V Ljutomeru bo ponovno dišalo po bograču

ŠIC bar cafe in Društvo za promocijo Prlekije pripravljata tekmovanje vkuhanju bograča, ki bo v soboto, 7. maja od 13. ure naprej pred dvoranoŠIC v Ljutomeru. Prijave zbirajo v lokalu Šic bar cafe do srede, 4. maja, prijavnina pa znaša 20 evrov. Člani ekipe dobijo aperitiv, liter vina inliter radenske, malico ter krožnike, žlice in kruh za razdeljevanjebograča.

petek, 29. april 2016 ob 16:33

V Dobrovniku so brnela terenska vozila

Društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje v občini Črenšovci, ki letos obeležuje 20. letnico obstoja in delovanja društva je pri Nogradovi gramoznici v Dobrovniku pripravilo drugo državno prvenstvo v OFF ROAD tekmovanju in sicer so se tekmovalci s terenskimi vozili pomerili v dveh spretnostnih vožnjah. 31 ekip je skozi cel dan s pomočjo svojih štirikolesnikov številnim radovednim obiskovalcem pokazalo svoje znanje, spretnost, izkušnje in izurjenost na poligonu.

petek, 29. april 2016 ob 16:08

Anja Zadravec – prva slovenska državna prvakinja v tekmovanju Jugend debattiert international

V Ljubljani je potekalo prvo državno tekmovanje iz nemške debate Jugend debattiert international (JDI), na katerem se je v nemščini pomerilo osem najboljših debaterjev iz celotne Slovenije. V letošnjem šolskem letu je pri projektu JDI (Mladina razpravlja mednarodno) sodelovalo okoli 100 dijakov iz štirih slovenskih srednjih šol. Poleg Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so od lanskega leta v projekt vključeni še Dvojezična srednja šola Lendava, Šolski center Slovenj Gradec in Gimnazija ...

petek, 29. april 2016 ob 10:45

Osebno vozilo končalo na strehi

V sredo, 27. aprila, okoli 20.30, se je v Paričjaku, v občini Radenci, zgodila prometna nesreča, kjer se je prevrnilo osebno vozilo. Pri tem so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanca in prevrnjen avtomobil postavili na kolesa.

četrtek, 28. april 2016 ob 19:40

Žalost ob pogledu na staro šolo in radenski park

V zdraviliškem kraju Radenci, kjer med drugim že več kot pol stoletja izobražujejo tudi goastinske in turistične delavce, je tik pred prazniki potekalo nadvse zadnimivo srečanje. In če ne bi bilo nekoliko žalosti ob pogledu na zanemarjen in propadajoč radenski bazen in tudi park, ki je desetletja bil ponos ne le Radencev, temveč tudi Slovenije in nekdanje skupne države, potem bi srečanje prve generacije (1963-66) dijakov vpisanih v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih, bilo ...

četrtek, 28. april 2016 ob 16:28

Nekateri vinogradniki v celoti ostali brez pridelka

V torek, 26. aprila, smo se prebudili v hladno jutro, ki je povzročilo pozebo vinogradov. Kot je bilo moč opazilti, so se temperature naglo spustile okrog 3. ure zjutraj in padle pod -1,6 stopinj Celzija in vse do -4,0 stopinje Celzija. Slednje je povzročilo hujšo zmrzal na nižje ležečih in zaprtih vinorodnih legah, kjer je povzročena škoda tudi do 100%. Brez škode pa niso odnesli tudi posamezni vinogradi na višje ležečih vinorodnih legah, saj dejansko ni vinograda, kjer ne bi bile ...

četrtek, 28. april 2016 ob 16:05

Na Grlavi je potekal letni pregled gasilskih društev

V Gasilski zvezi Ljutomer poteka spomladanski del pregledov gasilskih društev. En takih pregledov je tokrat potekal v organizaciji PGD Grlava. Na pregledu, oziroma ocenjevanju so bila štiri gasilska društva in sicer PGD Grlava, PGD Babinci, PGD Noršinci, PGD Krištanci - Šalinci. Ocenjevala se je hitrost gasilcev v trodelnem napadu v suhi vaji.

četrtek, 28. april 2016 ob 15:18

Pri Vrtnarstvu Alt pripravili dan zelenjavnih sadik in popustov

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v sredo, 27. aprila, pripravili dan zelenjavnih sadik in popustov, kjer sta se Antonu in Anki Alt pridružili Metka in Tina iz oddaje Vrtičkanje, ki sta vsem podrobneje predstavili bazilike, katerih bogato izbiro nudijo v Vrtnarstvu Alt, saj letos ponujajo 8 sort različnih bazilik.

četrtek, 28. april 2016 ob 14:45

Sindikat delavcev Radgonskih goric na izletu na Kras

Že zdavnaj so minila blesteča leta, ko so cvetela podjetja v katerem so bili močni sindikati s vplivom in besedo, ko so se ustvarjali socialni dialogi in sprotno reševali  morebitni problemi ob delu. In mogočne tovarne, ki so se ustvarjale na temeljih delavca in njegovih pravic, brez »tajkunizacije«, goljufij, pohlepa in kraje. Beseda delavca je takrat nekaj veljala, sindikat pa je imel močnejši vpliv in podjetja niso tako hitro propadala, ohranjalo se je delo in zaposlitev ...

četrtek, 28. april 2016 ob 09:51

Na avtocesti zdrsnilo več vozil. Dars: Če ni nujno, ne na pot.

Današnji sneg je tudi na cestah povzročil nemalo težav, kjer se je zaradi spolzkega cestišča zgodilo nekaj prometnih nesreč. Sneg ob koncu aprila je presenetil tudi voznike, Dars pa priporoča, da če ni nujno, se ne odpravljajte na pot. Priporočajo, da če se odpravite na cesto, povečajte varnostno razdaljo in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti.

sreda, 27. april 2016 ob 21:15