Otroštvo podaja roko modrosti

Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici je ena izmed 89 slovenskih šol, vključenih v svetovno mrežo ASP-net (Združenja Unesco šol), ki povezuje šole po vsem svetu že od leta 1953, slovenske šole pa so se začele v mrežo vključevati leta 1993. Sicer pa organizacija vključuje preko 7000 šol na vseh celinah.

sobota, 23. april 2016 ob 09:37

Veržej po črnem nizu, v gosteh ugnal vodilno moštvo druge lige

Farmtech Veržej se je po zadnjih neuspešnih tekmah, kjer so v petih krogih zabeležili le eno točko z gol razliko 2:17 podal na težko gostovanje k vodilnemu klubu 2. SNL Kalcer Radomlje.

petek, 22. april 2016 ob 18:55

Skrb za naravo in čisto okolje

Čudovita je naša pokrajina, krasni smo ljudje, ki bivamo in se zavedamo pomena ozaveščenosti čistega okolja ter skrbi za živali v našem bivalnem okolju.

petek, 22. april 2016 ob 16:25

Potrdili Zaključni račun proračuna občine Sv. Jurij za leto 2015 ter odločili o prejemnikih občinskih priznanj

V sredo, 20. aprila, so se na 12. redni seji sestali svetniki občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici.

petek, 22. april 2016 ob 15:57

Enoteka na Japonskem - drugič

Minuli teden je Enoteka Ljutomer v sodelovanju s PRaDOM-om zopet izvedla večer, ki poteka pod sloganom »Med nami živi…«.

petek, 22. april 2016 ob 14:11

V pričakovanju rekordne udeležbe na novi progi preko dveh držav

»Vorganizacijskem odboru 36. Maratona treh src smo zelo veseli, da smo letos sprogo, ki bo v soboto, 21. maja, kar štirikrat prečkala mejo med Slovenijo inAvstrijo, uspeli uresničiti željo mnogih tekačev po enem samem krogu,« je oključni novosti najbolj srčnega športnega dogodka v Sloveniji na današnjipredstavitvi v Gornji Radgoni spregovoril Boštjan Gerlec, predsednikorganizacijskega odbora. Prijave na Maraton treh src, ki že 36 let poteka podokriljem Radenske, bodo na spletni ...

petek, 22. april 2016 ob 11:52

Ekskurzija krožkarjev v Lendavske gorice

Člani moškega bibličnegakrožka, ki deluje pri Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti, sose predzadnji aprilski četrtek podali na ekskurzijo v Lendavske gorice.Običajno se ob četrtkih proti večeru sestajajo ob študiju vsebin knjige ameriškegaavtorja Ricka Warrena»Življenje z namenom«, a tokrat sosvojemu osebnemu življenjskemu toku dali smer za spoznanje nečesa novega.

petek, 22. april 2016 ob 10:49

Modna revija Slovenskega vinskega kraljestva

V termah Vivat v Moravskih Toplicah se je v petek, 15. aprila odvijala modna revija, ki jo je organizirala 10. Prekmurska vinska kraljica Tamara Casar. Na Modni reviji Slovenskega vinskega kraljestva se je predstavilo 12 regionalnih in lokalnih vinskih kraljic in princesa iz vse Slovenije ter Vinska kraljica Slovenije 2016 Sara Stadler. Vinske kraljice so se obiskovalcem predstavile v posebnih oblekah vinskih kraljic, svečanih in večernih oblekah.

petek, 22. april 2016 ob 10:26

Larisa Srša, osmošolka, ki navdušuje s pozavno, tudi v mednarodnem merilu

Larisa Srša,doma v Radoslavcih, učenka 8. razreda  OŠMala Nedelja, se je pred leti navdušila za igranje pozavne in po petih letih igranja tega glasbila gotovo spada med najboljše instrumentaliste v svojikategoriji, kar dokazujejo rezultati različnih tekmovanj v zadnjih letih.

četrtek, 21. april 2016 ob 18:59

Prleški kantavtor Tadej Vesenjak zbudil Kerenčičev trg

V sklopu 21. dnevov slovenske knjige 2016, je Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož, v sredo 20. aprila, organiziral dogajanje na Kerenčičevem trgu. Ker je rdeča nit letošnjih prireditev Slovenskih dnevov knjige podzemlje, so v prostorih Botanika pripravili in odprli razstavo »Nazaj v podzemlje«, pri kateri so v ospredje dajali tisto, kar je sicer v ozadju, prezrto, nevidno, neslišno, kar je alternativa v odnosu do uveljavljenega, novo v odnosu do ustaljenega.

četrtek, 21. april 2016 ob 14:43