Jonas z avtokomedijo navdušil polno dvorano Doma kulture Ljutomer

Pod sloganom »S mehom za nasmeh« je v organizaciji Lions kluba in Leo kluba Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, nastopil Jonas Žnidaršič. Najbolj kontroverzen estradni zvezdnik v Sloveniji, dobitnik največ Viktorjev.

četrtek, 1. december 2016 ob 22:54

Na polju v Tešanovcih so po desetih letih spet pospravili sladkorno peso

Aprila letos se je kmetovalec Franc Küčan iz Tešanovcev v občini Moravske Toplice odločil, da bo zasejal sladkorno peso na 35 arski njivi. Že deset let mineva odkar so kmetje na levem in desnem bregu reke Mure sejali to poljščino. Ker pa se je tovarna sladkorja v Ormožu prodala je tudi setev sladkorne pese zastala. Zato se je Franc Küčan odločil, da bo spet zasejal sladkorno peso, vendar pobrane sladkorne pese ne bo prodal, ampak jo bo podaril lovcem, živalskim vrtovom, za krmljenje ...

četrtek, 1. december 2016 ob 21:31

Letni koncert ljudskih pevk Apače

Lepa dvorana kulturnega doma v Apačah je gostila že 17. koncert ljudskih pevk, ki v osrčju Apaške kotline prepevajo že prav toliko let, vodi jih Vili Jaušovec, kateri je tudi edini moški pevec v skupini, njihova predsednica pa je Štefka Sobočan.

četrtek, 1. december 2016 ob 19:28

Drsališče bo tudi to zimo skrbelo za zabavo v Ljutomeru

V Ljutomeru bo tudi to zimo, tretjo zapored, poskrbljeno za zabavo na drsališču, ki ga te dni že postavljajo na Glavnem trgu. Otvoritev drsališča bo v petek, 9. decembra, ob 17. uri, ko se bodo tudi prižgale lučke, ki sicer te dni že svetijo.

četrtek, 1. december 2016 ob 19:14

Kerenčičev trg se decembra spreminja v Severolandijo

Ormoški Kerenčičev trg se bo decembra spremenil v praznično Severolandijo. V sklopu Severolandije se bo od 6. decembra do vključno 31. decembra na Kerenčičevem trgu zvrstilo kar nekaj prireditev. Organizator Severoladije je Občina Ormož s sodelujočimi organizacijami: Osnovna šola Ormož; Ljudska univerza Ormož, enota Mladinski center Ormož; Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, enota Ormož; Gimnazija Ormož; Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož; Klub ormoških študentov; JSKD OI Ormož, ...

četrtek, 1. december 2016 ob 18:18

Živa solata osvaja Evropo

Panorganic iz Ljutomera je v enem letu doživel velike spremembe. Od lanskega lansiranja brezpesticidne solate in zelišč ŽIVA na slovenski trg, le-te letos prodajajo tudi v Avstriji, Bolgariji in na Hrvaškem. Za svoje poslovne dosežke so prejeli številne nagrade, od občinskih priznanj pa vse do nacionalnih nagrad, kot so Mladi podjetnik 2016, posebna nagrada Mladi in drzni časnika Finance in še in še. Kljub uspehom doma in v tujini ne počivajo na lovorikah, ampak iščejo nove partnerje ...

četrtek, 1. december 2016 ob 13:34

Turisti v Ljutomeru spet pogrešali več možnosti ogleda lokalnih znamenitosti ob koncu tedna

Elizabeth, ki prihaja iz Nizozemske, se je s prijateljico Anno iz Venezuele minuli vikend odpravila v Ljutomer. Speče mesto prijaznih ljudi, ki čaka na obuditev, kot so Ljutomer poimenovali pri Svet24, kjer so članek zapisali.

četrtek, 1. december 2016 ob 12:38

Pijan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policistom ni ustavil ter nato obstal na njivi

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek 29. novembra, ob 22.15 v naselju Stojnci ustavljala voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra. Voznik se na ustavljanje policijskega vozila ni odzval, temveč je vozil naprej v smeri Ptuja. Med vožnjo je ugasnil luči in v naselju Spuhlja zapeljal s ceste na njivo, kjer je obtičal. Pri postopku so policisti ugotovili, da gre za 25-letnega moškega iz okolice Ptuja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal ...

četrtek, 1. december 2016 ob 11:51

15-letnik z zračno puško streljal na mimoidoče, policija poziva ljudi

V sredo, 30. novembra, je 15-letnik na Rimski ploščadi na Ptuju z zračno puško streljal na mimoidoče in jih nekaj tudi zadel. Do sedaj so se ptujskim policistom javili štirje oškodovanci tega dejanja, ki k sreči niso utrpeli hujših poškodb. Ker gre za dejanje, ki pa bi lahko imelo zelo hude posledice za ljudi, policisti preiskujejo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti.

četrtek, 1. december 2016 ob 11:43

Priznanje za Radgonske gorice in Vino Kupljen Jeruzalem

V soboto, 26. novembra, sta svoja vrata zaprla predjubilejna, 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike, ki sta se v petek in soboto, 25. in 26. novembra, tradicionalna dogajala v Grand hotel Union, v Ljubljani. Letonjšnja festivala sta ponovno potrdila svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin. Priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji vedno znova dokazuje veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev.

četrtek, 1. december 2016 ob 11:19