Radenčani ostali na tretjem mestu

Minulo soboto, 18. februarja, je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci, ki igra v 3. državni odbojkarski ligi moški – vzhod, bila prosta, a kljub temu obdržala tretje mesto na lestvici enajstih moštev.

torek, 21. februar 2017 ob 19:19

Nekoč prepovedana šmarnica postaja pravi hit

Poleg domačega jabolčnika je samorodna šmarnica nekoč bila najpogostejša pijača na kmetijah, kjer pred desetletji ni bilo toliko sortnih in mešanih, bodisi belih ali rdečih vin. Pozneje se je to spremenilo, saj so zakonsko prepovedali pridelavo šmarnice, po nekaj desetletjih pa nekoč prepovedana šmarnica spet prihaja na gostilniške pulte in v normalno prodajo oz. ponudbo. Šmarnico so namreč sedaj ponovno priznali, a ne kot vino temveč kot aromatizirano fermentirano pijačo. Kljub ...

torek, 21. februar 2017 ob 17:426

V Termah Banovci je prišlo do »požara«, zagorel je rezervoar z nafto

V času zimskih počitnic je v Termah Banovci zelo pestro in zanimivo, kajti za otroke, ki skupaj s starši preživljajo zimske počitnice so pripravili preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. »Detektiv Franček« skupaj s policijsko postajo Ljutomer ter v sodelovanju z različnimi enotami Policijske Uprave Murska Sobota izvaja različne projekte za otroke.

torek, 21. februar 2017 ob 16:55

Odprli pisarno lokalnega odbora SMC Ljutomer

V Ljutomeru so v ponedeljek, 20. februarja, odprli pisarno SMC Ljutomer, ki bo namenjena delovanju lokalnega odbora, druženju in sestankom. Pisarna bo odprta vsako prvo soboto v mesecu, med 10.00 in 12.00 uro, ko bodo vrata odprta za vse, "ki si želijo plodnega in dobrega sodelovanja za boljši jutri v Prlekiji". Pisarna se nahaja na Ormoški cesti 3 (nekdanja stavba PGP) v Ljutomeru.

torek, 21. februar 2017 ob 14:015

Prosto delovno mesto: Upravljavec strojev in naprav v proizvodnji strešnikov (m/ž)

TONDACH Slovenija d.o.o. k sodelovanju vabi motivirano in komunikativno osebo (2 izvajalca), ki si želi pridobiti novih znanj in izkušenj v dinamičnem delovnem okolju, na delovnem mestu Upravljavec strojev in naprav v proizvodnji strešnikov (m/ž).

torek, 21. februar 2017 ob 11:101

84-letni moški umrl v požaru

V torek, 21. februarja, ob 8.15, so na interventno telefonsko številko policije 113 prejeli obvestilo, da je v vasi Grabe v občini Središče ob Dravi prišlo do požara v poljski kuhinji. Uprava RS za zaščito in reševanje, izpostava Ptuj je takrat na kraj že napotila gasilce in reševalce. Še pred prihodom gasilcev in reševalcev so domači iz goreče kuhinje zvlekli opečenega 84-letnega moškega.

torek, 21. februar 2017 ob 10:481

Sterniša še enkrat uspešen v BiH

Na skrajnjem severovzhodu Bosne in Hercegovine, v Veliki Kladuši je potekal velik mednarodni karate turnir karateja, katerega se je udeležil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Tokrat je Nejc tekmoval samo v katah med kadeti, kjer je brez težav ugnal vso konkurenco ter osvojil zlato medaljo, kar je po uspehu v Tuzli nov uspeh v BiH.

torek, 21. februar 2017 ob 10:271

Državni podprvaki v ekoznanju so učenci OŠ Križevci

Vpetek, 17. 2. 2017, je na OŠ Rodica v Domžalah potekalo državnotekmovanje v Ekokvizu. Nanjem se je za naziv "največja Ekofaca v Sloveniji"pomerilo 12 najboljših ekip iz vseh slovenskih regij. Vpredtekmovanju je sodelovalo 1029 ekip iz 142 osnovnih šol. Državnotekmovanje Ekokviza je vodila AnaMaria Mitič,med seštevanjem rezultatov pa je tekmovalce zabaval raper Zlatko.

ponedeljek, 20. februar 2017 ob 20:503

Povzročitelj čelnega trčenja pod vplivom alkohola

V ponedeljek, 20. februarja, ob 15.50 sta na cesti Ormož - Središče ob Dravi v naselju Hum pri Ormožu, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož in Središče ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Ormož pri oskrbi poškodovanih oseb ter počistili cestišče.

ponedeljek, 20. februar 2017 ob 19:04

Dom starejših Danijela Halasa v Veliki Polani krasijo umetniške slike

V domu starejših stanovalcev Danijela Halasa Velika Polana - Zavod Karion - Karitas za osebno nego in socialo je bilo v sredo, 14. februarja ob godu svetega Valentina nadvse veselo, kajti pripravili so priložnostni dogodek na katerem so odprli slikarsko razstavo umetniških slik, ki bodo poslej krasile velikopolanski dom starejših. Del slik, ki so razstavljena v domu so stanovalci doma naslikali na zimski delavnici pod vodstvom slikarke Marjane Kmet iz Velike Polana.

ponedeljek, 20. februar 2017 ob 16:45