Modna revija Slovenskega vinskega kraljestva

V termah Vivat v Moravskih Toplicah se je v petek, 15. aprila odvijala modna revija, ki jo je organizirala 10. Prekmurska vinska kraljica Tamara Casar. Na Modni reviji Slovenskega vinskega kraljestva se je predstavilo 12 regionalnih in lokalnih vinskih kraljic in princesa iz vse Slovenije ter Vinska kraljica Slovenije 2016 Sara Stadler. Vinske kraljice so se obiskovalcem predstavile v posebnih oblekah vinskih kraljic, svečanih in večernih oblekah.

petek, 22. april 2016 ob 10:26

Larisa Srša, osmošolka, ki navdušuje s pozavno, tudi v mednarodnem merilu

Larisa Srša,doma v Radoslavcih, učenka 8. razreda  OŠMala Nedelja, se je pred leti navdušila za igranje pozavne in po petih letih igranja tega glasbila gotovo spada med najboljše instrumentaliste v svojikategoriji, kar dokazujejo rezultati različnih tekmovanj v zadnjih letih.

četrtek, 21. april 2016 ob 18:59

Prleški kantavtor Tadej Vesenjak zbudil Kerenčičev trg

V sklopu 21. dnevov slovenske knjige 2016, je Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož, v sredo 20. aprila, organiziral dogajanje na Kerenčičevem trgu. Ker je rdeča nit letošnjih prireditev Slovenskih dnevov knjige podzemlje, so v prostorih Botanika pripravili in odprli razstavo »Nazaj v podzemlje«, pri kateri so v ospredje dajali tisto, kar je sicer v ozadju, prezrto, nevidno, neslišno, kar je alternativa v odnosu do uveljavljenega, novo v odnosu do ustaljenega.

četrtek, 21. april 2016 ob 14:43

Škropljenje!

Mirna nedelja dopoldne. Mimo hiše prihrumi traktor s škropilnico zadaj. Ker me je kot ljubiteljskega čebelarja zanimalo, kaj bo opravljal na to nedeljsko dopoldne s škropilnico, sem se na dvokolesu in fotoaparatom zapeljal za njim. Zares se je spravil škropiti žito s preparati. Ko sem ga pobaral, kaj počne, sem dobil odgovor, da ni zunaj čebel in je vreme mirno in zato škropi, saj je treba žito zaščititi. Opozoril sem ga, da se škropi s pripravki, škodljivimi za živa bitja in predvsem ...

četrtek, 21. april 2016 ob 14:03

Prleški študentski klub tretji na letošnjem bogračfestu v Mariboru

Klub študentov Lendava je pod vodstvom predsednika Attile Ftičarja in njegove ekipe v torek, 19. aprila, uspešno izpeljal že 13. študentski bogračfest na tržnici v Mariboru.

četrtek, 21. april 2016 ob 11:06

Predstavitev zgodbe iz soboške male ulice

Zgodbe soboške male ulice je vobliki črtic izredno odlično »odslikala« v svojih pisnih pripovedih Bea Baboš Logar, ki v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci, že od samega začetka vodi literarni krožek. Že predleti pa je v obliki intervjujev na eni izmed lokalnih televizijskih postaj vMurski Soboti predstavljala starejše prebivalke in prebivalce prekmurske prestolnice.Ena izmed intervjuvank je bila DragicaJuteršnik iz Cankarjeve ulice 111 in njeno zgodbo so si v dveh popoldnevihogledali ...

četrtek, 21. april 2016 ob 10:16

Nastop za babice, dedke, mamice, atije,...

Kot vsako leto, smo tudi letos vzgojiteljice vrtca Križevci z otroci pripravile pester program za babice in dedke v dopoldanskem času, ter za mamice, atije in druge družinske člane v popoldanskem času.

četrtek, 21. april 2016 ob 09:14

V Ormožu naj bi neznanec iz kombija nagovarjal osnovnošolske otroke

Po socialnih omrežjih se je danes razširilo obvestilo prestrašene mame, ki je navedla, da se je v sredo v Ormožu na relaciji OŠ Ormož - Gimnazija Ormož - naselje Raičeva vozil bel kombi, Citroen Jumper. Kot je navedla, je njena hčerka šla sama iz šole domov, moški iz tega kombija pa jo je nagovoril ter jo vabil v avto, da ji bo nekaj dal.

sreda, 20. april 2016 ob 19:56

21. Slovenske dneve knjige 2016 v Ormožu začeli praznovati s pravljičnimi uricami na Kerenčičevem trgu

Danes so 21. Slovenske dneve knjige začeli praznovati tudi v Ormožu. Mladinski center Ormož, ki je enota Ljudske univerze Ormož in knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, sta od srede 20. 4. 2016 do petka 22. 4. 2016 pripravila zanimivo dogajanje, s katerim bodo počastili praznovanje 21. Slovenske dneve knjige 2016.

sreda, 20. april 2016 ob 19:33

Vrnitev kraljev punka v Unterhund

V petek, 15. aprila je ormoški Unterhund že drugo leto zapovrstjo obiskala legendarna ameriška hardcore punk skupina Poison Idea. Za energičen uvod v večer so poskrbeli beograjski punk rockerji Concrete Worms, Poison Idea pa so ponovno dodobra pretresli grajsko klet z izborom pesmi iz svoje več kot trideset let trajajoče kariere.

sreda, 20. april 2016 ob 15:39