V Ljutomeru ponovno »butkači«

V Ljutomeru so po petih letih ponovno postavlili zabaviščni park - lunapark, kjer se bodo lahko mladi in mladi po srcu zabavali na različnih vrtiljakih in avtomobilčkih oz. t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno. Na zadnje so »butkači« bili v Ljutomeru leta 2011.

petek, 18. marec 2016 ob 18:09

Ženske uživale ob odlični glasbi in vrhunskih vinih

Ženska…od majhne deklice, razposajene mladenke do žene, matere, babice…, stebra, ki podpira 3 hišne vogale. In njej v čast, je minulo sredo Enoteka Ljutomer, za predstavnice nežnejšega spola, priredila Ženski večer ob glasbi. Ženskam je večer pričaral, da so si enostavno dopustile uživati v tem kar so… preproste, ženstvene, sočutne, klepetave, zabavne…

petek, 18. marec 2016 ob 16:35

Dijaki GFML pripravili literarno-glasbeni večer V duši mi cveti pomlad

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so pod vodstvom mentoric prof. Lilijane Fijavž in prof. Mojce Rižnar Nedeljko pripravili literarno-glasbeni večer z naslovom V duši mi cveti pomlad. V avli GFML so besedila avtorjev Eve Cimerman, Martine Korošec, Veronike Mikl, Ines Pucko, Nežke Babič, Vanesse Vočanec, Žana Stajnka, Nika Fariča in Megi Tinev brali in recitirali Denis Kouter, Tilen Ketiš, Anja Marton, Žan Kralj, Martina Korošec, Sanja Petek, Reja Žinko, Veronika Mikl ...

petek, 18. marec 2016 ob 16:23

V nevarnem križišču na Krapju omejitev 50 km/h

Od nedavno je v nevarnem križišču na Krapju, kjer se križata prednostna cesta Ljutomer - Krapje in stranska Babinci - Cven, postavljen znak z omejitvijo hitrosti na 50 km/h. V tem križišču se je v preteklosti zgodilo že več hujših nesreč, ko so vozniki, ki so prihajali iz stranske ceste spregledali znake o prednosti.

petek, 18. marec 2016 ob 09:20

Ankin koruzni sonček za napredovanje

V drugi oddaji MasterChef Slovenija so se tekmovalci najprej spopadli z zanimivim individualnim izzivom, kjer je naloga bila, da v 30 minutah pripravijo vrhunsko piščančjo jed. Štirje tekmovalci so ob tem dobili namesto sveže perutnine, že ocvrtega, pečenega ali paniranega piščanca.

petek, 18. marec 2016 ob 08:46

Občinski odbor DeSUS Ljutomer k proračunu podal predloge

Občinski odbor DeSUS Ljutomer je v četrtek, na Občino Ljutomer naslovil predloge k proračunu Občine Ljutomer za leto 2016. Odlok o proračunu je od 2. marca v 15 dnevni javni razpravi, rok pa se izteče v petek.

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:461

Uspešni koraki Radenske proti uresničitvi dolgoročnih ciljev

Na dan prve obletnice, odkar je postala del skupine Kofola, so na Radenski predstavili svoje poslovne dosežke v preteklem letu. "Leto 2015 je bilo hkrati vznemirljivo in naporno. Zastavili smo si veliko ciljev in čeprav je pot do njih včasih malo ovinkasta, sem z rezultati zelo zadovoljen," je ob tej priložnosti povedal Marián Šefčovič, direktor družbe Radenska in manager za jadransko regijo v Kofoli.

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:21

Pletli so košare in gajžjake

Zimski čas, z daljšimi nočmi, ponuja aktivistom in članom različnih društev nešteto možnosti, ko skozi krajšanje dolgočasja, ne le izdelujejo koristne izdelke, temveč tudi ohranjajo stara opravila in s tem kulturno dediščino. In to mnogi, zlasti na podeželju, med kmečkim oz. ruralnim prebivalstvom v veliki meri koristijo, kar potrjujejo tudi člani Društva »Krdebač« iz Cerkvenjaka, ki domuje na Peščenem Vrhu 11. Še preden so ustanovili društvo (2015), ki šteje okoli ...

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:05

Podobe slovenske krajine Pavle Kranjc

Vsekakor je pokrajinanajpomembnejša, ko pomislimo na upodobitev krajine ali pejsaža. Te krajine solahko urbane, ko se na sliki predstavlja vedute in panorame krajev, njihovihulic, trgov, parkov itd. Seveda pa so tudi neurbane krajine, ko umetnicaoziroma umetnik naslika gozdni, gorski ali morski pejsaž. In prav slednjih jepravzaprav največ na slikah Pavle Krajnc.

četrtek, 17. marec 2016 ob 13:35

Dan svetega Patrika na Škedenj baru

Na Škedenj baru v Ljutomeru, od 17. do 19. marca potekajo irski večeri, kjer vam te dni postrežejo s pravo irsko ponudbo ob tradicionalni irski pub glasbi.

četrtek, 17. marec 2016 ob 12:24