Sladkorni bolniki na pohodu

Podobno kot že vrsto let so člani Društva diabetikov Gornja Radgona, kjer je združenih blizu 150 sladkornih bolnikov in njihovih družinskih članov iz občin Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, tudi ob letošnjem svetovnem dnevu sladkorne bolezni (14.11.) pripravili posebne aktivnosti. V bližini svojih prostorov, v Mladinskem centru Gornja Radgona, kjer je Barbara Kralj, med. teh., merila sladkor v krvi, so se pogovarjali o svojih težavah in novostih na področju ...

četrtek, 17. november 2016 ob 08:05

V naletu dveh osebnih vozil, se je poškodovalo pet oseb

V sredo, 16. novembra, okoli 17.45 sta v Gornji Radgoni v naletu trčili osebni vozili, pri čemer se je poškodovalo 5 oseb. Poškodovane so oskrbeli reševalci ZD Gornja Radgona.

sreda, 16. november 2016 ob 19:59

V Slamnjaku se je sprožil zemeljski plaz

V sredo, 16. novembra, nekaj pred 12. uro, se je v Slamnjaku sprožil zemeljski plaz, ki ogroža cesto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, postavljena pa je bila ustrezna signalizacija za zoženje cestišča. Plaz si je ogledal tudi predstavnik občine, ki bo plaz spremljal in bodo ustrezno ukrepali.

sreda, 16. november 2016 ob 19:44

Uredili Spominski kotiček Kajetana Koviča

V pripravah na slovesnost ob preimenovanju Osnovne šole Radenci, ki se bo zgodila ta petek, 18.11.2016, v Osnovno šolo Kajetana Koviča Radenci so v hodniku ob šolski jedilnici uredili Spominski kotiček KajetanaKoviča (21.10.1931 - 7.11.2014).

sreda, 16. november 2016 ob 14:49

V petek tekma 7. kroga v 1.SFL med KMN Tomaž ŠIC Bar in FK Zavas Siliko

Ljubitelji dvoranskega nogometa vabljeni na ogled tekme 7. kroga v 1.SFL med domačo zasedbo KMN Tomaž ŠIC Bar in gostujočo ekipo FK Zavas Siliko iz Vrhnike, katero vodi legendarni igralec Mile Simeunović.

sreda, 16. november 2016 ob 11:19

V drugem krogu PKL slavili KD Nona Sobota in KK Sistemorg Beltinci

V drugem krogu Pomurskekošarkarske lige sta bili na sporedu dve tekmi. Na prvi sta se vsoboto popoldne pomerili ekipi KD Nona Sobota in KK Lindau izLendave, na večerni tekmi pa sta si nasproti stali ekipi KKSistemorg Beltinci in ŠD Tropicano Bistrica. V nadaljevanju si lahkopodrobneje preberete kaj se je dogajalo na posamezni tekmi.

sreda, 16. november 2016 ob 11:00

Ohranjen vodnjak iz leta 1939 v Veščici

Na območju občine Razkrižje je ohranjenih še nekaj starih vodnjakov, ki so jih svoj čas domačini uporabljali za ročni zajem vode, ki so danes prava redkost in ponekod še pomemben vir za preživetje. Vode v teh vodnjakih namreč nikoli ni zmanjkalo, saj je predvsem poleti bila sveža in zadosti mrzla. Sicer pa so kmetje vodo iz takih vodnjakov uporabljali za napajanje živine, za pitje in za gospodinjske potrebe, viničarji pa so vodo uporabljali za škropljenje vinogradov.

sreda, 16. november 2016 ob 10:42

Martinovali so tudi v Ljubljani, ki je (v drugem poizkusu) preseglo pričakovanja

Prva martinova sobota, bi morala biti tista, ko bi se v Ljubljani martinovalo. Pa je vreme prekrižalo načrte oziroma ubralo svoja pota. Taka, da so letošnjo drugo izvedbo Ljubljanske vinske poti prestavili za en teden. Suho in na trenutke sončno vreme, ki je v soboto, 12. novembra, razveselilo Ljubljančanke in Ljubljančane ter obiskovalce in obiskovalke Martinovanja v Ljubljani, je potrdilo pravilnost odločitve o prestavitvi. Po poti, ki je tekla po starem mestnem jedru mesta vina in trte ...

sreda, 16. november 2016 ob 10:25

Kolesar umrl za posledicami prometne nesreče

18. oktobra smo poročali, da je tistega dne okoli 6.40, 46-letni kolesar vozil po neimenovani ulici v Ormožu, iz smeri Hardeka v smeri Ljutomerske ceste. Ko je pripeljal v križišče z Ljutomersko cesto ni upošteval prometnega znaka »ustavi« in je zavil v levo, v smeri Pavlovcev. Ob tem je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal z njegove desne strani. Voznik osebnega avtomobila je s prednjim delom trčil v desni bočni del kolesarja, ki je padel ...

sreda, 16. november 2016 ob 09:30

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami in udeležbo otroka v Ormožu - policija prosi za pomoč

V torek, 15. novembra, ob 12.45 uri, se je na Raičevi ulici v Ormožu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes, rdeče barve, registrskih oznak MS (Murska Sobota) in otrok kot peška, katera je telesno poškodovana.

torek, 15. november 2016 ob 22:30