Slovo od sezone s tesnim porazom

V zadnjem krogu je ekipa Arcont Radgona pred domačimi gledalci, nekoliko presenetljivo izgubila z Radovljico. Po odlični predstavi na prejšnji tekmi poti Pomurju, so tokrat Radgončani pokazali povsem drugačen obraz. Nezbranost tako v obrambi kakor v napadu je botrovala številnim napakam, ki so jih motivirani gostje s pridom izkoriščali.

ponedeljek, 25. april 2016 ob 19:26

Pogumno smo prespali noč v vrtcu Cezanjevci

V petek, 22. 4. 2016, smo se v popoldanskem času vrnili v naš vrtec in tam preživeli aktivno popoldne ter kasneje spoznali, kako je prespati noč v vrtcu.

ponedeljek, 25. april 2016 ob 19:17

V Rogašovcih sedemnajstič praznovali

V Občini Rogašovci na Goričkemv Prekmurju so v nedeljo, 24. aprila, proslavili svoj že sedemnajsti občinskipraznik, ki ga pripravljajo v čast svetega Jurija (rimski vojščak, mučenec insvetnik), zavetnika tamkajšnje rimokatoliške župnije. Da ta svetnik, ko senjegov god praznuje 23. aprila, pomeni vrnitev pomladi, vstajenje in napredek,so dokazale prireditve v čast praznika, ki so se pričele že nekaj dni prej:  Mešani pevski zbor Maranata, Binkoštne cerkveNuskova, je pripravil ...

ponedeljek, 25. april 2016 ob 12:36

Na območni reviji Prlekija pleše in poje je zaplesalo deset folklornih skupin

Območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti Ljutomer, je v soboto, 23. aprila, ob pomoči KD Cven, pripravila Območno revijo odraslih folklornih skupin občin Ljutomer, Križevci in Veržej.

ponedeljek, 25. april 2016 ob 12:18

Prekmurje bogatejše za nov knjižni dar

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je dr. Bojan Zadravec, sicer po rodu doma iz Lipe v župniji Turnišče, zaposlen pa je v Ljubljani, ob sodelovanju mag. Franca Kuzmiča, Avgusta Ošlaja in Akoš Dončeca predstavil novo knjigo, ki ji je dal naslov »Prosi, pa dobiš«. Gre za zbirko arhaičnih prekmurskih 40 molitev in 40 nabožnih pesmi za otroke.

ponedeljek, 25. april 2016 ob 09:25

Nogometaši ŠNK Radgona prejeli prvi zadetek to pomlad

Članska ekipa ŠNK Radgona, to pomlad nadaljuje z uspešnimi predstavami in se vse bolj približuje samemu vrhu lestvice. Čeprav so Radgončani šele v petem pomladnem dvoboju prejeli prvi zadetek sploh, so v 16. krogu na Tratah, brez težav premagali ekipo Aqua Ižakovci 5:1 (2:0). Škoda je le, da si dvoboja ni ogledalo nekoliko več navijačev, saj jih je na tribunah lepega stadiona bilo le okoli 80, in slednji so videli še eno lepo predstavo domače ekipe. Res je sicer, da je na začetku ...

ponedeljek, 25. april 2016 ob 08:55

Anka od izločitvenega testa do najboljšega krožnika

V prejšnjih oddajah MasterChef Slovenija je Anka Alt iz Pristave uspešno prestala vse izzive, pristala tudi na balkonu, s čimer bi se izognila izpadu. A so jo sodniki vseeno priklicala nazaj, saj so bili mnenja, da se je pri kuhanju v skupinah "šlepala" naprej.

nedelja, 24. april 2016 ob 19:15

Iz obcestnega jarka izvlekli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci PGD Murska Sobota v nedeljo, 24. aprila, ob 16.40 v Pečarovcih v občini Puconci našli pogrešano, mrtvo osebo v obcestnem jarku dolžine 15 metrov, premera 60 cm.

nedelja, 24. april 2016 ob 18:23

Otvoritev prenovljene komunalne infrastrukture na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V okviru prireditev ob praznovanju 22. praznika občine, so v soboto, 23. aprila, uradno predali namenu novozgrajeno in obnovljeno komunalno infrastrukturo na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

nedelja, 24. april 2016 ob 18:13

V Ljutomeru postavili knjigobežnico

V Ljutomeru je Splošna knjižnica Ljutomer, pri Glavnem trgu postavila knjigobežnico, kjer si bralci in bralke lahko vzamejo in oddajo knjigo. Knjigobežnica je v obliki krušne peči.

nedelja, 24. april 2016 ob 17:14