Nevladne organizacije s čolni proti hidroelektrarnam na Muri

Koalicija več kot 40 nevladnih organizacij pod vodstvom Zveze Moja Mura in WWF-a (Svetovne organizacije za varstvo narave), je v soboto, 9. aprila, v Petanjcih organizirala mednarodno regato za ohranitev prostotekoče in žive reke Mure. Več kot 40 veslačev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške je s tem zaznamovalo tudi začetek kampanje Rešimo Muro - Naj Mura teče brez hidroelektrarn in pozvalo slovensko vlado, naj ne dovoli uničenja slovenskega in evropskega naravnega zaklada in ustavi nač ...

sobota, 9. april 2016 ob 13:551

Ogledali so si kapelico svete Ane v parku

Članicein člani prijateljske skupine Fortuna, ki deluje kot kombiniranaskupina stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanovRadenci, ter krajank in krajanov nekdanjega »bisera slovenskegaturizma«, so se odločili spoznati zgodovino kraja ter pričeli nasamem začetku.

sobota, 9. april 2016 ob 11:27

Društvo za osteoporozo Ljutomer pomaga pri zbiranju receptov za prleško gibanico

V zadnjih dveh mesecih se je odvilo precej aktivnosti v zvezi s promocijo prleške gibanice in zbiranjem receptov zanjo. Pomoč pri zbiranju je ponudilo Društvo za osteoporozo Ljutomer, ki je tudi sicer zelo aktivno.

petek, 8. april 2016 ob 21:53

Dosedanjemu viteškemu Omizju za Pomurje podelili naziv Legatura za Pomurje

Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, je dosedanjemu viteškemu Omizju za Pomurje podelili naziv Legatura za Pomurje, kar pomeni višjo obliko organiziranosti in zahtevnejšo programsko vsebino. Na svečanosti so predstavili tudi novi Svet Legature za Pomurje, ki šteje devet članov.

petek, 8. april 2016 ob 13:53

Ribiški car je postal Ludvik Bombek

Kot uvod v letošnjo ribiško sezono je Ribiška družina Lendava na Bukovniškem jezeru skupaj s Temeljno ribiško enoto Dobrovnik, občino Dobrovnik in Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik pripravila v soboto, 2. aprila, veliko ribiško spomladansko ribško tekmovanje za naslov ribiškega carja za letošnje leto. S tem tekmovanjem se je na Bukovniškem jezeru začel letošnji komercialni ribolov na ribe.

petek, 8. april 2016 ob 08:53

V Gornji Radgoni moški skočil v Muro

Uprava RS za zaščito in reševanje, je v četrtek, 7. aprila, nekaj po 20. uri sporočila, da je v Gornji Radgoni oseba padla v reko Muro.

četrtek, 7. april 2016 ob 21:54

Literarni večer »Poetično prebujanje pomladi«

S svojo poezijo se mlada literarna sekcija KD Anton Krempl Mala Nedelja predstavlja na samostojnem literarnem večeru z naslovom »Poetično prebujanje pomladi«. Z željo, da svoja ustvarjanja pokažejo širši javnosti in ponovno prebudijo kulturno zavest pri Mali Nedelji, organizirajo literarni večer v petek, 8. aprila 2016 ob 19.00 uri v Kulturni dom Mala Nedelja.

četrtek, 7. april 2016 ob 20:31

Ljutomerski gimnazijci državni prvaki v slovenski debati

Šolsko leto 2015/2016 se počasi izteka, kljub številnim učnim obveznostim pa se dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer redno udeležujejo številnih tekmovanj, tudi na državnem nivoju, in dosegajo izvrstne dosežke. Tokrat se iz Maribora vračajo z državnim naslovom v slovenski debati.

četrtek, 7. april 2016 ob 14:201

V Cezanjevcih je potekalo regionalno srečanje razpisa Varno na kolesu

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je v četrtek, 7. aprila, potekalo regionalno srečanjerazpisa Varno na kolesu. Priznanja, zahvale in nagrade za sodelovanjeje prejelo deset šol iz območja Prekmurja, Prlekije in delaSpodnjega Podravja, OŠ Sveti Tomaž in OŠ Tišina pa sta biliuvrščeni med finaliste projekta Varno na kolesu. Razpis, ki gadružba Butan plin v sodelovanju s partnerji organizira že četrtoleto zapored, je namenjen osnovnošolcem, ki se v tekočem šolskemletu pripravljajo na kolesarski ...

četrtek, 7. april 2016 ob 13:41

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici zaplesali mali folklorniki in folklornice

V četrtek, 6. aprila, je pri Sv. Juriju ob Ščavnici potekalo Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin ECI, PECI, PEC..., ki jo je pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Gornja Radgona. Prireditev je finančno podprla Občina Sv. Jurij ob Ščavnici, pri izvedibi pa so pomagali tudi delavci iz OŠ in Vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici.

četrtek, 7. april 2016 ob 12:52