Staro reševalno avtolestev podarili pobrateni občini v Srbijo

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je ob pomoči mestne občine Murska Sobota in sodelovanja v okviru čezmejnega sodelovanja »Rešujmo skupaj«, kupilo novo gasilsko reševalno avtolestev, katerega osnovni cilj je okrepiti sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

četrtek, 10. marec 2016 ob 19:51

Uspela medgeneracijska prireditev z naslovom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«

Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru je v dvorani Kulturnega doma v Križevcih pri Ljutomeru organiziralo prvo medgeneracijsko kulturno prireditev z naslovom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«. Na dobro obiskani prireditvi ni manjkalo ne smeha, plesa, petja in igranja, kjer so na križevskem odru nastopile tri generacije naše družbe.

četrtek, 10. marec 2016 ob 19:40

Gasilci PGD Radoslavci optimistično v leto 2016

Številni gasilci in gasilke, od najmlajših do veteranov PGD Radoslavci, so se v soboto, 6. marca, zbrali v svojem, lepo obnovljenem gasilskem domu, na že 104. občnem zboru. Pridružili so se jim še gostje, člani sosednjih PGD Mala Nedelja, Precetinci, Vogričevci, Koračice, Pršetinci, pobratenega PGD Ožbalt, predsednik KS Radoslavci in častni predsednik društva Janez Rudolf in predstavnica GZ Ljutomer Andreja Görkeš Novak.

četrtek, 10. marec 2016 ob 11:43

V Bunčanih že 11 let zapored pripravljajo prireditev ob dnevu žena

Prvi vikend v marcu je za vaščane Bunčan že enajst let rezerviran za prireditev ob dnevu žena. V ta namen otroci iz Bunčan pod vodstvom Mojce Stajnko pripravijo program, ki je namenjen mamam, ženam in dekletom. Tudi to soboto, 5. marca, so se vaščani v velikem številu zbrali v vaško-gasilskem domu.

četrtek, 10. marec 2016 ob 10:10

Samo Budna s singlom Za nazaj in za naprej vabi na koncert ob 25-letnici glasbenega ustvarjanja

Prleški glasbenik Samo Budna, ob 25-letnici ustvarjanja, pripravlja koncert, ki bo 9. aprila, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Na odru se mu bodo pridružili še Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Ljutomerski oktet in Specialno godalkanje – kvartet violin.

četrtek, 10. marec 2016 ob 09:19

GFML je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika, na katerem so sodelovali dijaki drugih in tretjih letnikov iz več kot 60 slovenskih srednjih šol. Udeleženci tekmovanja so pokazali odlično znanje nemškega jezika, skupno pa je bilo podeljenih kar 41 zlatih priznanj.

sreda, 9. marec 2016 ob 17:41

Mark Tivadar uspešen s pesmico »Veselica«

Glasbenopevska kariera mladega MarkaTivadarja izMalih Bakovec pri Murski Soboti se uspešno nadaljuje. Od leta 2012je izdal dve zgoščenki, posnel pet videospotov ter pripravil lanskojesen samostojni koncert Vesela jesen v Benediktu. Poleg tega jenastopil tudi na potujočem Oktoberfestu Dunaj - Bratislava -Dunaj.

sreda, 9. marec 2016 ob 17:29

Kogovske ženske praznovale dan žena

Aktiv kmečkih žena s Koga, deluje kot sekcija Turističnega in kulturnega društva Kog že vrsto let. So nepogrešljiv del vseh kogovskih dogodkov, druženj in aktivnosti. Letos so se odločile, da tudi svoj dan – dan žena praznujejo na malce drugačen način.

sreda, 9. marec 2016 ob 12:42

Na občnem zboru TD Sv. Jurij ob Ščavnici podelili priznanja za dolgoletno delo v društvu

V nedeljo, 6. marca, so se na programsko-volilnem občnem zboru sestali člani TD Sveti Jurij ob Ščavnici, enega od številnih, zelo uspešnih društev, ki delujejo v občini Sv. Jurij. Ker odlično sodelujejo z mnogimi društvi, so se njihovemu letnemu zboru poleg župana Miroslava Petroviča in občinskega svetnika Srečka Hecla, pridružili še predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, predstavnik Čebelarskega društva Branko Gerlica, predsednik društva Oldtimer Stara Gora Alojz ...

sreda, 9. marec 2016 ob 10:32

Ustvarjalne postaje od Strumice do Ehingena

Množica ljubiteljev likovne umetnosti in sploh kulturnega ustvarjanja se je zbrala v Arnoldovem kotičku Osnovne šole Tabor I Maribor, kjer so konec minulega tedna odprli razstavo akademske slikarke Anke Krašna. Odprtje razstave "Ustvarjalne postaje od Strumice do Ehingena", ki predstavlja sproščene likovne zapise občutkov in razpoloženj, ki nosijo v sebi specifiko krajev, v katerih so nastali, je v kratkem kulturnem programu s svojimi pesmimi popestrila Vida Pelc, avtorica pesniške zbirke ...

sreda, 9. marec 2016 ob 10:16