. maj 2017 ob 10:42

8. Čevapčijado popestrila Tanja Žagar

V petek, 12. maja, je v restavraciji Amfora na Ptuju potekalo 8. tekmovanje v pripravi in peki čevapčičev. Tekmovalo je 27. ekip: Špircar bojs, Vrtnarstvo Zupanič, Gril mojstri roštilja, Bejsment team, Green Design, Mesnica Blatnik, Butalci d.o.o., Rabona bar, Cirkulane, Andrej Čuš team, Koranti Destrnik, Mesarstvo Križnik, Amfora, Janez Optimist, Čevapek papek, Presmec team, Mega žar Železničar, Grupa brez haska, Durex, Haloška podmornica, Veseli Čučeki, Ncaffe, Guma bar team, Fitnes ...

nedelja, 14. maj 2017 ob 10:262

Veržej dvakrat vodil, na koncu osvojil točko

Farmtech Veržej se je v soboto, 13. maja, v 25. krogu 2. SNL doma pomeril s Krko. Veržej, ki se bori za obstanek, je dvakrat vodil, a se je tekma končala z neodločenim izidom 2:2. Krka si je s točko zagotovila obstanek, Veržej pa bo obstanek v drugi ligi iskal v preostalih dveh krogih.

nedelja, 14. maj 2017 ob 09:49

Naravoslovni tabor za prvošolce

V petek, 12. 5. 2017, so imeli prvošolci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci možnost sodelovati na naravoslovnem taboru ter noč preživeti v šoli. Učenci so bili že ves teden na trnih in niso mogli skriti navdušenja in pričakovanja, da bodo lahko noč preživeli v šoli. Polni pričakovanj in z nasmeški na obrazu, so v spremstvu staršev prispeli v šolo. Odložili so spalne vreče, nahrbtnike ter komaj čakali, da se bo začelo. Vreme je bilo ravno pravšnje.

nedelja, 14. maj 2017 ob 09:07

Tuš center Ljutomer praznoval deset let

V soboto, 13. maja, so pred Tuš centrom v Ljutomeru, pripravili pestro dogajanje ob 10-letnici centra. Dopoldan so za otroke pripravili predstavo Pika Nogavička in gusar Val, sledil je nastop Ansambla Šepet, popoldan pa zabava z Ansamblom Donačka.

nedelja, 14. maj 2017 ob 08:47