Veržej iz Ankarana z zmago

V soboto, 12. marca, je članska ekipa Farmtech Veržej s 17. krogom nadaljevala boj v spomladanskem delu 2. SNL, nasprotnik je bil Ankaran. Jesensko srečanje v Veržeju se je končalo z zmago domačih s 3:0, ko je Veržej dosegel sploh prvo domačo zmago v tej sezoni. Tudi tokrat je v gosteh slavil Veržej.

sobota, 12. marec 2016 ob 17:16

V treh prometnih nesrečah poškodovane štiri osebe

V soboto, 12. marca, okoli 2.30, je v Grabah, v občini Središče ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Ormož in Središče ob Dravi, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator na vozilu in počistili iztekle tekočine. V nesreči sta bili lažje poškodovani dve osebi, ki so ju reševalci NMP Ptuj prepeljali v SB Ptuj.

sobota, 12. marec 2016 ob 10:39

KD Manko Golar Ljutomer ob dnevu žena v Rakičanu

Ob prazniku osmem marcu, mednarodnem dnevu žena, so na svečan praznik v torek, 8. marca, pripravili tudi v Domu starejših Rakičan, kjer je bilo pestro in slavnostno praznovanje tega dne.

sobota, 12. marec 2016 ob 09:22

Pomoči in ozdravitve po duhovni poti

Že skozi vso človeškozgodovino se govori o obstoju neke vrste višje moči, ki lahko pomaga in zdravi(izceli). Z rastjo zavesti človeka o zdravljenju uradne medicine, kot tudi oalternativnih možnostih zdravljenja, se ob tem »ponuja« in privlači pozornost»ozdravitev (izcelitev) po duhovni poti«. In to celo v strokovnih krogih. Obtem se vedno znova in znova pojavlja ime BrunoGröning (1906 - 1959), ki je svetovno znan postal v petdesetih letih, ko seje leta 1949 pri ...

sobota, 12. marec 2016 ob 09:15

Gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo (12. marec)

Po ljudskem izročilu pravijo, da si na Gregorjevo sonce že opomore, življenje se prebuja v rastlinah, ptički veselo žvrgolijo, medved prileze iz brloga in potipa vrbovo vejico, če je dovolj mehka in se jo da skriviti. Če je, ostane buden, če ne, zleze še za nekaj časa nazaj v svoj brlog.

petek, 11. marec 2016 ob 15:34

Na ogled postavil orjaškega pitona

V Martjancih živi Peter Lukašev, ki ima že od mladosti rad živali, predvsem kače. Pred osmimi leti je na svoj dom prinesel kače pitone. Na kače se je tako navezal, da brez njih nikakor ne bi mogel biti. Vse so se že udomačile in ko jih spustili iz zaprtega steklenega terarija se plazijo za njim kamor koli on gre. Največkrat so vsepovsod v stanovanju - velikokrat se mu ponoči pridružijo tudi v postelji, kjer spi. Spusti jih tudi ven v naravo, da gredo na drevesa in drugam po dvorišč ...

petek, 11. marec 2016 ob 10:50

Anka Alt v MasterChef Slovenija kaže svoje kuharsko znanje

V četrtek se je na POP TV pričela oddaja MasterChef Slovenija, kjer se je za predpasnik in mesto v MasterChef kuhinji najprej potegovalo šestnajst ljubiteljskih kuharjev. To je nato uspelo osmim, ki so se pridružili znanim Slovenkam in Slovencem v boju za 50.000 evrov, naziv MasterChef Slovenije in pokal. Med temi osmimi je tudi Anka Alt, domačinom poznana iz Vrtnarstva Alt iz Pristave pri Ljutomeru.

petek, 11. marec 2016 ob 09:27

Ljutomer v polfinalu pokala proti Beltincem

V četrtek je v prostorih MNZ Murska Sobota bil opravljen žreb parov 4. kroga Pokala MNZ/NZS za člane in mladince. Žreb je ćlanski ekipi Avto Rajh Ljutomer namenil ND Lušt Beltinci, tekma pa bo 13. aprila ob 16.30 v Ljutomeru. Beltinci so v nedeljo iz pokala izločili Veržej.

petek, 11. marec 2016 ob 08:45

Staro reševalno avtolestev podarili pobrateni občini v Srbijo

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je ob pomoči mestne občine Murska Sobota in sodelovanja v okviru čezmejnega sodelovanja »Rešujmo skupaj«, kupilo novo gasilsko reševalno avtolestev, katerega osnovni cilj je okrepiti sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

četrtek, 10. marec 2016 ob 19:51

Uspela medgeneracijska prireditev z naslovom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«

Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru je v dvorani Kulturnega doma v Križevcih pri Ljutomeru organiziralo prvo medgeneracijsko kulturno prireditev z naslovom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«. Na dobro obiskani prireditvi ni manjkalo ne smeha, plesa, petja in igranja, kjer so na križevskem odru nastopile tri generacije naše družbe.

četrtek, 10. marec 2016 ob 19:40