V Bunčanih že 11 let zapored pripravljajo prireditev ob dnevu žena

Prvi vikend v marcu je za vaščane Bunčan že enajst let rezerviran za prireditev ob dnevu žena. V ta namen otroci iz Bunčan pod vodstvom Mojce Stajnko pripravijo program, ki je namenjen mamam, ženam in dekletom. Tudi to soboto, 5. marca, so se vaščani v velikem številu zbrali v vaško-gasilskem domu.

četrtek, 10. marec 2016 ob 10:10

Samo Budna s singlom Za nazaj in za naprej vabi na koncert ob 25-letnici glasbenega ustvarjanja

Prleški glasbenik Samo Budna, ob 25-letnici ustvarjanja, pripravlja koncert, ki bo 9. aprila, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Na odru se mu bodo pridružili še Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Ljutomerski oktet in Specialno godalkanje – kvartet violin.

četrtek, 10. marec 2016 ob 09:19

GFML je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika, na katerem so sodelovali dijaki drugih in tretjih letnikov iz več kot 60 slovenskih srednjih šol. Udeleženci tekmovanja so pokazali odlično znanje nemškega jezika, skupno pa je bilo podeljenih kar 41 zlatih priznanj.

sreda, 9. marec 2016 ob 17:41

Mark Tivadar uspešen s pesmico »Veselica«

Glasbenopevska kariera mladega MarkaTivadarja izMalih Bakovec pri Murski Soboti se uspešno nadaljuje. Od leta 2012je izdal dve zgoščenki, posnel pet videospotov ter pripravil lanskojesen samostojni koncert Vesela jesen v Benediktu. Poleg tega jenastopil tudi na potujočem Oktoberfestu Dunaj - Bratislava -Dunaj.

sreda, 9. marec 2016 ob 17:29

Kogovske ženske praznovale dan žena

Aktiv kmečkih žena s Koga, deluje kot sekcija Turističnega in kulturnega društva Kog že vrsto let. So nepogrešljiv del vseh kogovskih dogodkov, druženj in aktivnosti. Letos so se odločile, da tudi svoj dan – dan žena praznujejo na malce drugačen način.

sreda, 9. marec 2016 ob 12:42

Na občnem zboru TD Sv. Jurij ob Ščavnici podelili priznanja za dolgoletno delo v društvu

V nedeljo, 6. marca, so se na programsko-volilnem občnem zboru sestali člani TD Sveti Jurij ob Ščavnici, enega od številnih, zelo uspešnih društev, ki delujejo v občini Sv. Jurij. Ker odlično sodelujejo z mnogimi društvi, so se njihovemu letnemu zboru poleg župana Miroslava Petroviča in občinskega svetnika Srečka Hecla, pridružili še predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, predstavnik Čebelarskega društva Branko Gerlica, predsednik društva Oldtimer Stara Gora Alojz ...

sreda, 9. marec 2016 ob 10:32

Ustvarjalne postaje od Strumice do Ehingena

Množica ljubiteljev likovne umetnosti in sploh kulturnega ustvarjanja se je zbrala v Arnoldovem kotičku Osnovne šole Tabor I Maribor, kjer so konec minulega tedna odprli razstavo akademske slikarke Anke Krašna. Odprtje razstave "Ustvarjalne postaje od Strumice do Ehingena", ki predstavlja sproščene likovne zapise občutkov in razpoloženj, ki nosijo v sebi specifiko krajev, v katerih so nastali, je v kratkem kulturnem programu s svojimi pesmimi popestrila Vida Pelc, avtorica pesniške zbirke ...

sreda, 9. marec 2016 ob 10:16

Troje slovesnosti za Dan žena v DOSOR-ju

Letošnjepraznovanje 8. marca - Dneva žena se je v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, pričelo že minulo soboto (5. marec), kot smo naspletnih straneh »Prlekija-on.net« že poročali. Toda trojeslovesnosti je sledilo še na sam praznik. Pričelo se je ob 9.30uri.

sreda, 9. marec 2016 ob 10:02

V trendu je vse bolj tudi modra pričeska

Sekcija frizerjev in kozmetičark, ki deluje v okviru Območne obrtno podjetniške zbornice Gornja Radgona, vseskozi največjo pozornost posveča izobraževanju in dodatnem strokovnem usposabljanju. Zato pogosto pripravljajo takšne in drugačne seminarje, prezentacije, predavanja in delavnice. In tako je tudi v teh zimskih dneh, ko se počasi prebuja narava, v salonu predsednice sekcije (Majda FS d.o.o.) Majde Vidovič v Gornji Radgoni potekala zanimiva strokovna delavnica za članice in člane ...

sreda, 9. marec 2016 ob 08:47

Občni zbor Društva kmetic Križevci – Veržej

Več kot 60 članic se je na dan žena zbralo na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je potekal v gostišču Zorko v Borecih. Pregledale so realiziran program dela v preteklem letu in plan dela za leto 2016.

sreda, 9. marec 2016 ob 08:28