Odlični dosežki mladih radgonskih glasbenikov v Varaždinu in Krškem

V Hrvaškem Zagorju je potekalo 2. mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov "Varaždin Woodwind and Brass 2016", kjer so v igranju na klarinet in saksofon uspešno nastopili tudi štirje mladi glasbeniki Glasbene šole Gornja Radgona. Osvojili so dve prvi ter po eno drugo in tretje mesto. Prvi mesti sta na klarinetu osvojila prvi nagradi, izvrstna Enja Ritonja (pri klavirju: Predrag Bjelajac, mentorica Kaja Smogavec), ki je osvojila vseh 100 točk, ter Tia Lipič Stanek (pri klavirju: Barbara Markoli ...

torek, 12. april 2016 ob 10:48

Deseta obletnica škofije Murska Sobota

Pred desetimi leti 7.2.2006 je papež Benedikt XVI. s posebno papeško bulo ustanovil škofijo Murska Sobota, kajti vrsto let so bili verniki iz levega in desnega brega reke Mure vključeni pod okrilje mariborske nadškofije. Ideja o ustanovitvi samostojne škofije je sicer tlela že takoj po osamosvojitvi Slovenije. V letih do ustanovitve so potekali številni razgovori in pogovori in prepričevanja o nujnosti škofije s sedežem v Murski Soboti. Verniki in duhovniki so svoje videnje o novi škofije ...

torek, 12. april 2016 ob 10:40

Sončni kolektorji so eden najenostavnejših načinov izkoriščanja sončne energije

Eden najenostavnejših načinov izkoriščanja sončne energije so sončni kolektorji oz. zbiralniki sončne energije dostikrat imenovani tudi solarni sistemi, s katerimi lahko ogrevamo sanitarno vodo ali objekt. Sisteme za izrabo sončne energije za ogrevanje objekta ponavadi uporabljamo v prehodnih obdobjih tj. pomlad, jesen., saj takrat energetske zahteve niso tako velike, ob nastopu energetsko najzahtevnejšega obdobja, torej zime, pa za segrevanje objektov pridejo v poštev, površinsko gledano ...

torek, 12. april 2016 ob 10:22

Okronali 10. vinsko kraljico Radgonsko-Kapelskih goric

V soboto, 9. aprila, je na vinogradniškem plesu društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric bila okronana že 10. vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric. Krona dosedanje kraljice Anje Trstenjak, ki je delo opravila z odliko, sedaj pripada Katji Hamler.

torek, 12. april 2016 ob 10:02

Z delovanjem pričel Klub 65+ Križevci

V četrtek, 7. aprila, se je v prosotih Društva upokojencev Križevci odvijalo prvo srečanje starejših občanov v okviru Kluba 65+ Križevci.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 20:09

Zmaga rokometašic Millenniuma na Primorskem

ŽRK Millennium je v soboto, 9. aprila, v neposrednem dvoboju za 5. mesto v 1. državni ligi starejših deklic B zanesljivo premagal ekipo RK Piran. Po izenačenem prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 3:5, so v drugem delu igralke Millenniuma povečale prednost in dosegle visoko zmago z rezultatom 8:17.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 19:56

Ob zadnji čistilni akciji opazno padla motivacija in pripravljenost občanov

Tudi letos se je naša Krajevna skupnost Šalinci, Krištanci, Grlava pridružila širši akciji čiščenja okolice. Žal je bil odziv v soboto 9. aprila 2016 bolj skromen a na srečo je bilo tudi smeti manj, kot pretekla leta. Mesta, kjer neodgovorni odmetavajo svojo nesnago pa ostajajo kar stalna: dostopni gozdovi, vodni kanali ob cestah in sploh obrobje manj prometnih cest.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 19:52

Tic Budja iz SD »Mesto« Ljutomer postal državni prvak v streljanju z zračno puško

Ta vikend (9. in 10. aprila 2016) je v Turnišču potekalo 25. Državno prvenstvo za mlade do 17 let v streljanju z zračno puško in pištolo. Na tekmovanju je nastopilo skoraj 500 strelcev in strelk iz 61 strelskih društev, najboljši med pionirji pa je bil Tic Budja iz SD "Mesto" Ljutomer ter tako postal državni prvak.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 13:03

Tematiki letošnjega seksoslovja sta bili striptiz in pole dance

Seksoslovje je dogodek, ki vsako leto privabi številne radovedne študente na Štuk v Mariboru. ŠOUM je tudi letos pripravil že uveljavljen »seksoslovni« večer. Tematika letošnjega dogodka je bila okrogla miza na temo – Razlika med pole dance-om in striptizom.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 12:52

V Ljutomeru svečano zaključen vseslovenski projekt Lions klubov Slovenije »Plakat miru« 2015/16

V organizaciji Lions kluba Ljutomer, pod okriljem Lions klubov Distrikta 129, Slovenija, je v Galeriji Ante Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, v soboto, 9. aprila, potekala svečana zaključna slovesnost z razstavo zmagovalnih del projekta Plakat miru 2015.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 12:02