Uspešna promocija prleške gibanice na sejmu Natour Alpe-Adria

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH se je v začetku meseca februarja udeležilo sejma Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in sicer z namenom promovirati prireditev Prleška gibanica 2017. Istočasno je seveda poskrbelo za večjo prepoznavnost tradicionalne prleške sladice in Prlekije nasploh.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:22

Radgončani zamudili lepo priložnost

V prvem krogu spomladanskega dela tekmovanja V II. STL, je Arcont Radgona, v dvorani v Radencih, doživela minimalen poraz proti Alplesu iz Železnikov. Radgončani, ki so zaradi zdravstvenih težav nastopili brez najboljšega igralca Matevža Žuniča, so tekmo bolje začeli in povedli s 3:1. Enaka razlika je bila še v 15 minuti (7:4), nato pa so gostje s tremi zaporednimi zadetki rezultat izenačili.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:14

Zvezdno nebo nad GFML

Na astronomskem večeru, ki je bil izveden v petek, 3. februarja v prostorih GFML, so udeleženci prisluhnili zanimivemu predavanju Tanje Holc, dijakinje 2. letnika GFML, o tem, kako lahko izračunamo hitrost navideznega potovanja Sončevih peg.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 11:56

V Veržeju so se srečali slovenski kmetje

V Salezijanskem Zavodu Marianum v Veržeju je med 3. in 5. februarjem potekalo srečanje in druženje slovenskih kmetov. Pred leti je pobudo in idejo o srečanju kmetov podal kmet Jože Romšak doma iz župnije Mekinje pri Kamniku. Letošnje srečanje slovenskih kmetov je potekalo pod naslovom strokovno-kulturni in duhovni vikend za kmete, ki so mu dodali še podnaslov »Res lepo je na deželi«, kajti vsi kmetje, ki so prišli v Veržej, živijo in delajo na slovenskem podeželju.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 11:19

Iz jaška izbruhnil ogenj

V nedeljo, 5. februarja, ob 19.42 je na Trgu svobode v Gornji Radgoni, prišlo do izbruha ognja iz jaška. Zaradi poškodovanega električnega vodnika pod zemljo je nastal električni oblok, ki je povzročil požar.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 10:02

Murska Sobota: Izveden 3. Lebarjev memorial

Športnostrelsko društvo Murska Sobota, ki ga kot predsednik in tajnicavodita IgorMakari inDanielaSočič, jekonec minulega tedna izvedlo že 3.Lebarjev memorial,tekmovanje strelk in strelcev v spomin na preminulega predsednikastrelske organizacije v Murski Soboti JožetaLebarja. Nazračnem strelišču v Domu TVD Partizan Murska Sobota (zgrajen jebil leta 1929 kot Sokolski dom, v Ljutomeru že leta 1927, a vLendavi leta 1932) je sodelovalo skupno 95 strelk in strelcev v 28ekipah iz 18 strelskih ...

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:33

V domači občini so skoraj v celoti nastopili zgolj na tistih prireditvah, ki so jih organizirali sami

V teh dneh se vrstijo občni zbori po različnih društvih, na katerih se pregleda, oceni trud in delo minulega leta ter se obenem postavijo novi plani in smernice za tekoče leto. Eden izmed takšnih občnih zborov je bil občni zbor Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev na prvo soboto v februarju v prostorih vile Holt v Črešnjevcih.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:28

Odlični rezultati učencev GŠ Slavka Osterca Ljutomer na regijskem tekmovanju

V okviru 46. tekmovanja mladih glasbenikov RS je v četrtek, 2. in v petek, 3. februarja, potekalo 19. Regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Štajerske in Pomurja na Ptuju, v Ormožu, Mariboru in Slovenski Bistrici za discipline trobenta, rog, pozavna, tuba, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo, komorne skupine z godali in klavirjem ter jazz-solo.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:031

V Križevcih pri Ljutomeru počastili slovenski kulturni praznik

S proslavo, ki jo je pripravilo Kulturno društvo Križevci, so v nedeljo, 5. februarja, v Križevcih pri Ljutomeru počastili slovenski kulturni praznik. Dovršena scena odra kulturnega doma, ki sta jo pripravila Manca Sušec in Robert Jurak, je obetala tudi dovršeno proslavo.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 07:48

Dve vozili končali v cestni varnostni ograji

V nedeljo, 5. februarja, ob 7.47 je na cesti ob ribniku v naselju Borovci, v občini Markovci, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s ceste in trčila v cestno varnostno ograjo. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano voznico oskrbeli in jo odpeljali v SB Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so na vozilu odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče ter usmerjali promet.

nedelja, 5. februar 2017 ob 19:35