Troje slovesnosti za Dan žena v DOSOR-ju

Letošnjepraznovanje 8. marca - Dneva žena se je v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, pričelo že minulo soboto (5. marec), kot smo naspletnih straneh »Prlekija-on.net« že poročali. Toda trojeslovesnosti je sledilo še na sam praznik. Pričelo se je ob 9.30uri.

sreda, 9. marec 2016 ob 10:02

V trendu je vse bolj tudi modra pričeska

Sekcija frizerjev in kozmetičark, ki deluje v okviru Območne obrtno podjetniške zbornice Gornja Radgona, vseskozi največjo pozornost posveča izobraževanju in dodatnem strokovnem usposabljanju. Zato pogosto pripravljajo takšne in drugačne seminarje, prezentacije, predavanja in delavnice. In tako je tudi v teh zimskih dneh, ko se počasi prebuja narava, v salonu predsednice sekcije (Majda FS d.o.o.) Majde Vidovič v Gornji Radgoni potekala zanimiva strokovna delavnica za članice in člane ...

sreda, 9. marec 2016 ob 08:47

Občni zbor Društva kmetic Križevci – Veržej

Več kot 60 članic se je na dan žena zbralo na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je potekal v gostišču Zorko v Borecih. Pregledale so realiziran program dela v preteklem letu in plan dela za leto 2016.

sreda, 9. marec 2016 ob 08:28

Kmalu prleška premiera beograjskega diplomskega filma

Naša rojakinja Tina Ščavnničar končuje beograjsko akademijo za film oziroma režijo ter je v lanskih poletnih mesecih s svojo filmsko ekipo snemala svoj diplomski film v Prlekiji in Prekmurju, o čem smo tudi na našem spletnem portalu takrat poročali.

sreda, 9. marec 2016 ob 08:14

Spominska slovesnost ob 71. obletnici ustrelitve talcev pri Mali Nedelji

Osmega marca mineva 71 let, odkar so nemški okupatorji v Senčarjevi grabi ob pokopališču pri Mali Nedelji, ustrelili 19 talcev, katere so do kraja zločina pripeljali iz ptujskih zaporov. Kmalu po koncu vojne je bil na kraju, kjer so še danes pokopani posmrtni ostanki nekaterih žrtev, postavljen spomenik, žrtvam v spomin, mlajšim rodovom pa v opomin in svarilo, da se taki zločini ne bi več dogajali.

torek, 8. marec 2016 ob 18:36

V soboto Zobl žur z Big Foot Mamo

Leto je spet naokrog in po uspešnih zobl žurih v Ljubljani in Mariboru, prihaja spet nepozaben in največji dogodek v letu, 6. Zobl žur v Ljutomeru, ki ga pripravlja Prleški študentski klub. Spet bomo zbrani čisto vsi, stari in mladi in preživeli najboljšo žurko v letu, v soboto, 12. marca, v diskoteki Oxygen.

torek, 8. marec 2016 ob 18:15

Danci so zmagovalci 14. mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru

V organizaciji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) ter Zavoda Za in proti je tri dni – med 3. in 5. marcem 2016 - v Ljutomeru potekal 14. mednarodni debatni turnir, katerega se je udeležilo okoli 200 dijakov, mentorjev in sodnikov.

torek, 8. marec 2016 ob 09:41

Uspešno izvedeno prvo srečanje Kluba 65+ Razkrižje

V sredo, 2. marca se je v knjižnici in čitalnici na Razkrižju odvijalo prvo srečanje starejših občanov v okviru Kluba 65+ Razkrižje. Klub 65+ je namenjen starejšim ljudem, njihovim svojcem in prijateljem z namenom ponuditi informacije, podporo, pomoč, druženje in aktivnosti za kvalitetno staranje v njihovem domačem okolju.

torek, 8. marec 2016 ob 09:20

Adolf in Franc sta gasilca že 60 let

V lepo urejenem gasilskem domu v Spodnjih Ivanjcih je potekal jubilejni, 80. občni zbor PGD Spodnji Ivanjci, ki se ga je udeležilo veliko gasilcev iz domačega društva, ter tudi gostov. Med njimi so bili gasilci iz sosednjih društev, ter pobratenega PGD Maribor-Pobrežje, župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, predsednik KS Spodnji Ivanjci Srečko Žižek, predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič, predsednik mladinske komisije pri GZ Gornja Radgona Ivan Kramberger in drugi. O delu ...

torek, 8. marec 2016 ob 09:08

DOSOR-jeva počastitev Dneva žena

Sedem prijateljskih skupin za združenje v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je pred letošnjim mednarodnim praznikom – Dnevom žena (8. marcem) pripravilo zabavni popoldan že v soboto, 5. marca. Zgodilo se je to takoj po kosilu, nekaj čez 13. uro.

torek, 8. marec 2016 ob 09:00