Kulinarično preživeto popoldne na OŠ v Cezanjevcih

V petek, 17. 2. 2017, so na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekale delavnice za nadarjene, ustvarjalne in radovedne učence na temo prehrana, saj je šola vključena v projekt Erasmus +. Skupaj nas je bilo 18 učencev ter mentorice Katja Nemec, Martina Cvetko in Karmen Rauter. Učenci smo bili razdeljeni v dve delavnici, in sicer »Jaz - kulinarični kritik« in »Kuhajmo mednarodno«. V slednji so učenci spoznali in pripravili litvansko jed – cepelini ter tiramisu.

sobota, 18. februar 2017 ob 09:17

Noč branja za učence od 6. do 9. razreda

V petek, 27. januarja 2017, se je na Osnovni šoli Križevci odvijala Noč branja. Ta pa ni bila navadna, bila je prav posebna. Že zjutraj so nas obiskali gostje iz naše sosednje države Hrvaške. Prišli so iz Osnovne šole Matije Gubca v Gornji Stubici. Dopoldan so bili učenke, njihova ravnateljica, knjižničarka in še trije učitelje pri pouku.

sobota, 18. februar 2017 ob 09:00

Pričenja se peti letni čas 57. Kurentovanja na Ptuju

Ptuj bo enajst dni 57. Kurentovanja, osrednjega etnografskega festivala v Evropi, dihal s kurenti in več kot 6.300 izvirnimi etnografskimi in domišljijskimi liki iz trinajstih držav sveta. Mestu bodo zavladale maske, zvrstile se bodo številne povorke, prikazi domačih etnografskih likov, koncerti, umetniški in dobrodelni dogodki ter plesi v maskah. Obiskovalci bodo pojedli pol milijona ptujskih krofov, bogata bo tudi ostala kulinarična ponudba, ki bo zaokrožila dogajanje v mestu in njegovi ...

sobota, 18. februar 2017 ob 08:42

Nova obraza okrepila konkurenco za 1. moštvo

Dober mesec pred pričetkom pomladnega dela prvenstva v I. in II. MNL Murska Sobota, se je vodilno moštvo I. soboške MNL, ŠNK Radgona, še nekoliko okrepilo. Nova člana radgonskega kluba sta postala Jan Šoštarec in Denis Kolarič. "Gre za igralca, ki bosta našemu nogometnemu društvu v veliko pomoč pri uresničitvi dolgo ročno začrtanih ciljih", je povedal zastopnik ŠNK Radgona Benjamin Krajnc.

sobota, 18. februar 2017 ob 08:34

Nazdravili slavljencem meseca februarja

Tretjičetrtek v drugem mesecu, 16.februarja zvečer, je bil tradicionalnonamenjen »Seniorskemuvečeru« vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Zanj so odličnoposkrbele: DOSOR-jeva prostovoljka MarijaErveš (voditeljicavečera), DOSOR-jevi medicinski sestri MartinaFarkaš (domače pecivo) in AndrejaLenartič (vino iz Lendavskih goric KsenijeGjerkeš),DOSOR-jeva stanovalka EmaMatijevič (doniranje napolitank) ter glasbenik, DOSOR-jev prostovoljec ŠtefanSečko Legijaš z Vaneče ...

sobota, 18. februar 2017 ob 08:20

Podmladek Odbojkarskega kluba Radenci

V Odbojkarskem klubu Radenci, katerega ekipa članov nastopa v 3. državni odbojkarski ligi moški - vzhod, veliko pozornost namenjajo podmladku. V pionirsko ekipo so združili učence dveh osnovnih šol v Občini Radenci: Osnovne šole Kapela in Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. Poleg treningov so zanje pomembna tudi tekmovanja. Tako so se januarja udeležili odbojkarskega Turnirja »19« v Ravnah na Koroškem, v Športni dvorani Osnovne šole Koroških jeklarjev, a minulega 11. ...

sobota, 18. februar 2017 ob 08:08

O obstanku v 1. SFL bosta odločala Tomaž in Benedikt na medsebojni tekmi

KMN Tomaž ŠIC Bar se je v 15. krogu 1. SFL doma pomeril z ekipo KMN Bronx Škofije ter izgubil s 4:7. Tomaž je vodil še z 2:1, po prvem polčasu je bilo neodločeno, nato pa je v začetku drugega polčasa sledil "mrk" domačih, ko so gostje prešli v občutnejše vodstvo, ki ga do konca več niso izpustili iz rok.

petek, 17. februar 2017 ob 22:48

V gozdu našli poginulega psa, katerega je neznanec privezal za drevo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 16. februarja, bili tudi priča posledicam okrutnega dejanja človeka nad živaljo.

petek, 17. februar 2017 ob 19:0018

Siddharta bo v Ljutomeru šla - DO KONCA!

Po enem najuspešnejših koncertnih let v njihovi karieri, se Siddharta po treh mesecih zatišja, spomladi 2017 vrača z novo turnejo - DO KONCA! Osvežena playlista, pirotehnika in še kaj obljubljajo nepozabno doživetje, ki ga nikakor ne kaže zamuditi.

petek, 17. februar 2017 ob 18:0711

Ftičekovo gostuvaje v vrtcu na Razkrižju

V torek, 14. 2. 2017, smo v vrtcu pri Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje praznovali razkriški običaj Ftičekovo gostuvaje. Na prireditvi in pobiranju pogačic so se družili otroci vrtca in učenci 1. in 2. razreda.

petek, 17. februar 2017 ob 16:42