Enotekin večer vina in poezije

Minuli četrtek je Enoteka Ljutomer priredila svoj prvi dogodek. V sklopu minulega slovenskega praznika je večer tako bil v znamenju poezije in vina.

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 11:02

Izdali tipanko o jabolku za slepe in slabovidne

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer je v petek, 12. februarja, v poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru javnosti predstavila tipanko o jabolku za slepe in slabovidne. To je prva tipanka v Prlekiji, napisala jo je Danica Makoter, ki krožek vodi, Splošna knjižnica Ljutomer pa je projektu strokovno pomagala, enako prof. dr. Aksinja  Kernmauner (Inkluzivna pedagogika).

ponedeljek, 15. februar 2016 ob 10:43

Valentinova zgodba tudi za samske

Lani, 13. junija, na praznik sv. Antona Padovanskega, zavetnika zaljubljencev, zaročencev in poročenih, se je v Sloveniji ustanovil katStik, 1. katoliški portal za samske (ustanovitelj spletne strani je mlad par iz Prlekije). Po nekaj mesecih obratovanja, se zaradi katStika obetata že dve poroki. Na današnji praznik zaljubljencev objavljamo zgodbo prvega para, ki se bo poročil že to poletje!

nedelja, 14. februar 2016 ob 23:24

Maske žurale na PŠK pustovanju

Tudi letos je Prleški študentski klub v sodelovanju z diskoteko Oxygen, v soboto, 13. februarja, pripravil pustovanje ter program z bogatimi nagradami, v katerem so se predstavile individualne in posamezne maske.

nedelja, 14. februar 2016 ob 19:57

Petdeseti rojstni dan je praznovala Marjeta Ornik iz Kuršincev

Od četrtka, 12. februarja, je Abrahamova družina v Kuršincih večja za novo članico. Kot zadnja iz družbe sosedov in prijateljev, kateri so v veliki večini že krepko zakorakali v šesto desetletje življenja, je ta prelomni korak naredila Marjeta Ornik.

nedelja, 14. februar 2016 ob 19:32

Tudi Prleki navijali za skakalke, ki so poskrbele za popoln dan na Ljubnem

Ta konec tedna sta v Ljubnem ob Savinji potekali dve tekmi smučark skakalk. Na prvi tekmi v soboto, so smučarske skakalke poskrbele za popoln dan, saj je zmagala Maja Vtič, Špela Rogelj pa je bila tretja. Do točk so prišle še štiri Slovenke, Katja Požun je bila osma, 15-letna debitantka Nika Križnar 14., Urša Bogataj 16. in Eva Logar 21.

nedelja, 14. februar 2016 ob 16:10

Odlična pustno-Valentinova noč v Nedelici z Blue Planet

V soboto sta se v Gostilni pri Studencu odvijali kar dve odlični tematski zabavi. Kakor običajno so priredili noro pustno zabavo z maskami, obenem pa še romantično Valentinovo zabavo za vse zaljubljene in mlade ter mlade po srcu.

nedelja, 14. februar 2016 ob 15:56

Navijaška skupina Tikvice - posebnost na slovenskih nogometnih zelenicah

Pogovarjali smo se s Teo Arvaj, vodjo in ustanoviteljico navijaške skupine Tikvice, ki na tekmah najuspešnejšega prleškega (in pomurskega) nogometnega kluba Farmtech Veržej, skrbi za dodatno popestritev. Kot nam je povedala Tea, navijaška skupina kot taka, za nogometni klub, ne obstaja nikjer drugje v Sloveniji ter tudi v Evropi ne. Podobne navijaške skupine so znane predvsem v košarki.

nedelja, 14. februar 2016 ob 09:09

Za Valentinovo si privoščite LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod

Muškatna penina je popolna izbira za Valentinovo. Ne le zaradi privlačnega videza v rožnatih barvah. Je sveža, živahna in lahkotna penina, ki vedno očara. Odlikuje jo harmoničen preplet sadnega in polnega okusa, sorta muškat otonel pa ji daje značilno muškatno cvetico. Z iskrivimi mehurčki iz posebnih trenutkov pričara čarobne.

sobota, 13. februar 2016 ob 12:54

V Logarovcih je Jožefa Kovačič praznovala svoj 103. rojstni dan

V prleški vasi Logarovci na Murskem polju v Prlekiji v občini in župniji Križevci pri Ljutomeru je na svojem domu v petek, 12. februarja, praznovala svoj 103. rojstni dan Jožefa Kovačič, ki se je rodila davnega 12. februarja leta 1913 v vasi Terbegovci pri Svetem Juriju ob Ščavnici.

sobota, 13. februar 2016 ob 11:46