Miško Kontrec še vedno išče sestro Anđelo

Pred časom smo že pisali o zgodbi, kjer je Miško Kontrec skupaj s svojim očetom Jožetom na nas naslovil prav posebno prošnjo, kjer želi, da mu pomagamo najti njegovo davno izgubljeno sestro.

torek, 3. maj 2016 ob 14:11

Škoda največja v vzhodnem delu države, od Posavja in Štajerske do Pomurja

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan si je ogledal posledice škode, nastale zaradi pozebe v sadovnjakih, vinogradih in poljih. Po prvih informacijah s terena bi škoda zaradi pozebe v kmetijstvu lahko presegla prag 0,3 promila načrtovanih prihodkov državnega proračuna (kar znaša okoli 2,5 mio evrov), s čimer bo izpolnjen zakonsko določen prag za sprožitev postopka ocenjevanja škode.

torek, 3. maj 2016 ob 14:00

Vika Potočnik v Gornji Radgoni: Nimamo se česa sramovati

V spomin na dogodke iz leta 1941, ko po Sloveniji obeležujemo 75-obletnico Osvobodilne fronte Slovenskega naroda, je tudi Združenje borcev za vrednote NOB - Krajevne organizacije Gornja Radgona, na predvečer 1. maja, pripravila lepo praznovanje visokega jubileja OF in upora. Dobra stotnija članov borčevske (med njimi tudi najstarejši člani: Milan Klemenčič, Franc Hojs, Jože Kos...) in drugih veteranskih organizacij, ter občanov in gostov, se je zbralo na mestu, kjer se je 14. avgusta ...

torek, 3. maj 2016 ob 13:48

Veržej si je s točko tudi teoretično zagotovil igranje v drugi ligi naslednjo sezono

V 24. krogu 2. SNL, se je Farmtech Veržej doma pomeril z ekipo TKK Tolmin in prekinil dolg niz porazov na domačem igrišču. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, Veržej pa si je s to točko tri kroge pred koncem tudi teoretično zagotovil igranje v drugoligaški konkurenci v sezoni 2016/17.

torek, 3. maj 2016 ob 13:20

V prvomajski deževni dopoldan z glasbo

Tradicionalnoprvomajsko gostovanje članic in članov gornjeradgonskega pihalnegaorkestra v Radencih tudi letos ni izostalo. V mrakobnem in deževnemdopoldnevu so ob 10.30 zaigrali pred vhodom v DOSOR, Dom starejšihobčanov Radenci, a na prijazno vabilo natakarice AndrejeKlemenčič so se godbenice in godbeniki »preselili« v razstaviščno avlo domater opravili redni koncert. Ob znanih melodijah oziroma koračnicahso stanovalke in stanovalci doma ploskali, ob kakšni znani pesmi patudi ...

torek, 3. maj 2016 ob 12:59

Na EHO Podpornici so zbirali sredstva za pomoč posameznikom in socialno ogroženim družinam

Evangeličanska cerkvena občina Selo v občini Moravske Toplice je pripravila 49. shod Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) – Podpornica. Na prireditvi v Selu na Goričkem v Prekmurju se je zbralo okoli 1000 vernikov iz celotne Slovenije in tujine. Na shodu, ki je potekal pod geslom: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, z vso dušo, z vso močjo in z vsem mišljenjem, in svojega bližnjega kakor samega sebe«, so se tudi tokrat zbirala sredstva za humanitarne ...

torek, 3. maj 2016 ob 09:58

Prihodki Kofole rastejo, skupina je pripravljena na glavno sezono

Prihodek skupine Kofola znaša 54,2 milijonov evrov za prvo tromesečje 2016, kar pomeni 17% rast od začetka tega leta. Glavna razloga za večje prihodke sta novinki v portfelju skupine, blagovni znamki Radenska in Rauch. Vodstvo skupine je zelo zadovoljno tudi z blagovno znamko energijskih pijač Semtex, ki so jo nedavno tega preoblikovali, kar se je izkazalo kot dobra poteza, saj se je prodaja povečala za več deset odstotkov. Rahlo se je povišal tudi EBITDA.

torek, 3. maj 2016 ob 09:49

Modrijani in Poskočni muzikanti zaključili Jürjevo 2016

V nedeljo, 1. maja, je potekala zadnja zabava na prireditvi Jürjevo 2016 pri Sv. Juriju ob Ščavnici, kjer so nastopili Modrijani in Poskočni muzikanti.

ponedeljek, 2. maj 2016 ob 20:18

Florjanov shod v obmejni župniji Razkrižje

Tudi gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Razkrižje iz gasilskega sektorja, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer, so ob godu svetega Florjana, ki je zavetnik in zaščitnik gasilcev v sodelovanju z obmejno župnijo Razkrižje pripravili Florjanov shod gasilcev, ki so ga počastili s sveto mašo v nedeljo, 1. maja, v kateri so se spomnili na vse žive in pokojne razkriške gasilce.

ponedeljek, 2. maj 2016 ob 17:21

V srcu nosi Avsenikovo glasbo

Le malokdo ima tako bogato zgodovinsko zbirko najrazličnejših plošč, cedejev, plakatov in avdiokaset ansambla bratov Avsenik iz Begunj na Gorenjskem, kot jo ima Franc Sabo iz Turnišča v Prekmurju. V svojem srcu namreč nosi in čuti veliko več kot drugi do skladbe, ki so bile napisane, skomponirane od bratov Avsenik. Veliko teh skladb je bilo posnetih in zaigranih na slovenskem, nemškem in drugem govornem področju.

ponedeljek, 2. maj 2016 ob 17:102