Martjanski rotarijci darovali kri

Člani Rotary kluba Martjanci so v sredini februarja 2016 v Centru za transfuzijsko dejavnost murskosoboške bolnišnice darovali kri.

sreda, 2. marec 2016 ob 11:49

Sončna energija

Sonce je rumena zvezda, v središču našega osončja, ki sprošča energijo v obliki toplote in svetlobe. Človek uporablja sončno energijo odkar obstaja. V daljni zgodovini so na različnih koncih sveta, sonce častili kot božanstvo, danes pa vemo, da je sonce zgolj naša najbližja zvezda, brez katere na našem planetu ne bi bilo življenja. Sončna energija je skupen izraz za vrsto postopkov pridobivanja energije iz sončne svetlobe, ter se uporablja vsak dan in predstavlja del razvoja vsake ...

sreda, 2. marec 2016 ob 08:30

Jernej Skuhala državni prvak v pospešenem šahu do 18 let

Pretekli teden je v Portorožu potekalo državno prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu za mlade starostnih kategorij od 8 do 18 let.

torek, 1. marec 2016 ob 19:34

29.2.2016: »Dan več za odbojko« v Radencih

Popriporočilu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je Odbojkarski klubRadenci resno pristopil k izvedbi promocijske akcije »Dan več zaodbojko«, ki je 29. februarja 2016 (na dan več v prestopnem letu)po vsej Evropi potekal pod geslom »OneDayMore4Volleyball«.

torek, 1. marec 2016 ob 17:52

Programsko-volilna konferenca Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer

Programsko - volilnakonferenca Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, se je v BiotermahMala Nedelja, v nedeljo, 28. februarja, odvijala ob prisotnosti številnihgostov.

torek, 1. marec 2016 ob 13:46

Obujanje spominov na nekdanja kmečka opravila

V okviru Ljudske univerze Murska sobota v Lipovcih v občini Beltinci poteka 30-urni študijski krožek pletenje košar iz šibja. Študijski krožek poteka dvakrat tedensko in sicer ob večerih v dvorani vaškega doma v Lipovcih. Osnovni poudarek je na pletenju košar in drugih izdelkov iz šibja, tako se na ta način udeleženci učijo ročno plesti različne košare, hkrati pa obujajo spomine na nekdanje čase. Na ta način pa ko pletejo košare iz šibja obujajo tudi domačo nekdanjo kmečko ...

torek, 1. marec 2016 ob 13:26

Društvo diabetikov Murska Sobota letos obeležuje 30-letnico delovanja

Pred 30 leti je bilo ustanovljeno društvo diabetikov, ki danes šteje 220 članov, od tega je 200 diabetikov in 20 podpornih članov. V začetku je društvo delovalo kot Društvo sladkornih bolnikov Pomurja. Članstvo se je z leta v leto povečevalo in je za sladkorne bolnike in njihove svojce vse bolj zanimivo. V okviru društva pripravljajo razna predavanja, organizirajo izobraževalna okrevanja v zdraviliščih, pripravljajo izlete po Sloveniji, piknike, shode in organizirajo razne brezplač ...

torek, 1. marec 2016 ob 10:05

O pomanjkanju kalcija in vitamina D

Vnačrtovanju z DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, jeraziskovalna ekipa Medicinske fakultete iz Maribora v ponedeljek, 29.februarja dopoldne, opravila kratko predavanje o škodljivostipomanjkanja vitamina D pri vsakem posamezniku. Pred predavanjem jebilo izvedeno anketiranje o prehranskih navadah in življenjskemslogu stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, a po predavanju je potekalše odvzem vzorcev krvi za testiranje s soglasjem vsakegaposameznika.

torek, 1. marec 2016 ob 08:45

Pri Steyerjih opravili 4. tradicionalno Smolčkovo trgatev

Vsaka štiri leta, ko na prestopni dan praznujejo »smolčki«, pri Steyerjih opravijo posebno trgatev. Smolčkova trgatev je posvečena Vaneji, hčerki Magde in Danila Steyerja, ki se je rodila na prestopni dan pred 16. leti in je ta ponedeljek praznovala svoj »4.« rojstni dan. Letos je bila to četrta trgatev naravno sušenega grozdja sorte dišeči traminec, iz katerega bodo natanko čez štiri leta dali na trg vino Vaneja, letnik 2015.

torek, 1. marec 2016 ob 08:35

Pomladni kulturni dogodki se kar vrstijo

Vprostorih Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka v Negovi bo v petek, 4.marca od 9. do 12. ure, potekalo območno lutkovno srečanje, na njempa bo sodelovalo osem lutkovnih skupin. Srečanje pod naslovom»Lutkovni oder 2016« skupaj pripravljata območni izpostavi Javnegasklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Gornja Radgona inLjutomer.

torek, 1. marec 2016 ob 08:24