PGD Savci znova slavili na valovih Mure

Podobno kot že vrsto let, v začetku maja, je Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Gornja Radgona tudi letos, v sodelovanju z Občino Gornja Radgona, Društvom Moja Mura, ter PGD iz avstrijske Radgone (FF Bad Radkersburg), pripravilo VIII. dan reke Mure 2016. Samo tekmovanje na reki Muri, pod imenom "Dan reke Mure - Gornja Radgona & Bad Radkersburg 2016", je potekalo na relaciji med Termami Bad Radkersburg in mostom čez reko Muro med obema Radgonama, končni cilj pa je bil na novem pristanu ...

nedelja, 8. maj 2016 ob 22:12

Pomursko slavje 150-letnice Rdečega križa

Štiripomurska območna združenja Rdečega križa Slovenije (GornjaRadgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) so pripravila osrednjoslovesnost ob letošnji 150-letnici najstarejše humanitarneorganizacije v Sloveniji 6. maja zvečer v dvorani Kulturnega doma vLjutomeru. Poleg aktivistk in aktivistov ter prostovoljk inprostovoljcev Rdečega križa iz dežele na obeh bregovih reke Mureso se slovesnosti udeležili predstavniki Rdečega križa iz sosednjeAvstrije (avstrijske Radgone) in sosednje ...

nedelja, 8. maj 2016 ob 12:20

V Ljutomeru je potekalo regijsko Linhartovo srečanje

V petek, 6. maja, je v Domu kulture Ljutomer, potekalo regijsko Linhartovo srečanje. Strokovni spremljevalec, Viktor Meglič, je izbral dve skupini za regijsko srečanje, kar je maksimum, glede na pravilnik Linhartovih srečanj.

nedelja, 8. maj 2016 ob 10:05

Uvod v sezono na Gradu Negova v znamenju prleških umetnikov

Čeprav je grad odprt za obiskovalce že od 1. aprila, je upravljalec gradu Kultprotur iz Gornje Radgone, uradno otvoritev sezone na Gradu Negova, pripravil v soboto, 7. maja. V ambientu prenovljenega dela gradu sta se predstavila prleška umetnika, kipar Robert Jurak in glasbenik Samo Budna s svojim bandom.

nedelja, 8. maj 2016 ob 09:481

Pomurske klekljarice in članice ročnih del Društva upokojencev Veržej razstavljajo svoje izdelke

V okviru prireditev in dogodkovob 17. občinskem prazniku občine Veržej je Društvo upokojencev Veržej inpomurske klekljarice v sodelovanju z Zavodom Marianum Veržej v petek, 6. maja,v Puščenjakovi razstavni dvorani centra domače in umetnostne obrti v Veržejuodprlo razstavo ročnih del. Dogodek je za Salezijanski Zavod Marianum Veržejpomenil veliko potrditev dobrega in utečenega sodelovanja z občinoVeržej, skupino pomurskih klekljaric in Društvom upokojencev Veržej, kajtirazstavni ...

nedelja, 8. maj 2016 ob 08:49

Vandali so se znesli nad ogledalom

Čeprav so varnostne in cestno prometne razmere v beltinski občini na zavidljivi ravni, za kar skrbi policija, je v zadnjem času sicer opaziti, da vandali poškodujejo ali uničijo prometne znake ali smernike ob cestah, tarča vandalov pa so tudi grafiti in uničevanje ogledal, ki so postavljena v prometnih in drugih križiščih.

nedelja, 8. maj 2016 ob 08:37

»To vino je bilo pridelano na Kogu«

Turistično in kulturno društvo Kog, je v soboto, 7. maja, organiziralo ocenjevanje vin, »To vino je bilo pridelano na Kogu«. Rezultati bodo znani avgusta, na tradicionalni prireditvi »Dnevi turizma na Kogu 2016«.

sobota, 7. maj 2016 ob 20:22

V Ljutomeru štirinajst ekip kuhalo bograč

ŠIC bar cafe in Društvo za promocijo Prlekije, sta v soboto, 7. maja, pripravila tekmovanje v kuhanju bograča, ki je potekalo pred dvorano ŠIC v Ljutomeru. Organizator je vsaki ekipi zagotovil prireditveni prostor z mizami in senčniki, aperitiv, liter vina in liter radenske, malico ter krožnike, žlice in kruh za razdeljevanje bograča.

sobota, 7. maj 2016 ob 19:51

S skuterjem se je zaletel v avtomobilsko prikolico

V soboto, 7. maja, se je okoli 7.20 ure, na Stari Gori v občini Sveti Jurij ob Ščavnici voznik skuterja zaletel v parkirano tovorno prikolico osebnega avtomobila ter se pri tem poškodoval.

sobota, 7. maj 2016 ob 14:32

Naj samo pišejo to lažnjivo »novo« zgodovino, ves svet pa ve, partizani so osvobodili domovino!

S priložnostnim kulturnim programom, v katerem sta sodelovala Franc Ivanek, harmonikaš in kulturna animatorka Katica Cupar ter s kresom, so na Spodnjem Kamenščaku, kjer imajo sedež Združenje prleških vojnih veteranov, Mladinski svet Ljutomer ter Pokrajinski center NVO-Mladinski center Prlekije počastili Dan upora proti okupatorju (Dan OF) in 1. maj – mednarodni praznik dela. Z minuto molka so tudi počastili spomin na vse, ki so padli za domovino. Prisotnim sta spregovorila: Stanko ...

sobota, 7. maj 2016 ob 13:461