Vozil predrzno in brezobzirno, ni hotel ustaviti policiji ter povzročil prometno nesrečo

V sredo, 6. aprila, okrog 18. ure, je voznik osebnega avtomobila, znamke BMW, rjave barve, na območju Turnišča na Ptuju vozil predrzno in brezobzirno, ter s tako vožnjo ogrožal druge udeležence v cestnem prometu. Policijski patrulji PP Ptuj, ki ga je ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali na službenem vozilu, pa ni hotel ustaviti.

četrtek, 7. april 2016 ob 10:52

Voznik ostal ujet pod traktorjem

V sredo, 6. aprila, okoli 12. ure, je v Veličanah v občini Ormož prišlo do delovne nesreče s traktorjem, kjer je voznik ostal ujet pod vozilom. Po opravljenem ogledu je bilo ugotovljeno, da je občan med mulčenjem padel s traktorja in se huje telesno poškodoval.

sreda, 6. april 2016 ob 20:58

Poraz proti Ljutomeru »odnesel« Murinega trenerja

Upravni odbor DNŠ Mura, je na današnji dopisni seji sprejel soglasno odločitev, da zamenja trenerja članske ekipe, so sporočili. Vzrok za zamenjavo dosedanjega trenerja Franca Cifra je poleg poraza v nedeljo z ekipo Ljutomera, stališče vseh članov UO, da Cifer ne more uresničiti ciljev, katere si je vodstvo društva zadalo pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.

sreda, 6. april 2016 ob 19:43

60- in 73-letnik brez ustreznih dovoljenj hranila orožje

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 5. aprila, po odredbi Okrajnega sodišča v Ormožu opravili dve hišni preiskavi na območju občine Sveti Tomaž. Med prvo hišno preiskavo pri 60-letnemu moškemu so našli in mu zasegli puško šibrenico z osmimi pripadajočimi naboji. Med drugo hišno preiskavo pri 73-letnemu moškemu pa so našli in zasegli pištolo znamke Crvena zastava M-70, cal. 7.65 mm in 679 pripadajočih nabojev.

sreda, 6. april 2016 ob 14:47

Mladinski pevski zbor GFML pripravil 2. koncert z gosti

V torek, 5. aprila, so v Domu kulture v Ljutomeru člani Mladinskega pevskega zbora Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pripravili 2. koncert z gosti. Mladinski pevski zbor GFML uspešno deluje že šest let, v svojih vrstah pa ima več kot sto članov. Na tokratnem koncertu je nastopilo več kot 110 pevcev in glasbenikov.

sreda, 6. april 2016 ob 12:15

Radgončan se je predstavljal v celjski Kvartirni hiši

V celjski galeriji "Kvartirna hiša", se je končala nadvse zanimiva razstava radgonskega slikarja, grafika in pedagoga Matjaža Gederja, z naslovom: Table in tabletke. Na samostojni razstavi se je Geder predstavil s tridesetimi deli, polovica del, monoprintov, je bila prvič predstavljena v galeriji Mini Mu v Trstu, druga polovica pa je novejših del, v katerih se avtor likovno in besedno poigra s tablami in tabletkami. Razstava, po besedah avtorja, reflektira odnos med poučevanjem in otroško ...

sreda, 6. april 2016 ob 11:49

Arcont tesno izgubil na Primorskem

Rokometna ekipa Arcont Radgone je po dolgem času na gostovanje odšla skoraj v popolni postavi, kar se je poznalo tako na igri kot končnem rezultatu. Žal so v Ajdovščini izgubili, predvsem zaradi slabega prvega polčasa.

sreda, 6. april 2016 ob 08:38

Sejem MEDICAL v Gornji Radgoni od 14. do 16. aprila

Komaj sta zaprla vrata Pomladni sejem in sejem Green, se na radgonskem sejmišču obeta nova sejemska prireditev. Od 14. do 16. aprila bo namreč potekal 1. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL, katerega pod pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje, organizirata Pomurski sejem in Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinske opreme Slo-Med, katero deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Vsebino novega sejma so na tiskovni konferenci v G. Radgoni v torek, 5. aprila, predstavili ...

torek, 5. april 2016 ob 19:07

45-letnik na podstrešju stanovanjske hiše hranil večjo količino konoplje

Policisti policijske postaje Šentilj in vodnik službenega psa skupaj s svojim policijskim službenim psom iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, so 2. aprila, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili preiskavo stanovanjske hiše v naselju Cerkvenjak.

torek, 5. april 2016 ob 13:34

Zamejci iz Gorice v Gornji Radgoni

V galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni so konec minulega tedna odprli nadvse zanimivo razstavo fotografij članov Fotokluba Skupina 75 iz italijanske Gorice, ki je mimogrede član Fotografske zveze Slovenije. Izmed 28 članov omenjenega društva kjer prevladujejo zamejski Slovenci, se jih v Gornji Radgoni predstavlja 21. Kot je ob otvoritvi razstave, ki bo na ogled do 5. maja 2016, povedal predsednik domačega Fotokluba Proportio divina in Fotografske zveze Slovenije, Ivo Borko, gre za prvo ...

torek, 5. april 2016 ob 11:49