Prvič kuharski dvoboj radenskih osmošolk

V okviru izbirnega predmeta»Načini prehranjevanja« so se na prvem kuharskem dvoboju pomerile med sebojučenke osmega razreda Osnovne šole Radenci. Osmerico njih je izbrala učiteljicaSandra Prelog in dvoboj je potekal vponedeljek, 18. aprila popoldne.

sreda, 20. april 2016 ob 10:03

Miško Kontrec želi spoznati svojo pravo sestro Anđelo! Jo kdo pozna?

"Ko je bila Anđela stara komaj 8 mesecev, jo je mama dala v posvojitev," nam je povedal Miško Kontrec, ki je skupaj s svojim očetom Jožetom na nas naslovil prav posebno prošnjo. Želi namreč, da mu pomagamo najti njegovo davno izgubljeno sestro.

torek, 19. april 2016 ob 13:30

Številni pomori čebel na širšem ljutomerskem območju

Pred desetimi dnevi smo že poročali o pomoru čebel, kjer so ljutomerskemu čebelarju pomrle čebele iz šestnajstih panjev. Takrat so sumili na zastrupitev s pesticidi. V torek, 19. aprila, je ponovno prišlo do pomora čebel na širšem ljutomerskem območju, kjer številni čebelarji poročajo o pomoru.

torek, 19. april 2016 ob 11:411

Jubilejna tridesetletnica zbora Maranata

Vveliki športni dvorani Osnovne šole Sveti Jurij v Občini Rogašovci na Goričkemv Prekmurju je mešani pevski zbor Maranata, zbor Binkoštne cerkve Nuskova,pripravil samostojni koncert ob 30-letnici svojega obstoja. Zgodilo se je to vnedeljo, 17. aprila popoldne, v čast domače Občine Rogašovci, ki vsako letopraznuje 24. aprila (na dan svetega Jurija) svoj občinski praznik.

torek, 19. april 2016 ob 10:18

Na Kovačičevem večeru v Veržeju izkazali čast slavnim možem

Salezijanski Zavod Marianum Veržej je v petek, 15. aprila, v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju pripravil zelo obiskani Kovačičev večer, na katerem so se med drugim spomnili na rojaka duhovnika, teologa, narodnega buditelja dr. Franca Kovačiča.

torek, 19. april 2016 ob 10:02

Naši zobki naj bodo zdravi

V okviru celoletnega projekta Zdravje v vrtcu, smo povabili v vrtec medicinski sestri Mihaelo Senčar in Andrejo Sintič iz ZD Ljutomer. Ob njunem obisku smo se seznanili tudi z zgodbico ZOBOMIŠKA, preko le te pa tudi z ustrezno zobno higieno in pravilno tehniko ščetkanja. Pogovor je tekel o tem zakaj je potrebno skrbeti za zobno higieno ter kako to sploh počnemo.

torek, 19. april 2016 ob 09:42

Intarzije samouka s Kobilščaka nad Radenci

Vdneh od 15. do 17. aprila je na Cankovi potekal 5. hišni sejem NIROSA,kovinarstva Janeza Tišlerja. Nasejmu je sodelovalo preko 30 zasebnih podjetnikov in obrtnikov različnih strok,v enem izmed prostorov pa je bila na ogled tudi razstava intarzij.

ponedeljek, 18. april 2016 ob 20:05

Radenci: Dopoldan s sladkorno boleznijo

Doktorica Bojana Marič je sobotni dopoldan, 16. aprila, izkoristila zapreventivno srečanje s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejšihobčanov Radenci, da jim je podrobno predstavila vse pasti sladkorne bolezni. Obnjej sta po strokovni plati tokrat sodelovala dva mlada specializanta, doktor Nejc Halas, ki v DOSOR prihaja žetretje leto in dr. Martina Mauko, kiprihaja v DOSOR prvo leto. Preventivnega dopoldneva pa so se udeležile tudiDOSOR-jeve medicinske sestre.

ponedeljek, 18. april 2016 ob 19:57

Petrovi tamburaši najboljši na 36. Srečanju tamburašev v Lendavi

Vsoboto, 16. aprila, je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekalo36. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije. Na srečanju, ki je bilotekmovalnega značaja, je nastopilo 10 slovenskih tamburaških skupinin orkestrov s preko 200 tamburaši. 36. srečanje tamburašev in mandolinistovSlovenije je potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnostiter podpori Občine Lendava. Zmagovalci tekmovalnega srečanja v Lendavi soPetrovi tamburaši.

ponedeljek, 18. april 2016 ob 18:50

Voznica zapeljala s cestišča in se prevrnila na streho

V ponedeljek, 18. aprila, okoli 13. ure, je v naselju Hranjigovci, v občini Sveti Tomaž, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila na strehoin se pri tem poškodovala. Reševalci NMP Ormož so jo prepeljali v SB Ptuj

ponedeljek, 18. april 2016 ob 16:47