Spomladanski šopki teloha za Valentinovo

Pa je po dolgotrajni zimi v deželo ob Muri le prišla s toplim vremenom pomlad. Ob godu svetega Valentina v torek, 14. februarja, ko po starem ljudskem pregovoru sv. Valentin prinaša ključe od korenin, ko je dan zaljubljenih, se v vinogradih in na vrtovih začenjajo različna dela. Tako smo na god sv. Valentina v torek, 14. februarja dopoldne srečali Alojzijo iz okolice Lenarta, ki je v Slovenski ulici v mestu Murska Sobota obiskovalcem in mimoidočim ponujala šopke spomladanskega teloha.

torek, 14. februar 2017 ob 18:222

Srce za stare starše

V našem vrtcu smo tokrat z veseljem gostili stare starše. Otroci so se pod vodstvom strokovnih delavk predstavili s pevskimi in plesnimi točkami. Starim staršem so otroci podarili delček sebe, delček svojega srca in se jim z nastopom zahvalili za vse kar delajo dobrega za njih.

torek, 14. februar 2017 ob 18:13

Nevarnost gibanja v Parku I. slovenskega tabora

Od torka, 14. februarja naprej, v Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru potekajo dela v zvezi s sečnjo dveh hrastov, ki zaradi slabega stanja predstavljata splošno nevarnost za vse obiskovalce parka. V naslednjih dneh pa se bo izvajalo obrezovanje ostalih dreves.

torek, 14. februar 2017 ob 14:14

Karaoke ljubezni tik pred Valentinovim dnevom

GospodinjaMojca Kumlanc in kuharica MajaZamuda sta vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili »Karaokeljubezni« tik pred letošnjim dnevom Valentina, 13. februarjapopoldne. Zabavna glasbena prireditev je potekala v predprostorudomske knjižnice, nastopilo pa je skupno 19 pevk in pevcev, večinomakot solisti, a nekateri v priložnostnih zborčkih za tokratninastop.

torek, 14. februar 2017 ob 10:511

Dijakinje GFML najboljše strelke v Pomurju

Dijakinje GFML so se konec januarja udeležile regijskega prvenstva ŠŠD v streljanju z zračno puško v Murski Soboti. Tekmovale so s standardno zračno puško posamezno in ekipno.

torek, 14. februar 2017 ob 09:285

LUV Varaždin gosti razstavo Tatjane Mijatović

Mnogi zaljubljeni pari in tudi drugi ljubitelji likovne umetnosti so se tik pred Valentinovim zbrali v galeriji Likovne udruge Varaždin (LUV) v prestolnici Varaždinske županije, ki na zahodu meji s Slovenijo, kjer so odprli razstavo del slikarke Tatjane Mijatović iz Radencev. Poleg ljubiteljev likovne umetnosti iz Varaždina in okolice, je bilo zraven tudi veliko gostov iz Slovenije, zlasti članic in članov Likovnega društva Gornja Radgona, saj je Tatjana predsednica tega društva. Ob otvoritvi ...

torek, 14. februar 2017 ob 09:23

Marjan Koroša iz Križevcev pri Ljutomeru, s svojimi domačimi suhomesnimi izdelki žanje uspehe

Smo še v zimskem času, in ponekod po Prlekiji imajo doma še vedno koline na stari tradicionalni način. Zimski čas je kot nalašč primeren za koline, kajti za koline so prav gotovo najbolj primerne zimske nizke temperature, ki so bile letos januarja in delno v februarju primerne za izdelovanje mesnih izdelkov. Ena takih je tudi kmetija Koroša iz Križevcev pri Ljutomeru v Prlekiji na Murskem polju, kjer obdelujejo 23 ha zemlje in imajo dopolnilno dejavnost na kmetiji, to je predelava suhomesnih ...

torek, 14. februar 2017 ob 09:093

Dalmatinci zapeli svoji »fenici« za rojstni dan

Vminuli vestički o gostovanju dalmatinske klape Solaris iz Šibenikasmo zapisali, da bo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,veselo ponovno v ponedeljek popoldne, 13. februarja, ko so naprogramu tradicionalne karaoke. A veseli popoldan je bil že danprej, v nedeljo.

ponedeljek, 13. februar 2017 ob 20:40

Najstarejša občanka občine Križevci je praznovala 104. rojstni dan

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je v nedeljo, 12. februarja, dopolnila 104 leta. Čila in zdrava je v krogu svoje širše družine praznovala rojstni dan. Živi z nečakom in njegovo družino, čestitkam ob visokem jubileju pa so se pridružile še tri nečakinje in nečak z družinami. Slavljenki so dobre želje ob rojstnem dnevu zaželeli tudi podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc, tajnica OU Občine Križevci mag. Lidija Domanjko in predsednica Društva upokojencev Križevci Milica Hamler ...

ponedeljek, 13. februar 2017 ob 17:3918

47-letnik zaradi ljubosumja streljal na svojega vrstnika

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem, do katerega je prišlo v četrtek, 9. februarja, v zgodnjih jutranjih urah.

ponedeljek, 13. februar 2017 ob 17:12