Poraz rokometašic Millenniuma proti Olimpiji

Ekipa starejših deklic Millenniuma je v nedeljo, 3. aprila, v Radencih odigrala tekmo državnega prvenstva proti ekipi Olimpije iz Ljubljane. Po odličnem začetku so domačinkam proti koncu prvega polčasa pošle moči in na odmor odšle z neodločenim rezultatom 6:6. V drugem polčasu se je izenačena igra nadaljevala vse do 40. minute, nato pa so si gostje priigrale odločilno prednost in jo varno zadržale do konca tekme. Končni rezultat 9:14. V domači ekipi se je z izvrstnimi obrambami najbolj ...

nedelja, 3. april 2016 ob 18:41

Ljutomer na Fazaneriji premagal Muro

V 17. krogu 3. SNL - vzhod, je Avto Rajh Ljutomer gostoval v Murski Soboti pri Muri. Tekma na Fazaneriji se je končala z minimalno zmago Ljutomera, ki je zabeležil tretjo zaporedno zmago v spomladanskem delu.

nedelja, 3. april 2016 ob 18:02

Lunapark v Ljutomeru odprt do 25. aprila

V Ljutomeru so po petih letih ponovno postavlili zabaviščni park - lunapark Rosenfeld, kjer se lahko mladi in mladi po srcu zabavajo na različnih vrtiljakih, vlakcu in avtomobilčkih oz. t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno.

nedelja, 3. april 2016 ob 17:42

V Ljutomeru ocenili 113 vzorcev vina

V županatu Mestne hiše v Ljutomeru je potekalo 22. ocenjevanje vin. Strokovna komisija v Društvu vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki so jo sestavljali: Slavko Žalar, Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Miha Kuhar in povabljen enolog Ernest Novak, so ocenili 113 vzorcev vina po mednarodni lestvici do dvajset pozitivnih točk.

nedelja, 3. april 2016 ob 16:591

Veržej doma visoko izgubil

V soboto, 2. aprila, se je Farmtech Veržej v 20. krogu 2. SNL, doma pomeril z ekipo Aluminij iz Kidričevega ter doživel najvišji poraz v sezoni, saj so gostje slavili s 5:1.

nedelja, 3. april 2016 ob 16:05

25 let svobodnih meja – in naj tako ostane

Na obeh bregovih reke Mure je v soboto, 2. aprila, odmevala glasba pihalnih orkestrov s področja avstrijske Štajerske in slovenske Štajerske. Kulturno društvo Apaško Polje, katerega vodi David Urbanič, je v sodelovanju z obmejnimi občinami in glavnima organizatorjema, Gabrijelom Dieberjem in Wernerjem Somerjem, pripravilo čezmejno prireditev, praznovanje 25-letnice odprtih meja, pod sloganom »25 let svobodnih meja – in naj tako ostane«.

nedelja, 3. april 2016 ob 12:12

V obmejno mesto Gornja Radgona je priletela prva štorklja

Deželo ob Muri so v poznih jesenskih dnevih lanskega leta v jatah zapustile bele dolgonoge štorklje, ki se na pomlad vračajo iz toplih krajev Afrike nazaj v Pomurje. Štorklje imajo torej dva doma, enega v Pomurju, drugega v Afriki.

nedelja, 3. april 2016 ob 11:03

Ljutomerska deveterica se je dobro upirala vodilni Radgoni

V soboto, 2. aprila, je na stadionu v Ljutomeru bila odigrana tekma 10. kroga 1. medobčinske lige za mladince, kjer sta se pomerili ekipi Avto Rajh Ljutomer in vodilna ŠNK Radgona.

nedelja, 3. april 2016 ob 10:31

Radenci: 2. odbojkarski Dinijev memorial

PriŠportnem društvu Radenci deluje zelo aktivna Sekcija rekreativneodbojke Blok & Batina, ki jo vodi Sašo Zidar.V njej je pred leti aktivno sodeloval tudi policist SilvinMatjašec - Dini,ki je izgubil življenje v tragični prometni nesreči. Zatorej sonjemu v spomin, ob soglasju njegovih svojcev, lansko leto prvičorganizirali spominski »Dinijev memorial« v odbojki. Ponovili so galetos, 2. aprila, v Veliki športni dvorani v Radencih ter se Dinija z enominutnim molkom spomnili ...

sobota, 2. april 2016 ob 19:27

Voznica z osebnim vozilom zbila voznika skuterja

V soboto, 2. aprila, okoli 15.30, je v naselju Ženik, v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, voznica z osebnim vozilom zbila voznika skuterja. Ta se je pri tem lažje poškodoval.

sobota, 2. april 2016 ob 19:17