Rekordno število maratoncev bo v cilju pričakal Peter Prevc

Leše enajst dni nas loči do enega najlepših športnih dogodkov pri nas, vsekakorpa najbolj srčnega. V soboto, 21. maja,bo v Pomurju in čez mejo pravi tekaški praznik, saj se bo na 36. Maratonu trehsrc pomerilo rekordno število tistih, ki so se odločili za najdaljšo innajtežjo preizkušnjo. Novo maratonsko progo Radenska Classic, ki bo karštirikrat prečkala mejo med Slovenijo in Avstrijo, bo namreč preteklo 380maratonk in maratoncev. To pomeni neverjetnih trideset odstotkov več kot ...

torek, 10. maj 2016 ob 13:15

Selekcija U-11 NK Planika Turnišče brez poraza osvojila turnir v Veržeju

V nedeljo, 8. maja, je v Veržeju ŠD NK Veržej pripravil nogometni turnir za mlajše selekcije. Na turnirju je nastopilo šestnajst ekip, zmagala pa je selekcija U-11 Nogometnega kluba Planika Turnišče. Nogometaši Turnišča so turnir osvojili brez poraza.

torek, 10. maj 2016 ob 09:08

Pod vplivom alkohola trčil v peško, odpeljal naprej in trčil še v dva prometna znaka

Policisti so v ponedeljek, 9. maja, med drugim obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je v Noršincih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v peško, se odpeljal naprej ter trčil še v dva prometna znaka. Peška se je v nesreči lažje telesno poškodovala.

torek, 10. maj 2016 ob 09:00

Dan Evrope v ormoški grajski pristavi

9. maj – Dan Evrope so praznovali tudi v Ormožu v grajski pristavi. Občina Ormož, občina Središče ob Dravi in občina Sveti Tomaž, so se s svojimi osnovnimi šolami združile in pripravile bogato dogajanje od dnevu Evrope. Ormoško grajsko pristavo so zapolnile stojnice, za katerimi so učenci iz različnih šol predstavljali posamezne države Evropske unije. Po celotni grajski pristavi so bile izobešene različne zastave, učenci so imeli porisane obraze z zastavami, stojnice pa so ...

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 22:49

Ljutomer povedel, a na koncu ostal praznih rok

Avto Rajh Ljutomer se je v 23. krogu 3. SNL - vzhod, v nedeljo, 8. maja, pomeril z ekipo Polane. Ljutomer je povedel, a na koncu izgubil s 3:1.

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 20:21

Ogenj uničil letno kuhinjo v Lukavcih

V ponedeljek, 9. maja, okoli 14.30 ure, je v Lukavcih zagorela kuhinjska napa v kuhinji gospodarskega poslopja. Ogenj je uničil letno kuhinjo. V požaru so posredovali gasilci PGD Lukavci in Boreci. Škode ja za okoli 1.000 evrov.

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 18:41

Lani bronaste, letos srebrne

V Novem mestu se je v sodelovanju z Mažoretno zvezo Slovenije in Mažoretnim klubom Takt Novo mesto med 7. in 8. majem 2016 odvijalo 2. odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije, na katerem je tekmovalo 650 tekmovalk iz 17-tih društev (Bakovci, Dobovo, Krško, Novo mesto, Trebnje, Radeče, Laško, Kočevje, Loški potok, Sodražica, Liboje, Šentjanž, Sevnica, Krško, Ruše, Hrastnik in Povir).

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 13:16

Na 2. Salonu Sauvignon se je predstavilo 52 vinarjev iz šestih držav

Drugi Salon Sauvignon Ptuj 2016 - Umetnost dobregaživljenja je v čarobno okoljeDominikanskega samostana na Ptuju privabil več kot 800 obiskovalcev, ki souživali v pokušini blizu 100 sauvignonov iz 6. držav. Za odlično kulinariko jev romantičnem Sončnem parku skrbelo devet gostincev. Festival vina,kulinarike in lepih umetnosti združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane in jihpovezuje z vrhunsko umetnostjo. S petkovim umetniškim večerom, predvečerom vosrednji sobotni ...

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 13:06

V Strukovcih so pripravili 2. nočno gasilsko tekmovanje

Najstarejše prostovoljno gasilsko društvo v občini Puconci in okolici ter eno najstarejših v Pomurju sploh, PGD Strukovci, ki uspešno deluje že 126 let, je minuli konec tedna, na nogometnem igrišču v Strukovcih pripravilo II. nočno gasilsko tekmovanje. Tekmovanja, ki je pritegnilo na stotine obiskovalcev željnih druženja in zabave, iz širšega prekmurskega območja, se je udeležilo 22 gasilskih ekip – desetin, vse od Lendave do Pohorja. Šlo je za eno največjih tovrstnih tekmovanj ...

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 12:52

Kulinarična razstava z dobrodelno noto

Župnijska Karitas Veržej je ob sodelovanju občine in župnije Veržej v sklopu letošnjega občinskega praznika občine Veržej v nedeljo, 8. maja, v župnijskih prostorih v Veržeju pripravila kulinarično razstavo, ki je imela dobrodelno noto. Letos je na kulinarični razstavi sodelovalo 55 gospodinj iz Veržeja, ki so sodelovale pri peki peciva in ostalih kulinaričnih dobrot. Spekle in razstavile so 124 vrst peciva.

ponedeljek, 9. maj 2016 ob 09:48