Arcont premagal Veliko Nedeljo

Rokometaši Arconta so v minulih dveh krogih dosegli polovični uspeh v II. SRL. Tako je Arcont Radgona v zanimivem prleškem derbiju, polnem preobratov, za en gol premagal Veliko Nedeljo. Gledalci so lahko spremljali zelo borbeno tekmo obeh ekip, ki je na trenutke spominjala na pravi gladiatorski boj in je zaradi številnih prekinitev trajala več kot eno uro in 40 minut, čeprav rokometna tekma traja eno uro efektivne igre.

torek, 22. marec 2016 ob 13:42

V Črenšovcih pevke in pevci sejali pomlad

Črenšovska šola je minuli petek gostila tradicionalni pomladni koncert s tokratnim geslom Zasejemo pomlad. Na koncertu so se predstavile mlade glasbenice in glasbeniki, ki so pokazali svoje talente, ustvarjalnost in delovno marljivost v glasbeni umetnosti. Nastopili so OPZ Marjetica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci pod vodstvom Vide Dugar in Metke Sabo, MPZ OŠ Prežihovega Voranca Bistrica pod vodstvom Mihe Kavaša, OPZ Pikapolonica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, šolski zbor Javne dvojezi ...

torek, 22. marec 2016 ob 13:33

Risanje pirhov je prava umetnost

Jajce je simbol večnosti, simbolizira pa tudi Kristusovo vstajenje, ponovno stvarjenje in upanje. Slovenska velikonočna jajca, ki se imenujejo tudi pirhi, pisanice ali pisanke, ter remenke, belice ipd., se uvrščajo med najlepše okrašene primerke v Evropi. Tudi pri nas prinaša pirhe velikonočni zajec, simbol plodnosti.

torek, 22. marec 2016 ob 13:06

Interpelacija in igralski ludizem

V soboto, 19. marca, se je na ljutomerskem odru osvajalo, podtikalo, kadilo, ljubilo...revolucija je preplavila kritične trenutke kapitalizma. Hotenje, da bi živeli v miru in slogi, se je izjalovilo. Svoboda se je znašla na psu. Svinjaki so zasmrdeli, gnojnica je uničila škarpo...Je Franica zanosila s Kapidžićem? Prometna nesreča na odru? Mrtvi? Kdo je kriv, kdo komu kaj očita? Tudi poroke niso več tisto kar so nekoč bile...Vodstvo prizna, da so grešili - skoraj nemogoče priznanje. Č ...

torek, 22. marec 2016 ob 10:38

Za okrogli jubilej spletli 20 metrov visoki presmec

Na cvetno ali oljčno nedeljo, v spomin na staro evangelijsko sporočilo o prihodu Jezusa Jeruzalem, je bilo pred župnijsko cerkvijo sv. Ruperta v Spodnji Voličini tako kot že leta nazaj, pestro, saj so postavili velik spleteni presmec. Neumorni člani Društva Presmec iz Dolgih Njiv so tokrat spet pripeljali in postavili izjemen presmec ali butaro, v duhu tamkajšnjega izročila spletenega iz sedmih vrst zelenja iz ciprese, pušpana, čremse, eve, metrike, bršljana in oljke.

torek, 22. marec 2016 ob 10:10

Ostal brez vozila, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in pijan

Policisti Policijske postaje Gorišnica so prejšnji teden v večernem času, v naselju Cirkulane ustavili 29-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, znamke Seat Cordoba. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,68 mg/l alkohola.

torek, 22. marec 2016 ob 09:58

Ženam in materam s podarjenim šopkom do srca

Mnogo kateri trud, skrb in delo ki ga žene in matere skozi leto podarjajo in delijo med svoje najdražje je včasih zavrženo, prekrito, samoumevno, pozabljeno, predvsem pa ne spoštovano. Zagotovo je premalo se spomniti na njih samo ob njihovem prazniku 8. marcu, Mednarodnem prazniku žena, ter 25. marcu, katerega se praznuje Materinski dan. Zahvalo, pomoč in pozornost si zaslužijo skozi celo leto.

torek, 22. marec 2016 ob 09:49

Velikonočna razstava v restavraciji hotela Izvir v Radencih

Vrestavracijskih prostorih hotela Izvir Zdravilišča Radenci so naprvi pomladanski dan, 21. marca, pripravili tradicionalno velikonočnorazstavo. Kar deset razstavljavcev je svoje izdelke postavilo naogled že takoj prvi dopoldan, organizatorji pa pričakujejo še trirazstavljavce, ki so se vnaprej prijavili (Cvetličarna Toplak,Osnovna šola Radenci in Terme Lendava).

torek, 22. marec 2016 ob 09:39

Praznik pod Poncami

Norvežani so pred 32 tisoč gledalci (mnogo je bilo navijačev tudi iz Pomurja) zmagovalci ekipne tekme v smučarskih poletih za svetovni pokal v Planici. Za 58,4 točke so zaostali Slovenci Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec in Peter Prevc, ki so za desetinko točke ugnali tretjeuvrščene Avstrijce.

torek, 22. marec 2016 ob 09:23

Odigrano 25. državno prvenstvo za članice in člane v namiznem tensiu

V Radljah od Dravi se je na prvo spomladansko nedeljo v letu 2016 zaključilo 25. člansko državno prvenstvo RS v namiznem tenisu. Organizator NTK Muta je v čudoviti Športni hiše Radlje ob izdatni pomoči obeh prijateljskih občin pripravil lepo prvenstvo, na katerem ni manjkalo drame.

torek, 22. marec 2016 ob 09:05