68-letni pešec ležal na cestišču, kjer ga je povozil 19-letni voznik osebnega vozila

V petek, 25. marca, okoli 20.20 je bil OKC PU Maribor obveščen o prometni nesreči na Ptuju, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Na kraj so bili napoteni policisti, reševalci in gasilci.

sobota, 26. marec 2016 ob 12:07

Domači sadeži in doma narejeni izdelki ob meji...

Potem, ko so v zimskem času le redki ponudniki prodajali svoje izdelke in pridelke na že uveljavljeni in priljubljeni kmečko-ekološke tržnice (KET) ob nekdanjem mejnem prehodu v Gornji Radgoni, bo to soboto, 2. aprila tudi uradna otvoritev dogajanja v lepo urejenem kotičku Radgone. Turistično, kulturno, glasbeno in ekološko društvo Kopriva Gornja Radgona, namreč po krajši zimski pavzi, nadaljuje s pripravo tega dogodka.

sobota, 26. marec 2016 ob 08:44

Obiskovalci ljubljanske tržnice so bili navdušeni nad prleško kulinariko

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej so se odzvale na povabilo Marije Merljak in Katje Tratnik, ki pripravljata prispevke iz terena za oddajo Dobro jutro na RTV SLO, in se z velikonočnimi izdelki predstavile na ljubljanski tržnici. Tematika tokratne oddaje je bila povezana z običaji žegnanja v različnih koncih Slovenije, saj so se srečanja udeležile kmetice iz vseh slovenskih pokrajin.

sobota, 26. marec 2016 ob 08:34

Velikonočni zajček prinesel veselje v vrtec Mala Nedelja

Na današnji predpraznični Velikonočni petek je majhne in velike otroke v vrtcu Mala Nedelja s svojim obiskom presenetil čisto pravi velikonočni zajček. S sabo je prinesel doma pleteno košaro, v kateri so bila čokoladna jajčka. Prisrčen pogovor z otroki o prihajajočih velikonočnih praznikih, barvanju jajčk, slastni šunki in klobasah ter hudem hrenu...vse to so rekli bodo dali v njihove košarice in jutri nesli k "žegnu".

petek, 25. marec 2016 ob 19:43

SVIZ nasprotuje ukinitvi javnega zavoda za šport v Ljutomeru

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je na županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba naslovil nasprotovanje ukinitvi Javnega zavoda za šport, izobraževanje odraslih in mladino (ŠIM) Ljutomer.

petek, 25. marec 2016 ob 19:30

Previdno pri uporabi možnarjev in drugih naprav za pokanje v času velikonočnih praznikov

Policisti se vsako leto v času velikonočnih praznikih srečujejo s problematiko, ki je povezana z različnimi napravami, ki jih posamezniki uporabljajo pri pokanju.

petek, 25. marec 2016 ob 16:08

Nova trasa 36. Maratona treh src uradno potrjena

Dopričetka 36. Maratona treh src, ki bo 21. maja, sta še slaba dvameseca in priprave v Pomurju potekajo s polno paro. Maraton, ki vseod začetka poteka pod okriljem Radenske, bo tekače letos popeljalpo novi trasi, ki bo tako zares kot simbolno prečkala meje. Progavelikega maratona Radenska Classic, ki bo mejo med Slovenijo inAvstrijo prečkala kar štirikrat, je pred dnevi dobila tudi uradnoizmero in s tem potrditev s strani Zveze mednarodnih maratonov incestnih tekov AIMS.

petek, 25. marec 2016 ob 15:52

Obisk sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer v vrtcu Stročja vas

V torek, 22. 3. 2016, so nas obiskale članice DU Ljutomer, ki sestavljajo sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine. Skupaj smo pripravili zanimive delavnice na temo bližajoče se Velike noči. Izdelovali smo piščančke iz volne, mozaike iz jajčnih lupin, pekli ptičke in gnezda iz kvašenega testa, kvačkali majhna gnezdeca, iz tulcev izdelali zajčke ter obšivali kokoške iz filca. V delavnicah sta aktivno sodelovali dve starejši skupini, ostale pa so nas prišle opazovat pri delu

petek, 25. marec 2016 ob 12:24

Bunny jive party v Plesnem klubu Moreno

Plesni klub Moreno je na velikonočni četrtek organiziral »Bunny jive party« na sedežu plesnega kluba Moreno, v Zagojičih. Skupaj so rajali vsi plesalci plesnega kluba, od pionirčkov do članov, s svojimi trenerji. Najprej so se vsi prelevili v energične plesalce rock and roll-a in ob ritmičnih zvokih rock and roll glasbe, pošteno razmigali svoje ritke. Nato pa se je vsaka skupina predstavila s svojo koreografijo in s svojim stilom plesanja, med katerimi se največkrat pojavlja ...

petek, 25. marec 2016 ob 11:55

Denis kljub pomoči številnih, izgubil boj z boleznijo

Mladi filmski igralec, glasbenik in podjetnik Denis Kramberger iz Gornje Radgone, je kljub pomoči številnih, ki so za njega zbirali denar za prepotrebno operacijo, izgubil boj z boleznijo. 19. maja bi dopolnil 35 let.

petek, 25. marec 2016 ob 09:54