Grozil s skokom v Dravo in samomorom

Uprava RS za zaščito in reševanje je v sredo, 11. maja, okoli 19. ure poročala, da OKC prosi za pomoč gasilce in reševalce pri jezu v Markovcih, kjer naj bi krajan grozil s skokom v Dravo in samomorom.

sreda, 11. maj 2016 ob 19:49

Hubertova maša za lovce v naravnem okolju

Lovska družina Ljutomer je v sodelovanju z župnijo Ljutomer v nedeljo, 8. maja, v podružnični cerkvi sv. Ane na Podgradju pri Ljutomeru pripravila Hubertovo mašo za žive in pokojne lovce. Hubertove maše za lovce so se poleg lovcev Lovske družine Ljutomer, udeležili še lovci iz Lovske družine Mala Nedelja in Lovske družine Ivanjkovci z lovskimi prapori, kar je dalo pomen lovskega praznovanja.

sreda, 11. maj 2016 ob 18:18

Iz zbiralnika izteklo okrog 50.000 litrov gnojnice

V sredo, 11. maja, okoli 14.30 je v naselju Plitvički vrh v občini Gornja Radgona, nastala razpoka na zbiralniku gnojnice, iz katerega je izteklo okrog 50.000 litrov gnojnice, katera je čez dvorišče odtekala na cestišče in v obcestne jarke.

sreda, 11. maj 2016 ob 17:32

Ivanka je ponosna na svoje potomce

Minulo nedeljo je bilo izjemno veselo in razigrano na Turistični kmetiji pri Miheliču na Rožengruntu (Sveta Ana v Slovenskih goricah), kjer so med drugimi skupinami gostov, bili tudi potomci in prijatelji Ivanke Bračko iz Lomanoš 3 pri Gornji Radgoni, ki je praznovala lep življenjski jubilej - 90. letnico rojstva. Prav na veliko potomstvo, ki je poskrbelo za lepo praznovanje, je še vedno zelo razgledana gospa, ki sicer nekoliko težje hodi, še posebej ponosna. Šest njenih otrok (Silvo, ...

sreda, 11. maj 2016 ob 17:19

Kar ni uničila pozeba, je dokončala divjad

Nič kaj prijetno in veselo pomlad nima družina Petek iz Obrata, naselja ob cesti Benedikt – Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Najprej jim je nepričakovana slana ob koncu aprila skorajda v celoti uničila pridelek v sadovnjaku in vinogradu, delno pa tudi na vrtu. In ko so se morali pomiriti z usodo, sta zakonca Damjan in Biserka, s tremi mladoletnimi otroci Blažem, Marušo in Mateom, ter babico oz. Damjanovo mamo Elizabeto, ki živi v sosednji starejši hiši, doživela nov šok. Na njivi ...

sreda, 11. maj 2016 ob 15:44

Dejan Karba naj bi novo službo dobil na NPU

Novinar Dejan Karba, ki se je znašel med številnimi odpuščenimi novinarji časopisne hiše Delo, naj bi novo službo dobil na policiji, natančneje na Nacionalnem preiskovalnem uradu, poroča pozareport.si. Karba je ob tem dejal, da teh informacij "za zdaj ne more potrditi niti zanikati", na Delu pa ostaja do konca maja.

sreda, 11. maj 2016 ob 11:41

»Plesno popoldne« v vrtcu Sonček

Leto je naokrog, mi pa smo obiskovalce s plesnim pozdravom znova pričakali na našem tradicionalnem plesnem popoldnevu, ki je potekalo v torek, 10. maja 2016 v Kulturnem in upravnem središču Sv. Jurij ob Ščavnici.

sreda, 11. maj 2016 ob 10:09

Podarila avtomobilsko prikolico

Presenečen je bil animator Mladinskega centra Prlekije Drago Vaupotič, ko je v službi sprejel telefonski klic, s katerim mu je bila sporočena vesela novica. Namreč zakonca Gorazd Nemec in Adrijana, rojena Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka sta se soglasno odločila, da prleškemu mladinskemu centru podarita avto prikolico. Omenjeno si je center večkrat izposojal, saj je bila nujno potrebna pri njegovih aktivnostih, ker izvaja širitev kompleksa, adaptacijska dela ter je tudi nosilec pilotskega ...

torek, 10. maj 2016 ob 19:49

Motorji bodo ponovno hrumeli na Razkrižju

16. srečanje MK Samorog bo tudi letos potekalo na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje, ki vključuje koriščenje travnate površine, dovozne poti in že postavljenega šotora z uporabo električne energije in vode. Poleg samega prizorišča je tudi velik brezplačni kamp s tuši na toplo vodo. Srečanje bo 20. in 21. maja.

torek, 10. maj 2016 ob 19:26

V Veržeju so z gasilsko mašo zaznamovali Florjanovo nedeljo

Z gasilsko mašo so v Veržeju zaznamovali Florjanovo nedeljo. Gasilci iz treh prostovoljnih gasilskih društev Veržej, Bunčani in Banovci so se v nedeljo, 8. maja, v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju zbrali na Florjanovi sveti maši, katero je za žive in pokojne gasilce daroval župnik župnije Kapela Frančišek Horvat, ki je bil to nedeljo misijonar v okviru letošnjega škofijskega misijona, ki poteka v murskosoboški škofiji.

torek, 10. maj 2016 ob 16:42