Leščečki v jubilejnem letu zaplesali v Pragi

Folklornaskupina Leščeček, ki deluje znotraj KD Slavko Osterc Veržej,letos obeležuje jubilejno 10. sezono svojega delovanja. Skozicelotno sezono so pripravili različne dogodke, ki so kot kamenčkimozaika, polnili celostno podobo njihovega uspešnega delovanja. Vbiltenu, ki je izšel v začetku sezone, lahko beremo, da je skupinazadnjih pet let redno uvrščena na državna srečanja odraslihfolklornih skupin, ki ga organizira Javni sklad za kulturnedejavnosti RS.

torek, 12. julij 2016 ob 11:32

Nezanimivo za naslovnice medijev brez pretepa

Vokviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« je naodru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, nastopilslovenski kantavtor in pesnik AdiSmolar. Takoje terasa tega doma v ponedeljek, 11. julija zvečer, bila nabitopolna, veliko število poslušalk in poslušalcev pa je koncertspremljalo kar s svojih balkonov. Vendar je ob vsem tem bil gost, AdiSmolar,prepričan, da novica o tem dogodku ne bo prišla na naslovne stranimedijev, ker pa ni prišlo do množi ...

torek, 12. julij 2016 ob 10:58

Vlak osebno vozilo potiskal skoraj 300 metrov, umrla 63-letna moški in ženska

V ponedeljek, 11. julija, nekaj po 16. uri, se je v naselju Grabe v občini Središče ob Dravi zgodila huda prometna nesreča, kjer je voznik osebnega vozila na prehodu čez železniško progo, kjer je le-ta označen z Andrejevim križem, zapeljal preko tirov ravno v trenutku, ko je po tirih iz smeri Ormoža pripeljal potniški vlak.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 20:35

V trčenju osebnega vozila in vlaka dve osebi umrli

Ob 16.13 je prišlo v naselju Grabe v občini Središče ob Dravi do železniške nesreče, v kateri je osebni avto zapeljal pod vlak. Dve osebi v avtomobilu sta poškodbam podlegli.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 18:37

Na Stari Gori so spet želi zlato klasje

Na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici, so v nedeljo, 10. julija, pripravili že 22. žetev zlatega klasa, katero v zglednem sodelovanju že vrsto let skupaj organizirajo Društvo podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici, Prostovoljno gasilsko društvo Stara Gora in Javna služba kmetijskega svetovanja G. Radgona.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 17:30

130 let PGD Sveti Jurij ob Ščavnici

Malo gasilskih društev v Sloveniji se lahko ponaša s tako dolgo in bogato zgodovino, kot Prostovoljno gasilsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici. Zahvala za to, da je v soboto, 9. julija, slovesno obeležilo že 130 letnico delovanja, gre predvsem pobudniku ustanovitve in prvemu predsedniku Francu Vaupotiču, katerega ideji so se, daljnega leta 1886, pridružili še Jernej (Janez) Košar, prvi poveljnik, Franc Vogrinec, Karel Kreft, Jurij Brumen, Janez Žagar, Alojz Čagran, Blaž Sinko, Anton ...

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 15:41

Znani tudi rezultati splošne mature

Pred nami so težko pričakovani rezultati splošne mature 2016. Tudi letošnja 50. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 114 dijakov gimnazijskega programa, 112 dijakov je maturo uspešno opravilo. Splošna matura je tako opravljena z 98,25 %. Povprečno število pridobljenih točk je 20,018.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 10:19

Dan so namenili kolesarjenju in druženju po prleških - prekmurskih krajih

Okrog praznovanja godu farnega zavetnika sv. Petra se prirejajo v Župniji različni dogodki, ki vabijo ljudi k aktivnosti in medsebojnem druženju. Eden izmed takšnih dogodkov je prav gotovo »Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje«, ki se je v štirih letih dobro vpeljalo in privablja vsako leto večje število ljubiteljev kolesarjenja.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 09:39

Neustavljivo začrtana in prehojena pot

Stremi odmevnimi dogodki v enem dnevu se je proslavilo 20-letnicoUstanove dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF), s sedežem v Vrtu spominovin tovarištva na Petanjcih v Občini Tišina. Bilo je to v torek, 5.julija, ko je ob 12. uri bila v Pokrajinski in študijski knjižnici(PIŠK) Murska Sobota predstavitev izdaje dveh knjižnih novitet teustanove: monografija »Začrtana in prehojena pot (20 let Ustanovedr. Šiftarjeva fundacija 1996 - 2016)« ter monografija BrankaŽuneca »Ne-vidna ...

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 09:27

Aktualno na GFML - junij 2016

V vročih zadnjih dneh šolskega leta 2015/16 so na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pripravili še eno lastno televizijsko oddajo. Ogledate si lahko reportažo s kulturnega maratona, svečane akademije ob zaključku pouka, mnogo ostalih novic in zanimiv pregled celotnega šolskega leta. Več pa v videu.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 09:14