V stanovanju našli mrtvo osebo

V četrtek, 3. marca, ob 10. uri, so v naselju Sveti Tomaž, gasilci PGD Ormož s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo.

četrtek, 3. marec 2016 ob 13:07

Tudi v Gornji Radgoni razstava o reki beguncev

Po Murski Soboti in Razkrižju, so sedaj tudi v Knjižnici Gornja Radgona odprli nadvse zanimivo in tačas aktualno razstavo z naslovom »No WiFi: Maraton Damask–Berlin«. Gre za razstavo fotografij avtorjev Nataše Juhnov in Jureta Zaunekerja, fotografov regijskega tednika Vestnik, ter novinarja omenjenega tednika Andreja Bedeka kot pisca spremljajočega besedila. Z izborom fotografij, ki bo na ogled do petka, 18. marca, je bil narejen presek ene od etap tisočih, ki še vedno be ...

četrtek, 3. marec 2016 ob 09:39

»Živ val Pomurja« je nov časopis pokrajine

Društvoza zaščito živali Pomurja (DZŽP) je v sredo, 2. marca popoldne,pripravilo zanimivo predstavitev svoje dejavnosti v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci. Predavateljica AnaMarija Žnidarič je bila ob tem dovolj glasna. Predvsem zato, ker živali glasuvelikokrat nimajo. Ker so po zakonu še vedno stvar in lahko z njoskrbnik (khm, lastnik) počne skorajda karkoli. In ker lahkoprevečkrat vidimo, da z živalmi dejansko ravnajo, kot jim je volja.Večkrat so zanemarjene najosnovnejš ...

četrtek, 3. marec 2016 ob 09:15

Diskoteko Oxygen obiskala privlačna in nadarjena violinistka Katy Isterika

V petek, 26. februarja, je diskoteko Oxygen obiskala privlačna in nadarjena violinistka Katy Isterika. Rojena violinistka, ki združuje zvoke klasične violine in elektronske glasbe je svojo kariero gradila širom sveta, vse od Rusije, Anglije in Baltskih držav v najbolj znanih klubih. Katy Isterika s svojo unikatno kombinacijo violine in elektronske glasbe poskrbi za neverjetno atmosfero v klubih.

sreda, 2. marec 2016 ob 20:26

V sprejemnem centru najdeni kipci iz časa pred našim štetjem

V enem od šotorov v Sprejemnem centru Gruškovje so policisti 4. 11. 2015, našli več kipcev »figure votivnih adorantov – molilcev«. Tam jih je pustila neznana oseba.

sreda, 2. marec 2016 ob 18:28

V Litmerku se je sprožil zemeljski plaz

V sredo, 2. marca, okoli 9.15, so gasilci PGD Hardek in Ormož posredovali v Litmerku v občini Ormož, kjer se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci so zavarovali plaz v velikosti okoli 1.000 kvadratnih metrov s plastično folijo.

sreda, 2. marec 2016 ob 18:03

Martjanski rotarijci darovali kri

Člani Rotary kluba Martjanci so v sredini februarja 2016 v Centru za transfuzijsko dejavnost murskosoboške bolnišnice darovali kri.

sreda, 2. marec 2016 ob 11:49

Sončna energija

Sonce je rumena zvezda, v središču našega osončja, ki sprošča energijo v obliki toplote in svetlobe. Človek uporablja sončno energijo odkar obstaja. V daljni zgodovini so na različnih koncih sveta, sonce častili kot božanstvo, danes pa vemo, da je sonce zgolj naša najbližja zvezda, brez katere na našem planetu ne bi bilo življenja. Sončna energija je skupen izraz za vrsto postopkov pridobivanja energije iz sončne svetlobe, ter se uporablja vsak dan in predstavlja del razvoja vsake ...

sreda, 2. marec 2016 ob 08:30

Jernej Skuhala državni prvak v pospešenem šahu do 18 let

Pretekli teden je v Portorožu potekalo državno prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu za mlade starostnih kategorij od 8 do 18 let.

torek, 1. marec 2016 ob 19:34

29.2.2016: »Dan več za odbojko« v Radencih

Popriporočilu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je Odbojkarski klubRadenci resno pristopil k izvedbi promocijske akcije »Dan več zaodbojko«, ki je 29. februarja 2016 (na dan več v prestopnem letu)po vsej Evropi potekal pod geslom »OneDayMore4Volleyball«.

torek, 1. marec 2016 ob 17:52