Ljubezen iz osnovne šole traja in traja...

Pred dnevi je bilo še posebej slovesno v znani gostilniški družini Kozel v Žibercih nedaleč od Apač. V družbi kakšnih 60 svatov, predvsem svojcev, sorodnikov in prijateljev, sta namreč visok zakonski jubilej – zlato poroko, obeležila dolgoletna gostilničarja, Olga in Alojz Kozel. Kot pred pol stoletja v cerkvi pri Gradu na Goričkem, sta si zlatoporočenca tokrat zlata prstana izmenjala pred oltarjem farne cerkve v bližnjih Apačah. Obred je vodil domači župnik Janez Ferencek ...

petek, 12. maj 2017 ob 07:5910

V Središču ob Dravi našli dve topovski granati

V četrtek, 11. maja, so na območju Središča ob Dravi v roku dobrih dveh ur na dveh različnih mestih našli topovski granati kalibra 75 mm. Najprej so ob 15.01 na njivi pred mejnim prehodom Središče ob Dravi, našli topovsko granato kalibra 75 mm, ostanek iz druge svetovne vojne.

četrtek, 11. maj 2017 ob 19:302

V reki Dravi našli truplo

Iz PU Maribor so sporočili, da so v četrtek, 11. maja, okrog 13.30, bili obveščeni o truplu v reki Dravi, ob Hidroelektrarni Zlatoličje. Gasilci so iz reke izvlekli truplo starejše ženske, ki po doslej zbranih informacijah ni bila žrtev kaznivega dejanja. Njena identiteta je že potrjena.

četrtek, 11. maj 2017 ob 18:33

Neznanka v gozdu odvrgla tri pasje mladiče

Ptujska uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v začetku tedna obravnavala še en primer krutega ravnanja z živalmi, kjer je nevestna lastnica v gozdu odvrgla tri pasje mladiče in se nato odpeljala.

četrtek, 11. maj 2017 ob 18:1712

Maša, Stanko in Dunja nominiranci za slovenskega naj prostovoljca

Po besedah predstavnika in izvajalca današnjih aktivnosti v Mladinskem centru Prlekije Matevža Jenka in Draga Vaupotiča sta letošnja nominiranca za slovenskega naj prostovoljca na predlog MCP-ja Dunja Gorenc iz Ljutomera in Stanko Brunčič iz Mekotnjaka v starejši starostni skupini, Maša Rus iz Podgradja pa je nominiranka za slovensko naj prostovoljko v skupini mladink, na predlog Mladinskega sveta Ljutomer. Maša velja za izredno predano in mednarodno uveljavljeno mladinsko delavko - prostovoljko ...

četrtek, 11. maj 2017 ob 17:153

Doslej v DOSOR-ju že skoraj sto ustvarjalcev

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, ni le običajen dom starejših, temveč je v svojih devetih letih postal že prava galerija umetniških del. Z organizacijo vsakoletne mednarodne likovne kolonije v mesecu maju ter z mesečnimi razstavami je skupno predstavil in odprl že skoraj 100 razstav priznanih slikarjev in kiparjev.

četrtek, 11. maj 2017 ob 17:01

Novi zvesti sledilci Križem kapice

VTednu Rdečega križa Slovenije potekajo številne aktivnostiaktivistov in služb te najstarejše humanitarne organizacije nasvetu. Z vključevanjem mladih v aktivnosti te organizacije se želiokrepiti prostovoljske vrste ter povečati obseg humanitarnihaktivnosti v vsaki lokalni skupnosti. Mladim se tako ponuja dodatneneformalne priložnosti za pridobivanje znanja in veščin, ki jihbodo obogatili in povečali njihov prispevek družbi, sami pa ob tempostajajo močnejši, a humanitarna organizacija ...

četrtek, 11. maj 2017 ob 16:54

»Reformacija v Prekmurju« do konca avgusta

Muzejkrščanstva na Slovenskem, s sedežem v samostanu Stična, je vsodelovanju s Pokrajinskim muzejem v Murski Soboti pripravil obletošnji 500-letnici reformacije razstavo z naslovom »Reformacijav Prekmurju«.Razstavo je pripravil mag. FrancKuzmič,oblikoval pa jo je TadejTrnovšek.Stalno postavljena razstava v Stični je na ogled do 22. avgustaletos.

četrtek, 11. maj 2017 ob 16:48

Na MIKKovem tednu mladih so potekale glasbene delavnice in šahovski turnir

MIKKov teden mladih se je dogajal med 4. in 5. majem v MIKK-u v Murski Soboti, namenjen pa je bil predvsem aktivnim uporabnikom MIKKovih storitev in njihovi predstavitvi zainteresirani javnosti. Poudarek je bil predvsem na mladostnikih od 7. do 18. leta starosti, ki potrebujejo pozitivno stimulacijo v dejavnostih izven formalnega izobraževalnega sistema.

četrtek, 11. maj 2017 ob 10:57

Zmagovalca Darko Jorgić in Ana Tofant

Dokaj skromnih 40 igralcev in 19 igralk je nastopilo na 3. odprtem turnirju Republike Slovenije v namiznem tenisu, ki je v organizaciji domačega NTK Kema, potekal v Puconcih. Po predtekmovanjih v skupinah, se je na glavni turnir uvrstilo 24 fantov in 12 deklet, kjer sta po igranju na izpadanje, zmagovalca po pričakovanju postala prva nosilca Darko Jorgić in Ana Tofant. Jorgić je bil superioren, saj je na celem turnirju izgubil en sam niz, in sicer v polfinalu proti Šfiligoju. V finalu je gladko ...

četrtek, 11. maj 2017 ob 08:20