Naše malo kmečko letovišče

Dramskaskupina Društva invalidov Maribor deluje uspešno že peto letozapored, vodi pa jo IdaPiciga.Skupaj še s četverico je voditeljica gostovala v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci, v torek, 29. marca dopoldne, zveseloigro »Našemalo kmečko letovišče«.Ob tem so posebej pozdravili stanovalko DOSOR-ja, BrigitoŽivec, kije nekoč bila članica te igralske skupine.

sreda, 30. marec 2016 ob 13:00

Dijaki GFML sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje

Dijaki z 20 slovenskih srednjih šol, med njimi tudi Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, so se podali na lov za všečki za svoje enominutne filme o okoljskih aktivnostih, s katerimi v tem šolskem letu tekmujejo na EKOtekmovanju. Na spletni strani Goodyearove kampanje Pozor(!)ni za okolje, jim lahko pomagate do zmage.

sreda, 30. marec 2016 ob 11:58

Dan odprtih vrat Muzeja starodobnih vozil in raznih etnoloških zbirk v Bolehnečicih

Ljubitelji tehnične, kulturne in premične dediščine so si lahko praznični velikonočni ponedeljek popestrili z ogledom Muzeja starodobnih vozil in etnoloških zbirk, katerega v Bolehnečicih ureja Društvo Oldtimer Stara Gora.

sreda, 30. marec 2016 ob 11:48

Državljan Pakistana nezakonito prevažal štiri tujce

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v torek, 29. marca, na avtocestnem počivališču Grabonoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil italijanskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Pakistana, z urejenim statusom bivanja v Italiji.

sreda, 30. marec 2016 ob 09:50

Štorklje se vračajo v naše kraje

V deželi ob Muri lahko te dni spet opazujemo štorklje, ki se vračajo iz daljnjih krajev. V Ljutomeru je prva štorklja bila videna 16. marca na dimniku v gnezdu na ljutomerskem župnišču, 29. marca pa tudi v gnezdu na Lendavski cesti.

torek, 29. marec 2016 ob 13:381

Končan je bil ekokviz za slovenske osnovnošolce

Tik pred velikonočnimi prazniki se je z državnim finalnim tekmovanjem, ki je potekalo na OŠ Ljubečna v Celjski kotlini, zaključil letošnji Ekokviz, tekmovanje v ekoznanju, na katerem se je pomerilo kar 3567 osnovnošolcev iz vse Slovenije. Skupaj je na letošnjem Ekokvizu sodelovalo 1189 ekip iz 148 osnovnih šol. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Petrovče, OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Vuzenica, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Dušana Bordona Semedela Koper, OŠ Dob, OŠ Rodica ...

torek, 29. marec 2016 ob 13:25

Materinski dan na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

V ponedeljek, 22. marca 2016 smo imeli proslavo za mamice. Telovadnico smo okrasili z našimi izdelki. Izdelali smo rožice iz papirja, pobarvali jajčka iz stiroporja, izrezali zajčke iz lesa in jih pobarvali. Pri gospodinjskem pouku smo z našimi učiteljicami spekli praznične dobrote. Oh, kako je dišalo po šoli!

torek, 29. marec 2016 ob 13:11

Pri pokanju s karbidom se je hudo telesno poškodoval

V soboto, 26. marca, okoli 16:45 uri, so policisti bili obveščeni o poškodbi pri uporabi karbida. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 21-letni občan v naselju Frankovci v občini Ormož pokal s karbidom, ko se je pri aktiviranju soda s karbidom, le-ta odbil od tal ter udaril občana v glavo.

torek, 29. marec 2016 ob 13:01

Pričetek kasaške sezone na velikonočni ponedeljek

Na sončni velikonočni ponedeljek, se je na hipodromu v Ljutomeru tradicionalno pričela nova sezona kasaških dirk. Organizatorji so pripravili pet preizkušenj, nastopilo pa je okoli 40 kasačev.

torek, 29. marec 2016 ob 09:53

Zapeljal s cestišča, prebil betonsko ograjo in trčil v gospodarsko poslopje

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je v ponedeljek, 28. marca, malo pred 18. uro, voznik osebnega avtomobila v naselju Kovačevci zapeljal s cestišča, prebil betonsko ograjo in trčil v gospodarsko poslopje. Voznik je bil v vozilu sam in je na kraju nesreče umrl.

ponedeljek, 28. marec 2016 ob 19:09