Zaključni športni ribolov

Ker bo kmalu zaključek letošnje tekmovalne ribiške sezone, je Društvo upokojencev Radenci organiziralo še eno srečanje ribičev iz društev, s katerimi so se Radenčani srečevali na tekmovanjih skozi vse leto. Tako je meddruštveno ekipno tekmovanje upokojencev v športnem ribolovu potekalo ta četrtek, 14. oktobra 2010, ob ribniku v Hrastju Moti.

petek, 15. oktober 2010 ob 16:461

Podjetje Rogljiček nominirano za Dravsko-pomursko gazelo

Podjetje Rogljiček iz Pristave je nominirano za Dravsko-pomursko gazelo, ki je priznanje za uspešnost hitro rastočih podjetij v Sloveniji. Gazelo bodo v četrtek, 14. oktobra podelili v hotelu Habakuk v Mariboru.

četrtek, 14. oktober 2010 ob 07:014

Rezultati 1. kroga volitev za župana po voliščih

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca, zato bo potreben drugi krog. Neodvisnega kandidata za župana Franca Jurša in neodvisno kandidatko za županjo občine Ljtomer mag. Olgo Karba je v prvem krogu ločilo vsega 22 glasov. Franc Jurša je več glasov dobil v volilni enoti 3, Olga Karba pa v volilni enoti 1, v volilni enoti 2 pa sta kandidata bila bolj izenačena.

sreda, 13. oktober 2010 ob 19:035

Pred 2. krogom županskih volitev v občini Ljutomer

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca, zato bo potreben drugi krog.Vse tri kandidate smo po prvem krogu volitev prosili za komentar prvega kroga in njihova pričakovanja v drugem. V nadaljevanju preberite, kaj sta povedala Franc Jurša in mag. Olga Karba, ki se bosta za županski stolček pomerila v drugem krogu in koga bo podprl Janez Vencelj.

sreda, 13. oktober 2010 ob 09:5145

Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož

Maja lani je Občinski svet občine Ljutomer sklenil, da bo občina začela postopek prodaje Dvorca Jeruzalem. Odločitev o prodaji dvorca so takrat potrdili s 17 glasovi za in nobenim proti. Na majski seji je takrat župan občine Ljutomer Franc Jurša dejal, da se za nakup zanima družba Ljutomerčan, ki je v lasti bratov Vladimirja in Janeza Puklavca.

torek, 12. oktober 2010 ob 23:169

Znani so člani Občinskega sveta občine Ljutomer

Znana so imena članov Občinskega sveta občine Ljutomer, za naslednja štiri leta. Zaradi načina izračunavanja v programu, kamor so se vnašali podatki o lokalnih volitvah, se je stanje nekoliko spremenilo. V nadaljevanju je objavljen seznam imen članov OS. Rezultati so neuradni.

torek, 12. oktober 2010 ob 09:593

Družinski piknik naročnikov Nedeljskega dnevnika

Sredi neokrnjene narave termalnega parka Bioterme Mala Nedelja se je v soboto, 9. oktobra, zbralo okrog 500 naročnikov Nedeljskega dnevnika in njihovih družinskih članov iz vse Slovenije na tradicionalnem družinskem pikniku.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 21:41

Kostanjev dopoldan

10. oktobra je bil res lep sončen jesenski dan in izkoriščen je bil za skupno druženje na domski terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob sladki dobroti letošnje darovite jeseni – kostanju. Kostanje so nabrali v gozdičkih okrog Radenec, na kostanjev dan pa so jedli kuhanega, kakor tudi lepo zapečenega na odprtem ognju. Ob tem se je obudil spomin varovancev DOSOR-ja na njihova mlada leta, na njihovo doživljanje kostanjevih jesenskih dnevov, družno pa so zapeli marsikatero ...

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 21:24

Srečko Centrih prejel Linhartovo plaketo

S slavnostno podelitvijo matičkov se je končalo 49. Linhartovo srečanje – Festival gledaliških skupin Slovenije, ki je med 7. in 9.  oktobrom 2010 potekalo v Postojni v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Občine Postojna. Na zaključni prireditvi so podelili Linhartovo plaketo za življenjsko delo, ki jo je prejel Srečko Centrih, član KD »Ivan Kaučič« iz Ljutomera.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 19:483

Zakaj ima Ljutomer najlepše mestno jedro po mnenju komisije?

V soboto, smo že poročali, da je Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Celje in Zavodom Celeia v petek, 8. oktobra 2010 v Celju podelila priznanje in častno prehodno zastavo za najlepše Mestno jedro, Ljutomeru. Nagrado sta prevzela župan Občine Ljutomer Franc Jurša in direktorica Občinske uprave Darja Hrga.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:3416