V Mariboru zaživel klub govorništva

V začetku marca se je v Mariboru odvilo prvo srečanje Toastmasters kluba, na katerem se je zbralo več kot 30 zainteresiranih posameznikov. Klub vodi dr. Domen Kovačič, ki  prihaja iz Spodnje Ščavnice, srečanja pa bodo potekala dvakrat mesečno ob sredah zvečer v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška. Pride lahko vsak, ki bi rad postal boljši govornik, poslušalec, povečal svoj vodstveni potencial, samozavest, sposobnost motiviranja in prepričevanja.

četrtek, 17. marec 2016 ob 11:25

Uspešen konec tedna mladih odbojkarjev OK Ljutomer

V soboto, 12. marca, je Odbojkarski klub Ljutomer gostil turnir 2. kroga repasaža v mini odbojki za dečke. V prvi tekmi so se najmlajši dečki pomerili proti ekipi iz Hoč, ki so jih že letos enkrat premagali na prvem turnirju. Po napeti borbi so domači odbojkarji zmagali prva dva niza, kar je že bilo dovolj za zmago v tej tekmi, zato so v tretjem nizu zaigrali bolj sproščeno (priložnost so dobili vsi igralci) in ga izgubili 25:23. Vendar je zmaga 2:1 obetala možnost napredovanja na naslednji ...

četrtek, 17. marec 2016 ob 11:10

Dve zaporedni domači zmagi mladih rokometašic Millenniuma

Rokometašice Millenniuma, ki igrajo v prvi državni ligi starejših deklic B (letnik 2002 in mlajše), so v zadnjih dveh domačih tekmah dosegle dve prepričljivi zmagi. 6. febuarja so zanesljivo premagale ekipo RK Ilirska Bistrica z rezultatom 19:8. Po enomesečnem tekmovalnem premoru so se minulo soboto, 12. marca, pomerile še z ekipo RD Moškanjci-Gorišnica. Dekleta so pokazale, da so ta čas pridno trenirale in zmagale 17:6. To je bila že njihova 5. zmaga v sezoni, kar jih trenutno uvršč ...

sreda, 16. marec 2016 ob 21:00

Občutna rast Skupine Kofola v letu 2015

Skupina Kofola je v letu 2015 povečala svoj medletni promet za 14,6 %, in sicer iz 230 milijonov EUR na 264 milijonov EUR. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je zrasel za 33,1 % na 22 milijonov EUR, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa za 20,5 %. K dobrim rezultatom so odločilno prispevali za prodajo pijač ugodni vremenski pogoji z vročim poletjem ter aktivno iskanje novih možnosti za nadaljnjo rast. Skupina Kofola je tako marca 2015 pomembno zrasla, saj je kupila slovensko druž ...

sreda, 16. marec 2016 ob 19:21

Borut Pahor v Ormožu: pomoči gasilcev ne smemo jemati kot samoumevno

Kot smo že pisali, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v sredo obiskal Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Ormož. Društvo je osrednja gasilska enota v občini Ormož, ki letos praznuje 130 let obstoja, predsednik republike pa je častni pokrovitelj slovesnosti, ki jo bodo pripravili v septembru. V ta namen in na povabilo članov društva se je predsednik Pahor za en dan pridružil njihovi enoti. Delo, ki ga je predsednik opravil z njimi, je že šestdeseto po vrsti v okviru projekta ...

sreda, 16. marec 2016 ob 18:21

V Vučji vasi zagorel gasilsko-vaški dom

V sredo, 16. marca, okoli 13.30 ure, je v Vučji vasi zagorel gasilsko-vaški dom. Gost dim se je vil daleč naokrog, pri tem so posredovali številni gasilci iz okoliških vasi, ki so ogenj uspeli ukrotiti, da ni prišlo še do večje škode, s hitro intervencijo pa jim je uspelo preprečiti, da se ogenj ni razširil na sosednjo večstanovanjsko stavbo. Na kraju so bili gasilci, policija in reševalci iz ZD Ljutomer.

sreda, 16. marec 2016 ob 16:36

Borut Pahor obiskal Ormož

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sredo, 16. marca, v sklopu projekta "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega", obiskal  Prostovoljno gasilsko društvo Ormož.

sreda, 16. marec 2016 ob 13:23

Košarkarski klub Ljutomer organiziral 2. tekmovanje v košarkarskih spretnostih za otroke

Košarkarski klub Ljutomer, je v začetku marca, organiziral 2. tekmovanje v košarkarskih spretnostih za otroke, ki obiskujejo interesno dejavnost košarka na osnovnih šolah v Ljutomeru, Cezanjevcih, Mali Nedelji, Križevcih pri Ljutomeru in Gornji Radgoni. Zbralo se je 40 otrok in nepregledna množica staršev, bratcev, sestric in drugih navijačev.

sreda, 16. marec 2016 ob 11:37

V Veržeju so obeležili srečanje starejših in materinski dan

Župnijska Karitas Veržej je v sodelovanju z župnijo Veržej v nedeljo, 13. marca, obeležila srečanje starejših in materinski dan. Tokratno srečanje je bilo jubilejno deseto, ki je bilo predvsem namenjeno starejšim vernikom domače veržejske župnije iz vasi Veržej, Bunčani in Banovci starih nad 70 let.

sreda, 16. marec 2016 ob 11:23

Zbirke v gibanju: Galerija Murska Sobota

Pred časom smo poročali o razstavi v Galeriji Murska Sobota, ki predstavlja dela pomurskih likovnih umetnikov iz njihove stalne zbirke. Ta razstava bo na ogled še do 23. marca, na njej pa si je moč ogledati 70 del kar 44 avtorjev. Sicer pa je v depojih Galerije Murska Sobota kar 686 umetniških del 163 avtorjev.

sreda, 16. marec 2016 ob 11:12